آموزش کمک های اولیه در حوادث خانه تکانی یکی از مهارتهای ضروری است که میتواند از بروز مشکلات بزرگتر و حتی به خطر افتادن جان یکی از اعضای خانواده جلوگیری کند. آشنایی با مهارت کمکهای اولیه به شما کمک میکند تا هر چه سریعتر جلوی حوادث خانه تکانی را بگیرید و مشکل ایجاد شده را برطرف کنید. اما چه خطراتی در زمان خانه تکانی جان ما را تهدید میکند و چرا آموزش کامل کمکهای اولیه به عنوان توصیه ایمنی خانه تکانی اهمیت زیادی برای خانوادهها دارد؟ در این مقاله از سرویس سبک زندگی در مجله کوروش میتوانید با رایجترین کمک های اولیه هنگام حوادث خانه تکانی منزل آشنا شوید.
اهمیت آموزش کمک های اولیه برای حوادث خانه تکانی
همه ما در زمان کار کردن و خانه تکانی تمام تلاش خودمان را میکنیم تا کمتر در معرض آسیب و اتفاقات ناگوار قرار بگیریم، اما به هر حال هیچ تضمینی برای این موضوع وجود ندارد و ممکن است در بسیاری از مواقع در زمان خانه تکانی به صورت ناخواسته با مشکلاتی جدی روبرو شویم.
آشنایی با آموزش کمکهای اولیه برای حوادث خانه تکانی به ما کمک میکند تا در صورت آسیب بهترین عکسالعمل را از خود نشان دهیم و برخورد مناسبی در زمان بروز حوادث داشته باشیم. آمارها نشان میدهد که عدم آگاهی خانوادهها از چگونگی برخورد با مصدوم در زمان بروز حوادث میتواند تا حد زیادی جان فرد مصدوم را به خطر بیندازد.
بنابراین بهتر است امسال قبل از شروع خانه تکانی ابتدا نگاهی به نکات مهم در مورد آموزش کامل کمکهای اولیه در خانه تکانی بیندازید و سپس با ایمنی بیشتر و دقت و توجه لازم خانه تکانی خود را برای سال جدید آغاز کنید.
خطرات خانه تکانی منزل
خانه تکانی یکی از رسوم رایج ما ایرانیها قبل از آغاز سال جدید است. در روزهای پایانی سال اکثر ما به دنبال راههایی برای سرعت بخشیدن به نظافت منزل و تمیز کردن همه بخشهای خانه هستیم.
اما در این میان استفاده از شویندههای شیمیایی، اسپریهای تمیزکننده و همچنین قرار گرفتن در شرایط خطرناک برای تمیز کردن کابینتها و نصب پردهها میتواند خطراتی جدی برای سلامت ما ایجاد کند. اما مهمترین خطراتی که در خانه تکانی با آن مواجه میشویم، چیست در ادامه میتوانید با برخی از مهمترین خطرات خانه تکانی آشنا شوید.
- مسمومیت با مواد شیمیایی و شوینده و آفتکشها
- سقوط از نردبان
- لیز خوردن
- برقگرفتگی
- سوختگی با مواد شیمیایی
- بریدگی و خونریزی
- کمردرد
- اگزما
آموزش کمک های اولیه برای حوادث خانه تکانی
در صورتی که به هر دلیلی در زمان خانه تکانی با مشکلات تنفسی، بریدن پوست، افتادن از بلندی و حوادث مختلف روبرو شدید، بهتر است خونسردی خود را حفظ کنید و با بهکارگیری کمکهای اولیه اقدامات لازم برای درمان را انجام دهید.
آموزش کمکهای اولیه پزشکی در زمان مسمومیت با بلع مواد شیمیایی
یکی از رایجترین و خطرناکترین مواد شیمیایی که اکثر ما برای تمیز کردن سرویس بهداشتی و حمام از آن استفاده میکنیم، سفیدکنندهها هستند. خطرات مواد شوینده در زمان خانه تکانی را باید جدی بگیرید. در صورتی که با بلع مواد شیمیایی و سفیدکنندهها مسموم شدهاید، باید موارد زیر را رعایت کنید.
