روز جهانی معلولین؛ تاریخچه و لزوم احترام به حقوق معلولین

روز جهانی معلولین؛ تاریخچه و لزوم احترام به حقوق معلولین


10 آذر 1399 . زمان مطالعه: 5 دقیقه

خیلی بد »»»»»»»»»»»»»» خیلی خوب
روز جهانی معلولین؛ تاریخچه و لزوم احترام به حقوق معلولین

هر ساله درست روز ۳ دسامبر میلادی مصادف با ۱۲ آذر، روز جهانی معلولین نام گذاری شده است. روز معلولین با شعار یک روز برای همه در جهت و همچنین درکی بیشتر از شرایط معلولین ایجاد شده است. پذیرش این موضوع که همه انسان‌ها ممکن است در برهه‌ای از زندگی خود نقص یا مشکلاتی را تجربه کنند و این موضوع امری طبیعی و خارج از اراده انسان است، از مهم‌ترین پیام‌های روز معلولین است. طبق آماری که سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است، بیشتر از ۱ میلیارد نفر از جمعیت جهان به نوعی معلولیت و ناتوانی را تجربه می‌کنند و هر ساله عده زیادی از افراد نیز با افزایش سن و ابتلا به برخی از بیماری‌های خاص، به جمع افراد ناتوان می‌پیوندند. در این مقاله می‌توانید در مورد روز جهانی معلولین و تاریخچه آن را در مجله کوروش بخوانید.

 

 تاریخچه روز جهانی معلولین

 

روز جهانی معلولین+تاریخچه این روز

 

تاریخچه روز جهانی معلولین به سال ۱۹۹۲ و زمانی که این روز در مجمع عمومی سازمان ملل به تصویب رسید، برمی‌گردد. هدف از ثبت چنین روزی ارتقای حقوق و رفاه افراد دارای معلولیت در تمام سطوح جامعه و همچنین افزایش آگاهی از وضعیت افراد معلول در جنبه‌های مختلف زندگی بود. از طرف دیگر این روز با هدف ارج نهادن به توانایی‌های افراد معلول و جشن گرفتن برای این موضوع ایجاد شده است.

سازمان ملل متحد با هدف الگو برداری از استانداردها و عملکردهای سازمان، قصد دارد تا پایه و اساس پیشرفت و تحول برای رفاه معلولین دنیا را از طریق تمام ارکان‌ها فراهم کند. بیان این موضوع که همه معلولین بخشی از این بشریت هستند و حق و حقوقی کامل و غیر قابل انکار دارند و از آزادی‌های اساسی برخوردار هستند، از مهم‌ترین استراتژی‌های این سازمان در روز جهانی معلولین محسوب می‌شود. کلیه معلولین حق بهره‌مندی از آموزش، بهداشت، مسکن، اشتغال و تفریح را دارند و باید در تمام دنیا بستری برای آن‌ها فراهم شود که بتوانند همانند سایر انسان‌ها زندگی کنند.

 

معلولیت به چه معنا است؟

 

روز جهانی معلولین+تاریخچه این روز

 

کلیه افرادی که در اثر نقص در جسم و ذهن به راحتی قادر به انجام امور و کارهای معمول خود نباشند، معلول نامیده می‌شوند. معلولیت به شکل‌های متفاوتی در افراد وجود دارد و شامل معلولیت در ناشنوایی، نابینایی، معلولیت جسمی، معلولیت حرکتی و ذهنی است. به طور کلی ۱۰ درصد از جمعیت دنیا معلول هستند و جالب است بدانید که ۸۰ درصد این افراد در کشورهای جهان سوم جای دارند. طبق آمار به دست آمده هر ساله بیشتر از ۶۹ میلیون نفر در دنیا به آسیب‌های مغزی دچار می‌شوند و از هر ۱۶۰ کودکی که متولد می‌شود، یک نفر دارای اوتیسم  است و همه این افراد نیز دسته معلولین جای می‌گیرند.

 

روز جهانی معلولین+تاریخچه این روز

 

تخفیف شوینده های افق کوروش

میلیون‌ها انسان در دنیا با معلولیت‌هایی روبرو هستند که در بسیاری از مواقع ظاهراً قابل مشاهده و تشخیص نیست. از طرف دیگر بروز اختلالات عصبی و روانی در دنیا به سرعت در حال افزایش است و این موضوع می‌تواند هر لحظه آمار معلولین دنیا را تحت تأثیر قرار دهد.

 

روز جهانی معلولین و احترام به حقوق معلولین

 

روز جهانی معلولین+تاریخچه این روز

 

درست است که معلولیت با آسیب همراه است اما این موضوع به معنای کنار گذاشته شدن و محرومیت در جامعه نیست. خیلی از افراد تنها به دلیل مشکلات و ناتوانایی‌های جسمی در این گروه جای می‌گیرند و توانایی زیادی برای انجام امور فکری و ذهنی دارند. معلولین زیادی هستند که به دلیل جبران نقص خود با اراده و پشتکاری که دارند، در عرصه‌های مختلف اجتماعی و علمی، بهتر و مؤثرتر از افراد عادی عمل می‌کنند. قبول این پذیرش که معلولیت به معنای حذف شدن در جامعه نیست و این افراد می‌توانند مانند سایر افراد جامعه در مجامع و مکان‌های عمومی حاضر شوند و از حق و حقوق خود استفاده کنند، اولین و مهم‌ترین موضوعی است که در  باید در میان همه انسان‌ها فرهنگ سازی شود و در روز جهانی معلولین اهمیت دارد.

یکی از معروف‌ترین و شناخته شده‌ترین افراد که با وجود معلولیت توانست به موفقیت‌های بزرگی دست پیدا کند، پروفسور استیون هاوکینگ است که با استفاده از مغز خارق‌العاده خود پژوهش‌های زیادی را برای حل معماهای ناشناخته دنیا انجام داد و به نتایج درخشانی دست پیدا کرد.

کالابرگ الکترونیک