۱۶ نکته مهم پریود بدون درد و مراقبت های دوران قاعدگی

۱۶ نکته مهم پریود بدون درد و مراقبت های دوران قاعدگی


27 خرداد 1400 . زمان مطالعه: 15 دقیقه

خیلی بد »»»»»»»»»»»»»» خیلی خوب
نکات مهم در زمان پریود
فهرست محتوا نمایش

دوره قاعدگی یک اتفاق طبیعی در بدن خانم ها است که گاهی اوقات موجب بروز مشکلاتی در زندگی آن ها می شود. فردی که پریود می شود معمولاً احساس ضعف و خستگی زیادی دارد. از طرف دیگر باید درد شکم، کمر و گاهی سردرد را نیز تحمل کند. گاهی اوقات این دردها آنقدر زیاد می شود که فرد تا چند روز قادر به انجام دادن کارهای روزمره خود نیست. در اکثر مواقع تغییر سبک زندگی و همچنین پیروی از یک رژیم غذایی سالم و رعایت کردن نکاتی ساده می تواند به شما کمک کند تا این دوران را راحت تر پشت سر بگذارید. به علاوه رعایت کردن نکات بهداشتی در دوران پریودی به شما کمک می کند تا بدنی سالم تر داشته باشید. در این مقاله از مجله کوروش می توانید با نکات مهم در زمان پریود و مراقبت های دوران قاعدگی آشنا شوید.

 

 

۱- مثبت اندیش بودن از مراقبت های دوران قاعدگی

 

مثبت اندیش بودن از مراقبت های دوران قاعدگی

 

فکر کردن به موضوعات منفی و استرس می تواند روی احساسات شما تأثیر بگذارد. یکی از مراقبت های ضروری دوران قاعدگی این است که ریلکس باشید. زمانی که ذهن شما دائم درگیر افکار منفی  و استرس باشد، این فشارها موجب می شود تا احساسات منفی بیشتری را در دوران پریودی تجربه کنید. بهتر است به جای اینکه با شروع پریودی خود دائم نگران درد و ناراحتی باشید و به چیزهای منفی فکر کنید، این دوره را زمانی برای استراحت کردن و آرامش در نظر بگیرید.

مطالعات نشان می دهد که رفتار درمانی و مثبت اندیشی می تواند به کاهش سندرم پیش از قاعدگی کمک کند. تفکر مثبت و الگوهای رفتاری مثبت به افراد کمک می کند تا احساس خوبی نسبت به خود و اطرافشان داشته باشند. زمانی که شما مثبت فکر می کنید، بهتر غذا می خورید، بیشتر ورزش می کنید و در آرامش بیشتری استراحت می کنید. این کار موجب می شود تا از شر مشکلات خلقی و استرس های عصبی دوران پریودی راحت شوید و راحت تر با این دره از زندگی خود کنار بیایید. وظیفه مردان در دوران قاعدگی این است که با کمک کردن به خانم ها و ایجاد احساس مثبت، به راحت تر سپری شدن این دوران کمک کنند.

 

 

۲- پیروی از یک رژیم غذایی سالم از مراقبت های دوران قاعدگی

 

پیروی از یک رژیم غذایی سالم از مراقبت های دوران قاعدگی

 

زمانی که در طول ماه از غذاهای مناسب استفاده کنید و انواع ویتامین های مورد نیاز بن را تأمین کنید، مسلماً درد و مشکلات کمتری را در این دوران تجربه خواهید کرد. مطالعات نشان می دهد که مصرف اسیدهای چرب امگا ۳، کلسیم، ویتامین D و کاهش مصرف چربی های حیوانی، نمک و کافئین می تواند خطر ابتلا به دردهای پیش از قاعدگی را کاهش دهد. خوردن نمک موجب احتباس مایعات، نفخ شکم، تورم سینه و دردهای دوران پریودی می شود. کافئین نیز می تواند تحریک پذیری، کم خوابی و گرفتگی های شکم را افزایش دهد.

از نکات مهم در زمان پریود این است که از سبزیجات تازه، میوه، مغزها، دانه ها، ماهی، منابع غنی از امگا ۳، لبنیات کم چرب و پروتئین هایی مثل حبوبات و تخم مرغ مصرف کنید. سعی کنید در این دوران از فیبر بیشتری استفاده کنید. گوشت بدون چربی که منبع غنی از آهن است بهترین غذا برای دوران پریودی محسوب می شود. خوردن غذاهایی با چربی های اشباع شده مثل کره، خامه، بیکن و چیپس به هیچ عنوان در دوران قاعدگی مناسب نیست و می تواند علائم پیش از قاعدگی را افزایش دهد.

