کتاب بدون فیلتر اثر سارا فرایر، در مورد اینستاگرام به عنوان یک اپلیکیشن رسانه اجتماعی در جهان است. اپلیکیشنی که میلیون ها کاربر را در فضای مجازی وارد تعامل با یکدیگر از طریق انتشار تصاویر کرده است. فرایر که خبرنگار حوزه فناوری و شبکه های اجتماعی در بلومبرگ است در این کتاب از داستان شکل گیری اینستاگرام می نویسد. در این مقاله از سرویس کتاب و ادبیات مجله کوروش به معرفی این کتاب پرداخته ایم.
روایت سیلیکون ولی در کتاب بدون فیلتر اثر سارا فرایر
سارا فرایر در کتاب بدون فیلتر یک هدف ساده دارد. هدف نویسنده معرفی اینستاگرام و روایت شکل گیری آن به طور مطلق نیست. کتاب در مورد سیلیکون ولی و دغدغه های کارآفرینی در این مسیر است. فرایر با نزدیک شدن به اینستاگرام و بنیان گذاران آن سعی می کند نحوه عملکرد کارآفرینان از صفر تا صد را به تصویر بکشد.
سیستروم و مایک کریکر، بنیان گذاران اینستاگرام مسیری طولانی را در راه توسعه این اپلیکیشن سپری کرده اند. همان مسیری که جک دورسی و مارک زاکربرگ طی کرده اند.
بیشتر بخوانید: معرفی و خلاصه کتاب «هرس ذهن» اثر استیو اسکات و بری داونپورت
مسیر زندگی بنیان گذاران اینستاگرام به روایت سارا فرایر
سارا فرایر در این کتاب ابتدا مسیر زندگی بنیان گذاران اینستاگرام را به تصویر می کشد. سیستروم همیشه خود را هنرمند تر از سایر مهندسان جاه طلب می دید. نویسنده کتاب به ترک تحصیل سیستروم و پذیرش پیشنهاد زاکربرگ در سال ۲۰۰۵ میلادی برای پیوستن به استارتاپ او به نام فیس بوک اشاره می کند.
راه اندازی شبکه اجتماعی مثل اینستاگرام که تصاویر با فیلتر در آن به اشتراک گذاشته شوند، بارها به ذهن بسیاری از افراد رسیده بود. اما چه شد که بنیان گذاران اینستاگرام موفق به طی کردن این مسیر شدند. نویسنده کتاب بدون فیلتر سعی کرده تا به تصویر کشیدن پروسه موفقیت اینستاگرام تصویر واضحی از روند کسب موفقیت در زندگی شخصی و حرفه ای را ایجاد کند.
این که چگونه یک استارتاپ نوپا از مرحله صفر شروع کرده و به بالاترین سطح خود می رسد.
روایت کار با یک مدیر متعصب به نقل از سارا فرایر در کتاب بدون فیلتر
سارا فرایر در کتاب بدون فیلتر تصویر صمیمی و در عین حال واضحی را از زندگی و موفقیت بنیان گذاران یک استارتاپ نوپا نشان داده است. این که آن ها چطور با انواع و اقسام ناملایمات و موانع توانستند بجنگند و از ادامه مسیر خسته نشوند. صنعتی که بنیان گذاران اینستاگرام در آن مشغول به فعالیت بودند، صنعتی به شدت رقابتی بود.
نویسنده سعی کرده در کتاب نشان دهد که برای موفقیت و راه اندازی کسب و کار لازم نیست تا شروع مسیر با یک ایده عجیب و غریب باشد. شاید حتی یک ایده ساده بتواند تاثیرگذارتر باشد. بنیان گذاران اینستاگرام زیر دست مدیری متعصب همچون زاکربرگ کار کردند.
