خواص و فواید اسفناج؛ ۷ خاصیت اسفناج خام و پخته که احتمالا نمیدانستید
- منتشر شده در ۱۵-۰۸-۹۹
- 1814 بازدید
- بدون دیدگاه
هر لقمه اسفناجی که میخورید، یک قدم برای مبارزه با بیماریها و بهبود سلامتیتان جلو رفتهاید. شاید طرفدار پروپاقرص اسفناج نباشید؛ اما اگر از خواص و فواید شگفتانگیز آن باخبر شوید، متقاعد میشوید که مرتبا آن را مصرف کنید و در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید. در این مقاله خواص و فواید اسفناج را برایتان شرح دادهایم. اسفناج که با نام علمی اسپیناشیا الراکیا (Spinacia Oleracea) شناخته میشود، از خانواده آمارانتها (amaranth) است و در رده چغندر و کینواست. ۷ مورد از خواص اسفناج خام و پخته را از سایت فود در مجله کوروش بخوانید.
خواص و فواید اسفناج خام و پخته
با اسفناج چی درست کنم؟ طریقه مصرف اسفناج بسیار متنوع است. میتوانید آن را بهصورت خام در سالاد، بخارپز، پختهشده در سوپ یا تفتداده شده با سایر سبزیجات تهیه کنید. دستور تهیه کیک اسفنجی اسفناج در دنیا بسیار مشهور است. تهچین اسفناج، خورش آلو اسفناج با مرغ یا گوشت، لازانیا اسفناج، املت اسفناج، نرگسی اسفناج خوشمزه و بورانی اسفناج از قدیمیترین غذاهای سفره ایرانی محسوب میشوند. آش اسفناج و اسفناج پلو هم برای کسانی که دوست دارند طعم سبزی را زیاد متوجه نشوند انتخابهایی عالی است. اسفناج ماده بسیار متنوعی است که میتواند از بسیاری جهات استفاده شود. اسفناج سرشار از ویتامینهای A، C، منیزیم، آهن و منگنز است. خوردن این گیاه برگدار میتواند به سلامت چشم کمک کند، سطح استرس و فشار خون را کاهش داده و برای سلامت قلب و پوستتان مؤثر باشد.
۱. خواص اسفناج برای پوست
یکی از مهمترین خواص و فواید اسفناج خام و پخته در طب سنتی، خواص اسفناج برای پوست است. نوشیدن روزانه ۱ لیوان آب اسفناج، میتواند بیشتر از بعضی از کرمهای پوست به جوانی و شادابی پوست شما کمک کند. زیرا اسفناج حاوی آنتیاکسیدان و ویتامینهایی است که به شادابی پوست شما کمک میکند. حتی نوشیدن آب اسفناج و اسموتی اسفناج، به شما در داشتن موهایی سالمتر نیز کمک میکند.
۲. خواص و فواید اسفناج خام و پخته برای لاغری
خواص اسفناج برای لاغری، میتواند یکی دیگر از دلایل محکم شما برای استفاده بیشتر این ماده غذایی باشد. این سبزی به دفع توکسینها از بدن کمک میکند و با فعالسازی متابولیسم، به چربیسوزی بدن نیز کمک میکند. برای بهرهبردن از خواص اسفناج برای لاغری، میتوانید آن را با آناناس و انبه مخلوط کنید و بنوشید.
۳. خواص و فواید اسفناج خام و پخته برای قلب
یکی دیگر از دلایل اینکه به شما توصیه میکنیم اسفناج را بیشتر و بیشتر بخورید، خواص اسفناج برای قلب است. ویتامین C موجود در اسفناج، بهعنوان توانایی جلوگیری از چینوچروک و محافظت از ما در برابر بیماریهای بینایی، مشکلات سلامتی قبل از زایمان و بیماریهای قلبی و عروقی شناخته شده است. مواد مغذی موجود در اسفناج از ضخیمشدن دیواره رگها جلوگیری میکند؛ بنابراین خطر حملات قلبی را کاهش میدهد. علاوه بر این، اسفناج حاوی نیتریت (nitrite) است که نه تنها به جلوگیری از وقوع حمله قلبی کمک میکند؛ بلکه بیماریهای قلبی مرتبط با رسوی چربی را نیز درمان میکند.