 

 

۳- مصرف مکمل ها از نکات مهم در زمان پریود

 

مصرف مکمل ها از نکات مهم در زمان پریود

 

برای کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی بهتر است در کنار تغذیه مناسب، بهتر است از مکمل هایی ویتامین، مواد معدنی و اسیدهای آمینه استفاده کنید. مصرف برخی ویتامین ها می تواند به بهبود علائم شما در دوران پریودی کمک زیادی کند. برای این کار بهتر است آزمایش های لازم را تحت نظر پزشک انجام دهید و از مکمل های مورد نیاز بدنتان استفاده کنید.

حتما بخوانید  20 خواص و عوارض خاکشیر برای سلامت بدن

 

 

مصرف ویتامین B6 و B1 در دوران پریود

 

این ویتامین ها موجب کاهش دردهای پیش از قاعدگی می شوند. گروه ویتامین B درد، گرفتگی و اختلالات خلقی دوران پریودی را کاهش می دهد.

 

 

مصرف ویتامین E در دوران پریود

 

مصرف ویتامین E می تواند ضمن کاهش دردهای قاعدگی به بهبود جریان خون قاعدگی نیز کمک می کند. بهتر است این ویتامین را از ۲ روز قبل از شروع پریود مصرف کنید و تا ۳ روز بعد از پریود نیز مصرف آن را ادامه دهید. توجه داشته باشید که برای این موضوع باید از ویتامین E با دور ۲۰۰ IU استفاده کنید.

 

 

بیشتر بخوانید » بهترین دمنوش ها برای تسکین درد قاعدگی «

 

 

مصرف ویتامین D در دوران پریود

 

مصرف ویتامین D در دوران پریود

 

ویتامین D موجب تنظیم چرخه قاعدگی، تسکین دردهای عضلانی و بهبود خلق و خو در این دوران می شود. افرادی که دچار کمبود این ویتامین هستند، باید طبق دستور پزشک مصرف مکمل ویتامین D را شروع کنند. ویتامین D از مهم ترین نکاتی درباره پریود است که برای سلامت خانم ها اهمیت زیادی دارد.

 

 

مصرف منیزیم در دوران پریود

 

منیزیم به رفع گرفتگی های قاعدگی کمک زیادی می کند. این ویتامین در رفع تغییرات خلقی قبل از قاعدگی، تحریک پذیری و اضطراب نقش مهمی دارد. مصرف منیزیم می تواند به شل شدن عضلات، گرفتگی عضلات و خوابی آسوده تر کمک کند. بهتر است این ویتامین روزانه ۳۰۰ میلی گرم مصرف شود. افرادی که مشکلات کلیوی دارند، نباید از این ویتامین استفاده کنند.

 

 

مصرف کلسیم در دوران پریود

 

کلسیم یکی دیگر از مکمل هایی است که می تواند به کاهش دردهای پیش از قاعدگی و همچنین رفع گرفتگی های قاعدگی، احتباس مایعات، اختلالات خلقی و اشتهای بیش از اندازه به غذا کمک کند. مصرف کلسیم باید تحت نظر پزشک باشد و در صورت نیاز مصرف شود.

 

 

مصرف زینک در دوران پریودی

 

زینک یا روی یکی از بهترین مواد معدنی مورد نیاز بدن است. زینک به تسکین دردهای قاعدگی، رفع گرفتگی و افسردگی و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک زیادی می کند. شما می توانید از مکمل زینک با دوز ۳۰ میلی گرم یک تا دو بار در روز استفاده کنید. توجه داشته باشید که مصرف طولانی مدت این مکمل می تواند موجب ایجاد عوارضی در بدن شود.

 

 

بیشتر بخوانید » ۱۲ نکته در مورد چرخه پریود که باید بدانید «

 

 

مصرف روغن ماهی در دوران پریودی

 

مصرف مکمل روغن ماهی می تواند دردهای قاعدگی، گرفتگی و افسردگی را درمان کند. مصرف روزانه ۱ گرم از این مکمل می تواند به رفع علائم قاعدگی کمک زیادی کند. افرادی که به غذاهای دریایی حساسیت دارند، نباید از این مکمل استفاده کنند.

 

 

۴- ورزش کردن از نکات مهم در زمان پریود

 

ورزش کردن از نکات مهم در زمان پریود

 

مطالعات نشان می دهد افرادی که به طور منظم ورزش می کنند، کمتر به مشکلات دوران قاعدی مبتلا می شوند. به طور معمول این افراد دردها، گرفتگی ها و اختلالات خلقی کمتری را در دوران قاعدگی تجربه می کنند. ورزش کردن موجب ترشح هورمون های سروتونین و اندورفین در بدن می شود. این دو هورمون مسئول شادی هستند و از همین رو افراد با علائم کمتری در این دوران روبرو می شوند.

