آموزش نظم و دیسیپلین به کودکان کار بسیار سختی است و حتی ممکن سبب آزرده شدن فرزندتان شود. اما «نه» گفتن به کودکان در برخی موارد کار چندان آسانی نیست. حقیقت این است که «نه» گفتن به روشی اشتباه ممکن است لطمات روحی مخربی در دراز مدت به همراه داشته باشد و به کودک شما صدمه بزند. اگر بلد باشید به روشی صحیح به کودکتان «نه» بگویید نه تنها میتوانید به روش صحیح فرزندتان را تربیت کنید که در دراز مدت تاثیر مثبت این روش تربیتی را در فرزندتان به وضوح مشاهده خواهید کرد. اگر والدین کودک یا کودکانی هستید باید فواید نه گفتن را یاد بگیرید . ۹ روش مهارت صحیح نه گفتن به کودک را از سایت CHild Development Institute در مجله کوروش بخوانید.
۱- یک بار نه گفتن به کودک کافی است
نه گفتن را یاد بگیرید . اما چگونه نه گفتن را بیاموزیم؟ منطقیترین روش صحیح مهارت نه گفتن به کودک این است که فقط یک بار نه بگویید. همین یک بار کافی است و لازم نیست این کلمه را چند بار تکرار کنید. حالت چهرهتان را جدی کنید و نه بگویید. اگر یک بار نه گفتن کفایت نکرد لازم نیست این کلمه را تکرار کنید. روشهای دیگر را امتحان کنید تا مجبور به پس گرفتن حرف خودتان نشوید. یکی از بدترین اشتباهات در روند نه گفتن به کودک، کوتاه آمدن و عقبنشینی کردن است. اگر کودک متوجه شود میتواند شما را وادار به عقبنشینی کند و موضع شما را تغییر دهد بدترین اتفاق ممکن در پروسه تربیت کردن کودک است.
۲- توضیح دهید
نه گفتن خشک و خالی به کودک کافی نیست. یعنی شما نباید فقط یک کلمه بگویید: نه! در این صورت کودک متوجه منظور شما نمیشود و تا زمانی که شما یک توضیح قانع کننده به او ارائه ندهید قانع نمیشود و به خواسته خود اصرار میورزد. روش صحیح مهارت نه گفتن به کودک ارائه توضیحات قانع کننده و در حد سن و سالش به اوست.
۳- گاهی «بله» هم معنای «نه» را میدهد
کودکان بارها کلمه «نه» را در طول زندگی خواهند شنید و در صورت تکرار این مسئله روند رشد کودک را دچار آسیب کرده و به صورت بالقوه به او صدمه میزند. یک روش صحیح نه گفتن به کودک این است که به او «بله» بگویید در حالی که واقعا منظورتان «نه» است. مثلا اگر از شما پرسید میتواند شیرینی بخورد یا نه و جواب شما در آن لحظه منفی بود به او بگویید: بله! میتوانی شیرینی بخوری اما بعد از شام.
اگر از شما پرسید که اسباب بازی را که میخواهد برایش میخرید یا نه، بگویید: «بله! برای شب عید حتما میخرم». به این ترتیب فرزند شما هم چیزی را که میخواهد به عنوان عیدی دریافت میکند و هم روند مصالحه و توافق را یاد خواهد گرفت.
۴- روش صحیح نه گفتن به کودک یعنی داد و فریاد نکنید
داد و فریاد کردن نه تنها یک تنبیه بد و بینتیجه محسوب میشود بلکه در آینده مشکلات رفتاری و عاطفی فراوانی را برای کودک شما به وجود میآورد. در حقیقت عواقب داد و فریاد کردن بر سر کودکان بیش از هر مسئله و پیامد مثبتی فقط به صورت موقتی آنها را خفه و سرکوب میکند. داد و فریاد کردن بر سر کودکان بر سر دیگران سبب مشکلاتی مثل افسردگی و عدم اعتماد به نفس در آنها هم خواهد شد. بنابراین بهتر است برای ارتباط برقرار کردن با کودک خود یک روش دوستانه و مسالمتآمیز در نظر بگیرید.