بیشتر بخوانید: معرفی و خلاصه کتاب سختی کارهای سخت/ بن هوریتز
ریزبینی های سارا فرایر در رفتار و زندگی شخصی بنیانگذاران اینستاگرام در کتاب بدون فیلتر
نویسنده کتاب بدون فیلتر، شخصیت های داستان خود را بسیار ریزبینانه به تصویر می کشد. سارا فرایر قصد دارد تا با پرداختن به زندگی شخصی و کاری بنیان گذاران اینستاگرام، تصویری جامع را از کارآفرینان موفق به خواننده نشان دهد. در بخشی از کتاب می گوید کوین سیستروم، هم بنیان گذار اینستاگرام از برخی مدل سطل آشغال ها خوشش نمی آمد.
او از بادکنک های تولد بدش می آمد. بنابراین پیشنهاد داده بود تا ساختمان برای کار، ساده، زیبا و کارآمد باشد. نویسنده می گوید این نوع دیدگاه دقیقا در طراحی اپلیکیشن اینستاگرام به چشم می خورد. همه چیز ساده، زیبا و کارآمد است. نویسنده به حساسیت های زیبایی شناختی سیستروم اشاره دارد. او در عین حال از ناامیدی اش از فیس بوک می نویسد.
در عین حال معتقد است شخصیت سیستروم کاملا با نگاه به طراحی اینستاگرام مشهود است.
روایت سارا فرایر از ماجرای جذب یک میلیارد کاربر در کتاب بدون فیلتر
نویسنده در بخشی از کتاب بدون فیلتر سوالاتی جالب را برای مخاطب مطرح می کند. او سعی دارد تا ذهن مخاطب کارآفرین را به سمت موضوعات مهم و تاثیرگذار منحرف کند. سارا فرایر بخشی از کتاب را با این سوال شروع می کند که چگونه یک سرویس اشتراک گذاری عکس توانست در ۸ سال، یک میلیارد کاربر جذب کند.
او می گوید اگر این کار برای یک کسب و کار یک ارزش محسوب نمی شود، پس چیست؟ اگر یک موفقیت بزرگ است باید در مورد طرز فکر بنیان گذاران آن بیشتر دانست.
بیشتر بخوانید: نقد و بررسی کتاب خون بد/ داستان کلاهبرداری یک استارتاپ مشهور
روایتی کامل از تولد و رشد اپلیکیشن اینستاگرام
فرایر سعی کرده است روایتی کامل از تولد و رشد شبکه اجتماعی اینستاگرام را با استفاده از برخی از خاطرات افراد فعال در این شرکت به تصویر بکشد. او هر روز با یک نفر مصاحبه کرده است. نام و هویت برخی از این مصاحبه شوندگان محفوظ است. سارا فرایر برای این کتاب تقریبا بیش از یک سال زمان به مصاحبه های اختصاصی با افراد صرف کرده است.
روایت سارا فرایر از شایعات پیرامون شبکه اجتماعی اینستاگرام در کتاب بدون فیلتر
علاوه بر پرداختن به زندگی کاری بنیان گذاران اپلیکیشن اینستاگرام و شکل گیری این شبکه اجتماعی، نویسنده در کتاب بدون فیلتر برخی شایعات در زندگی شخصی و کاری این افراد را نیز به تصویر کشیده است. شاید به تصویر کشیدن این شایعات هدف خاصی داشته باشد. این که تمامی مسائل ریز و درشت با دغدغه های متفاوت در زندگی همه ما حتی کارآفرینان بزرگ نیز وجود دارند.
شجاعت کوین سیستروم
یکی از داستان های شنیده نشده و دست اولی که در این کتاب به آن اشاره شده است، بحث شجاعت کوین سیستروم است. او کلبه جنگلی یکی از بازیگران هالیوودی را نجات می دهد. در مقابل نیز این بازیگر هالیوود یک مهمانی بزرگ می گیرد و سیستروم را با هنرمندان زیادی آشنا می کند.