 

 

۵- یوگا از بهترین مراقبت های دوران قاعدگی

 

یوگا از بهترین مراقبت های دوران قاعدگی

 

یوگا یکی از مفیدترین ورزش ها برای بهبود وضعیت جسمی و روانی بدن است. حرکات یوگا می تواند با کاهش استرس، علائم و دردهای قاعدگی را کاهش دهد. یوگا موجب می شود تا احساس آرامش بیشتری را تجربه کنید و درد کمتری را در این دوران تجربه کنید.

 

 

بیشتر بخوانید » ۱۵ روش خانگی و سنتی درمان پریود نامنظم «

 

 

۶- ماساژ دادن از نکات مهم در زمان پریود

 

ماساژ دادن از نکات مهم در زمان پریود

 

مطالعات نشان می دهد که داشتن یک برنامه مرتب ماساژ می تواند دردهای قاعدگی و اختلالات خلقی را تا میزان زیادی کاهش دهد. برای این موضوع لازم است که فرد در طول ماه ماساژ دریافت کند. این کار موجب می شود تا در دوران قاعدگی دردهای کمتری را تجربه کند.

 

 

۷- مصرف گیاهان دارویی از مراقبت های دوران قاعدگی

 

مصرف گیاهان دارویی از مراقبت های دوران قاعدگی

 

به جای اینکه هر بار در دوران قاعدگی مسکن های قوی و شیمیایی مصرف کنید، بهتر است از داروهای گیاهی و بی خطر برای رفع دردهای قاعدگی استفاده نمایید.

 

 

گیاه پنج انگشت برای دوران پریود

 

گیاه پنج انگشت یکی از بهترین گیاهان دارویی برای رفع علائم قاعدگی است. اگر در دوران پریودی درد زیادی دارید و مدام فکر می کنید در زمان پریودی چه دمنوشی بخوریم بهتر است این گیاه را امتحان کنید. مصرف این گیاه موجب برطرف کردن تحریک پذیری، تغییرات خلقی، عصبانیت، سردرد، دردهای سینه و نفخ شکم می شود. مصرف این گیاه می تواند به تنظیم قاعدگی نیز کمک کند. برای استفاده از این گیاه می توانید از آن به صورت قرص یا دمنوش استفاده کنید.

 

 

گیاه راعی برای دوران پریود

 

گیاه راعی به رفع افسردگی و اختلالات خلقی قبل از قاعدگی کمک زیادی می کند. توجه داشته باشید که این گیاه نباید با داروهای پیشگیری از بارداری، داروهای ضد افسردگی مصرف شود.

 

 

روغن گل مغربی برای دوران پریودی

 

مصرف این داروی گیاهی به از بین بردن دردهای سینه قبل از دوران قاعدگی کمک زیادی می کند. توجه داشته باشید که افراد مبتلا به صرع نباید از این داروی گیاهی مصرف کنند.

حتما بخوانید  16 روش ساده رفع بوی بد دهان در ماه رمضان

 

 

۸- داشتن خواب منظم از نکات مهم در زمان پریود

 

داشتن خواب منظم از نکات مهم در زمان پریود

 

اگر دوست ندارید یک دوران قاعدگی پردردسر و پر درد را تحمل کنید، بهتر است سعی کنید به موقع بخوابید و به موقع از خواب بیدار شوید. نامنظم بودن چرخه خواب می تواند موجب بروز اختلالاتی در چرخه قاعدگی شود. سعی کنید هر روز ۸ تا ۸ ساعت بخوابید و در زمان پریود بیشتر از همیشه به استراحت کردن خود اهمیت دهید.

 

 

۹- تعویض به موقع پد بهداشتی از مراقبت های دوران قاعدگی

 

تعویض به موقع پد بهداشتی از مراقبت های دوران قاعدگی

 

در دروان قاعدگی سعی کنید هر چند ساعت پد بهداشتی تان را عوض کنید. این کار خطر ابتلا به عفونت و بیماری ها را کاهش می دهد. عدم تعویض به موقع پدهای بهداشتی در دوران پریودی می تواند موجب تجمع رطوبت و رشد باکتری های شود و خطر ابتلا به عفونت را افزایش دهد.

 

 

۱۰- عدم داشتن رابطه جنسی از مراقبت های دوران قاعدگی

 

عدم داشتن رابطه جنسی از مراقبت های دوران قاعدگی

 

در دروان قاعدگی احتمال ابتلا به بیماری هایی مثل HIV، هپاتیت و سایر بیماری های جنسی افزایش پیدا می کند. از طرف دیگر انجام این کار در دوران قاعدگی موجب ایجاد درد و خونریزی بیشتر می شود و برای سلامت شما نیز توصیه نمی شود. بهتر است از برقراری رابطه در این دوران اجتناب کنید. به یاد داشته باشید در صورت انجام این کار حتماً از روش های جلوگیری مطمئن استفاده نمایید.