درخواست های مداوم اغلب باعث خستگی بیفایده شما و کودکتان میشود. توجه به فرزندتان با مشارکت در مکالمه یا بازی با کودک میتواند به سرعت حواس او را از مسئله مورد نظر پرت کرده و به سمت مسئله مثبتی که مد نظر شماست پرت کند.
۵- به حریم خصوصی کودک احترام بگذارید
کودک خود را در برابر دیگران خجالتزده نکنید. به یک جای خلوت بروید که فقط شما و کودکتان در آنجا باشید و دلایل نه گفتن خود را به او بگویید. «نه» گفتن به کودک در جمع ممکن باعث خشم و آزردگی او شود به خصوص اگر دیگران به خاطر این مسئله با او شوخی کنند. یادتان باشد اگر شما عادت کنید کودکتان را در جمع خجالتزده کنید او هم یاد میگیرد بعدها همین کار را با شما در جمع انجام دهد.
۶- وقتی «نه» میگویید یک جایگزین هم داشته باشید
یک روش صحیح مهارت نه گفتن به کودک این است که جایگزینی برای او داشته باشید. ارائه یک جایگزین به کودک در حقیقت او را متقاعد میکند که درخواست شما را رد نکند. برای مثال: «نه عزیزم، تو نمیتوانی یک آبنبات برداری، به جای آن میتوانی یک سیب داشته باشی». در همین حین کمی در مورد مزایای سیب برای سلامت بدن و مضرات آبنبات هم برای او توضیح دهید تا قانع شود.
۷- امید واهی ندهید، عمل کنید
برخی والدین عادت دارند به کودک بگویند: «عزیزم، الان نه!» خب سوال اینجاست که اگر الان نه، پس کی؟ اگر شما موفق به انجام وعده های ضمنی خود نشوید، فرزند شما کم کم نسبت به شما بیاعتماد میشود. یک دوره مشخص تعیین کنید و مثلا بگویید: «عزیزم الان نه، برای تولدت این اسباب بازی را میخریم» و حتما به وعده خود عمل کنید.
۸- به کودک حق انتخاب بدهید
دادن حق انتخاب به کودک سبب میشود تا او احساس ارزشمند بودن کند. زمانی که کودک تصمیمی میگیرد و حق انتخاب دارد احساس میکند که نادیده گرفته نمیشود. به این ترتیب یک روش صحیح نه گفتن به کودک این است که زمانی که درخواست آبنبات را از جانب او رد میکنید از او بپرسید که آیا میوه یا خوراکی دیگری هست که دوست داشته باشد و آن را الان بخواهد یا خیر. موقع انتخاب موارد سالم دیگر مثل غلات صبحانه و بیسکوییتهای سالم را در لیست قرار دهید و حق انتخاب را بیشتر کنید. در این لیست چیزی را قرار ندهید که در صورت انتخاب آن از سوی فرزندتان دوباره مجبور به مخالفت شوید و به این ترتیب حق انتخاب او را پایمال کنید.
۹- با همسرتان مخالفت نکنید
اما مهمترین روش صحیح مهارت نه گفتن به کودک این است که در این راه با همسرتان هماهنگ باشید. گاهی اوقات یکی از والدین میگوید نه و دیگری میگوید بله! این اختلاف نظر میان والدین منجر به سردرگمی کودک میشود و گاهی حتی باعث میشود کودک در اینباره گمراه شود. همیشه بر سر مسئله نه گفتن به کودک به همسرتان هماهنگ باشید.
نه گفتن را یاد بگیرید اما قطعا نه گفتن به کودک کار سختی است و نیاز به تمرین مداوم مهارت نه گفتن دارد. پدر و مادر همیشه دلشان میخواهد کودکشان را غرق در شادی کنند. اما اگر روش صحیح نه گفتن به کودک را بلد باشید و در برابر خواستههای غیر منطقی او به جای داد و فریاد روشهای موثرتری در پیش بگیرید اثرات مثبت آن را در آینده مشاهده خواهید کرد.