۴. خواص اسفناج برای استخوانها
اسفناج منبع غنی از ویتامین K است که به تولید پروتئینی به نام Osteocalc کمک میکند. این پروتئن عامل تثبیت کلسیم در استخوانهاست. اسفناج علاوه بر غنیبودن از ویتامین K، منبع بسیار خوبی از کلسیم و ویتامین D، فیبر غذایی، پتاسیم، منیزیم و ویتامین C است که همه از مواد مغذی مهمی هستند که برای بهبود استخوان مفید هستند. خواص اسفناج برای استخوانها آن را به یک ماده مفید برای کودکان و سالمندان تبدیل کرده است.
۵. خواص اسفناج با ماست
یکی دیگر از شکلهای خوردن اسفناج، اسفناج با ماست یا همان بورانی است. برخلاف تصور عمومی، خواص اسفناج با ماست زیاد است و ترکیب ماست با اسفناج، از مواد مغذی اسفناج نمیکاهد. بلکه مطالعات نشان میدهد که ترکیب اسفناج با ماست کمچرب، ترکیبی از مواد معدنی و ویتامینها را برای بدن انسان فراهم میکند.
۶. خواص اسفناج برای بینایی و چشم
اسفناج حاوی بتا کاروتن، زاگزانتین، لوتئین و کلروفیل است که همه باعث بهبود بینایی و تقویت سیستم ایمنی بدن شما میشوند. لوتئین و زاگزانتین در ماکولا ذخیره شده است، که بخشی از شبکیه است که بهعنوان ضد آفتاب طبیعی عمل میکند و از چشم شما در برابر نور محافظت میکند.
۷. خواص اسفناج برای بارداری
در دوران بارداری، بدن شما به دریافت میزان مناسبی از ویتامینها و مواد معدنی نیاز دارد که برای رشد جنین نیز مناسب باشد. باتوجه به تمام مطالبی که درمورد خواص اسفناج برای پوست، استخوانها و بینایی گفته شد؛ میتوانید این ماده مقوی را در دوران بارداری نیز مصرف کنید. از دیگر خواص اسفناج برای بارداری میتوان به تسکین درد، درمان کم خونی، قویت سیستم ایمنی، درمان یبوست و جلوگیری از ناهنجاریهای هنگام تولد اشاره کرد.
طبع اسفناج
گفته میشود که طبع اسفناج با مزاج گرم و سرد سازگار است و در تمام فصول سال، میتوانید این سبزی مقوی را مصرف کنید. اما افراد سردمزاج، بهتر است همراه با اسفناج، از مواد یا ادویههای گرمی مثل فلفل یا دارچین استفاده کنند.
مضرات اسفناج
علیرغم خواص و فواید بیشمار اسفناج خام و پخته برای سلامت بدن اما استفاده بیش از حد آن مضراتی هم دارد. برای مثال درد شکم، ورم معده، نفخ معده، کم خونی به خاطر جلوگیری از جذب آهن در صورت زیادهروی در مصرف، تشدید بیماری نقرس، اسهال، سنگ کلیه و واکنشهای آلرژیک از جمله مضرات زیادهروی در مصرف اسفناج است.
همراه با افق کوروش
در مجله افق کوروش
بهترین روغن جوانی و تقویت پوست صورت و تقویت مو های نازک در طب سنتی
- 48429 بازدید
- انتشار: ۲۲-۰۷-۹۷
خواص و مضرات چای ماچا برای کبد، کاهش وزن، دیابت و … + طرز تهیه اصلی
- 3107 بازدید
- انتشار: ۰۲-۰۷-۹۹
چند روش خانگی برای درمان چین و چروک و خطوط پنجه کلاغی دور چشم
- 123 بازدید
- انتشار: ۱۲-۱۱-۹۹
دیدگاهها