همین موضوع گرچه یک شایعه و یا حتی ماجرای شخصی محسوب می شود، اما سارا فرایر در کتاب بدون فیلتر با دید دیگری به آن می نگرد. او می گوید سیستروم با حضور در بین هنرمندان کاری کرد تا سلبریتی ها به اپلیکیشن اینستاگرام اعتماد بیشتری کنند. یکی دیگر از شایعاتی که نویسنده کتاب بدون فیلتر به آن می پردازد، بحث علاقه سیستروم به دیده شدن است.
اشتیاق سیستروم به اعتماد و نفوذ
سارا فرایر از اشتیاق سیستروم به عنوان یکی از بنیانگذاران اینستاگرام به اعتماد و نفوذ می نویسد. او می گوید اطرافیان سیستروم معتقدند که او نوشیدنی های درجه یک می نوشد و از قهوه های بسیار مرغوب استفاده می کند. نویسنده می گوید همین موضوع نشان می دهد که خالق اینستاگرام بسیار کمال گرا است.
به همین دلیل وقتی که نگران تصاویر منتشر شده در شبکه های اجتماعی بود، سعی کرد تا به فکر تدبیر یک گزینه ایده آل باشد. در آن زمان دوربین های موبایل کیفیت چندانی نداشتند، بنابراین عکس های خوبی گرفته نمی شد. وقتی که اینستاگرام به بازار آمد، همراه خود فیلتر هایی داشت که کاربران از طریق آن تصاویرشان را جذاب تر منتشر می کردند.
در واقع نگاه بنیان گذار اینستاگرام در فیلترهای به کار گرفته در شبکه اجتماعی اینستاگرام کاملا مشخص است. این که مخاطبان بتوانند زندگی روزانه شان را جذاب تر نشان دهند.
واکنش بنیان گذاران اینستاگرام به «سلفی» به روایت سارا فرایر، نویسنده کتاب بدون فیلتر
نگاه بنیان گذاران اینستاگرام به تصاویر منتشر شده در این شبکه اجتماعی، متفاوت تر از آن چیزی بود که مورد استقبال کاربران قرار گرفته بود. سارا فرایر نویسنده کتاب بدون فیلتر، می گوید: سلیقه زیبایی شناختی مدیران اینستاگرام چندان با سلفی جور در نمی آمد. حتی پست های نیمه برهنه نیز چندان مورد پسند آن ها نبود.
با این حال این پست ها محبوبیت پیدا کردند و بر خلاف سلیقه سیستروم پیش رفتند. او به نقل از بنیان گذاران اینستاگرام می نویسد آن ها جراحی های زیبایی و یا تصاویر بسیار نامناسب را جزو ارزش های خود نمی دانستند.
اما در یک شرایطی قرار گرفته بودند که دنبال کننده ها در خلاف جهت ارزش هایشان حرکت می کردند. اینستاگرام برای نخستین بار در ژوئن ۲۰۱۸ موفق شد تا یک میلیارد کاربر فعال به طور فعال به دست آورد.
مارک زاکربرگ با سارا فرایر برای کتاب بدون فیلتر مصاحبه نکرد
یکی از نکاتی که سارا فرایر در کتاب بدون فیلتر در آن اشاره دارد، بحث تلاشش برای مصاحبه با مارک زاکربرگ، بنیانگذار شبکه اجتماعی فیسبوک است. او اشاره می کند که زاکربرگ در آوریل ۲۰۱۲ اینستاگرام را خریده بود. بنابراین یکی از افراد مهم در ماجرای توسعه اینستاگرام محسوب می شد.
زمانی که زاکربرگ اینستاگرام را خرید، این کمپانی سودی نداشت و تعداد کارمندانش ۱۳ نفر بودند. زاکربرگ سعی کرد تا به استقلال اینستاگرام متعهد بماند. سارا فرایر می نویسد زاکربرگ تنها یک پاسخ ایمیلی از طریق روابط عمومی خود در مورد این موضوع به من داد. او گفت اینستاگرام یک شبکه اجتماعی عالی بود و ما تصمیم داشتیم تا به رشد آن کمک کنیم.
منبع: nytimes