درمان شب ادراری کودکان با خوردن اردک ماهی . 12 آذر 1397
قطعا چون پزشک نیستم در مسایل پزشکی که در مورد ان چیزی بلد نیستم اظهار نظری نمی کنم ولی توصیه خود پزشکان محترم و مسایل بدیهی را همه احاد مردم نجیب می دانند و اینجانب نیز متوجه هستم که گوشت ماهی با گوشت قرمز تفاوتهایی برای سلامتی انسان دارد.گوشت قرمز شامل گوشت گاو و گوسفند حلال شرعی است و مصرف ان برای سلامتی انسان تا حدودی مفید و نیاز است ولی زیاد خوردن گوشت قرمز ممکن است چربی خون انسان شامل تری گلیسرید و کلسترول و دیگر نیازهای بدن انسان را از حالت نرمال بالا ببرد و موجب بیماری انسان شود ولی گوشت ماهی بر خلاف چنین مسایلی است ماهی سرشار از امگا ۳ است که برای سلامتی انسان بسیار مفید است و اگر سایتهای علمی و توصیه های پزشکان را نگاه کنیم مصرف سرانه ماهی یکی از شاخصهای سلامتی مردم می باشد مصرف ماهی پروتئین مورد نیاز انسان را تامین می کند و هیچکدام از ضررهای گوشت قرمز را نیز ندارد بطور اساسی مفید بودن مصرف ماهی یکی دو مورد نیست که بزرگان و متولیان سلامت و اگاهان فرموده اند ولی خاطره ای را که خود دیده ام و انجام داده ام و با خوردن اردک ماهی درمان شده است را جهت اطلاع عموم مردم عرض می نمایم شاید مفید باشد حدود ۳۰ سال پیش یک کودک ۴ ساله ای از خانواده ام دچار شب ادراری شدیدی شده بود. شب ادراری شدید نیز می تواند یک بیماری بوده و موجب اذیت خانواده و پدر و مادر کودک گردد که چنین شده بود این عرایض یک مورد درمانی و حل مشکل بیماری یک کودک است که امیدوارم هیچگونه برداشت غیر اخلاقی به اینجانب نسبت داده نشود که صرفا یک درمان سلامتی و حل مشکل است و هدفی غیر از ان وجود ندارد که احاد مردم نجیب کشورمان که اگر در فرزندانشان چنین مشکلی را داشته باشند راه درمان اسان وجود دارد. ان کودک چنان دچار شب ادراری شده بود و شب ادراری اش چنان شدید بود که مرحومه مادر بزرگوارش چندین نایلون ضخیم بزرگ خریده بود و بر روی تشک خواب ان کودک پهن می کرد تا ادرارش از تشک گذشته و به اطاق هم نفوذ نکند. بالاخره ان کودک اسمش روی خودش است و بچه ۴ ساله بود و اب و مواد ابکی هم زیاد می خورد و هر صبح نایلون بزرگ پهن شده بر روی تشک او را چند نفر به بیرون برده و می شستند تا برای پهن کردن روی تشک شبهای بعد اماده باشد واقعا یک مشکل بزرگ برای خودش و خانواده اش بود. اینجانب از سالهای بسیار قبل از ان نیز ماهیگیری با قلاب می نمودم و در خواص متعدد اردک ماهی بسیار شنیده بودم که یک مورد نیز درمان شب ادراری بود. به کنار دریا و مکانی که می دانستم اردک ماهی در ان وجود دارد رفتم و اردک ماهی گیری با قلاب شرایط خاص خود را دارد که اگر در همین وبلاگ بگردید نوشته ام و فیلمهای متعددی نیز منتشر کرده ام.بلاخره با تخصص خود چند اردک ماهی بزرگ صید نمودم و اردک ماهی پخته شده به این کودک که شب ادراری شدیدش خانواده اش را دچار مشکل بزرگی کرده بود داده شد و خورد کار قطع شب ادراری شدید ان کودک حتی به استمرار اردک ماهی خوردن نیز نکشید و بعد از یکی ۲ روز اردک ماهی خوردن شب ادراری شدیدش بطور اساسی قطع شد و مشکل خاتمه یافت. مشکلی که همه خانواده را گرفتار کرده بود. اکنون متوجه هستم اردک ماهی علاوه بر شب ادراری خواصی دارد که یکی دو مورد نیست که از ان صرف نظر می کنم که اگر افرادی بدانند شب و روز اردک ماهی می خورند. اردک ماهی چون اساسا غذای دستی قبول نمی کند پرورشی نیست و کاملا ارگانیک است
http://www.s-fishing.ir/1396/11/02/post-677/