 

 

۱۱- استفاده از کیسه آب گرم از مراقبت های دوران قاعدگی

 

استفاده از کیسه آب گرم از مراقبت های دوران قاعدگی

 

استفاده از کیسه آب گرم یک روش ساده و فوق العاده مؤثر برای کاهش دردهای قاعدگی است. برای این کار باید کیسه آب گرم را درست در قسمت زیر شکم خود قرار دهید. بهتر است برای اثربخشی بهتر یک دمنوش یا آب گرم نیز همزمان با آن مصرف کنید تا بدن شما کاملاً گرم شود.

 

 

۱۲- آگاهی از شروع زمان قاعدگی از نکات مهم در زمان پریود

 

آگاهی از شروع زمان قاعدگی از نکات مهم در زمان پریود

 

بهتر است داخل یک تقویم زمان شروع پریودتان را علامت بگذارید. می توانید برای این کار از اپلیکیشن های یادآوری پریود کمک بگیرید. این کار موجب می شود تا از چند روز قبل بیشتر به خودتان برسید. اگر با علائم و دردهایی روبرو شدید، علت آن را بدانید. از طرف دیگر پیگیری روز شروع پریود به شما کمک می کند تا در صورت بروز مشکلات هورمونی و نامنظم بودن پریود بهتر آن را پیگیری کنید.

 

 

۱۳- مصرف زنجبیل یکی از بهترین مراقبت های دوران قاعدگی

 

مصرف زنجبیل یکی از بهترین مراقبت های دوران قاعدگی

 

زنجبیل یک گیاه فوق العاده برای رفع علائم قاعدگی است. مصرف زنجبیل به کاهش سردرد، التهاب، نفخ و ناراحتی های گوارشی کمک می کند. مطالعات نشان می دهد که خوردن زنجبیل می تواند به تسکین دردهای قاعدگی کمک زیادی کند. شما می توانید از زنجبیل هم به صورت دمنوش، هم قرص و هم در یک اسموتی خوشمزه سبزیجات استفاده کنید.

 

 

بیشتر بخوانید » خواص و فواید زنجبیل برای سلامتی بدن «

 

 

۱۴- مصرف آب در دوران قاعدگی از نکات مهم در زمان پریود

 

مصرف آب در دوران قاعدگی از نکات مهم در زمان پریود

 

آب بهترین دوست شما در دوران قاعدگی است. شاید برایتان جالب باشد که بدانید خوردن آب ولرم می تواند به رفع سردرد، احساس نفخ و پف صورت شما کمک کند. در این دوران هر چقدر بیشتر آب بنوشید برایتان بهتر است. مصرف آب در دوران قاعدگی را جدی بگیرید زیرا بیشتر سردردهای بعد از قاعدگی معمولاً به خاطر کمبود آب اتفاق می افتد. پزشکان توصیه می کنند که حتماً در این دوران از ۸ تا ۱۰ لیوان آب مصرف کنید. اگر در این دوران به اندازه آب مصرف کنید، دوران قاعدگی راحت تری را پشت سر خواهید گذاشت.

 

 

۱۵- عدم اصلاح صورت در دوران قاعدگی از نکات مهم در زمان پریود

 

عدم اصلاح صورت در دوران قاعدگی از نکات مهم در زمان پریود

 

بهتر است اصلاح صورت به هر روشی را به دوران بعد از پریودی موکول کنید. از آنجایی که در دوران قاعدگی ترشح هورمون ها موجب افزایش سبوم و چربی پوست می شود، پوست صورت بیشتر در معرض جوش قرار دارد. هر گونه تحریک پوستی در این روزها می تواند موجب ایجاد یک جوش بزرگ در صورتتان شود.

 

 

بیشتر بخوانید » راهنمای انواع جوش و آکنه و روش های درمان آن ها «

 

 

۱۶- عدم استفاده از پدهای معطر از نکات مهم در زمان پریود

 

عدم استفاده از پدهای معطر از نکات مهم در زمان پریود

 

استفاده از دستمال، پد و تامپون های معطر موجب تحریک پوست و ایجاد علائمی شبیه به سوختگی می شود. به هیچ عنوان از محصولات معطر در این دوران استفاده نکنید. انتخاب پدهای ساده بدون بو و مواد افزودنی بهترین انتخاب برای دوران پریود هستند.

 

 

جمع بندی نهایی

 

در این مقاله سعی کردیم به شما بگوییم که در دوران قاعدگی چه باید کرد و انجام دادن چه کارهایی می تواند به بهتر شدن حال شما در این سیکل کمک کند. بهتر است بدانید که اگر سبک زندگی سالمی داشته باشید و از غذاهای مفید استفاده کنید این دوران برایتان به راحتی سپری خواهد شد.

 

 

منابع:

 

thewomens، healthshots، intimina، healthnutnutrition، women.texaschildrens

 

محصولات مرتبط