- استفراغ را تحریک نکنید؛
- چیزی نخورید؛
- با آب فراوان دهان خود را بشویید؛
- به مکانی با هوای تازه و تهویه مناسب بروید؛
- لباسهای تنگ را درآورید؛
- چند نفس عمیق بکشید؛
- در صورتی که علائم تشدید شد، هر چه سریعتر با اورژانس تماس بگیرید.
آموزش کمکهای اولیه بعد از استنشاق مواد شیمیایی
«سفیدکننده» مادهای بسیار سمی است که استنشاق بوی آن میتواند موجب سوزش ریه و سیستم تنفسی شود. توجه داشته باشید که در زمان استفاده از شویندههای شیمیایی و سفیدکنندهها حتما هواکش را روشن کنید و درب و پنجرهها را باز کنید.
سوزش بینی، دهان و گلو و درد قفسه سینه از عوارض قرار گرفتن در معرض سفیدکنندهها است. به خاطر داشته باشید که هیچگاه نباید سفیدکنندهها را با سایر شویندهها ترکیب کنید، زیرا این کار موجب ایجاد گاز کشنده کلر میشود. برخورد سفیدکننده با دست نیز میتواند موجب سوختگی پوست و ایجاد جوشهای قرمز دردناک روی پوست شود.
در صورت بلع سفیدکنندهها به صورت اتفاقی ممکن است فرد با مشکلاتی نظیر درد قفسه سینه، سوزش دهان و گلو، مشکل در صحبت کردن و به ریختن ضربان قلب مواجه شود. مسمومیت با سفیدکننده میتواند منجر به کما شود.
بنابراین هرگز سفیدکننده را در جایی که کودکان به آن دسترسی دارند، قرار ندهید. در ادامه میتوانید با کمکهای اولیه در زمان استنشاق مواد شیمیایی آشنا شوید.
- درب و پنجرهها را باز کنید
- دست و صورت فرد را با آب خنک بشویید.
- فرد را به مکانی با فضای باز و اکسیژن کافی منتقل کنید.
- قفسه سینه مصدوم را بهآرامی ماساژ دهید.
- از خوراندن غذا یا آب به فرد مصدوم اجتناب کنید.
آموزش کامل کمکهای اولیه بعد از بریدگی
یکی از اتفاقاتی که ممکن است در خانه تکانی منزل تجربه کنیم، بریدگی و خونریزی است. به عنوان آموزش کمکهای اولیه برای پشیگیری از حوادث خانه تکانی و تجربه یک خانه تکانی ایمن باید بدانید بعد از مواجه شدن با بریدگی چطور برخورد کنید و چطور زخم را پانسمان کنید. در ادامه میتوانید با آموزش کمکهای اولیه برای بریدگی پوست آشنا شوید.
- در صورتی که خونریزی شدید است، بلافاصله با اورژانس تماس بگیرید.
- برای پانسمان زخم ابتدا یک دستمال تمیز را روی محل زخم فشار دهید تا خونریزی کاهش پیدا کند.
- با استفاده از یک دستمال تمیز و باند یا چسب روی زخم را محکم ببندید.
- بعد از پانسمان فرد مصدوم را بخوابانید و عضو آسیبدیده را بالاتر از سطح بدن قرار دهید تا خونریزی کاهش پیدا کند.
آموزش کامل کمکهای اولیه در زمان برقگرفتگی
«برقگرفتگی» یکی دیگر از حوادثی است که ممکن است هر فردی در زمان خانه تکانی با آن مواجه شود. از همین رو دنبال کردن آموزش کامل کمکهای اولیه در خانه تکانی به خصوص در مورد چگونگی برخورد با فردی که دچار برقگرفتگی شده، میتواند جان فرد آسیبدیده را نجات دهد.
در ادامه شما را راهنمایی میکنیم که چطور با فردی که دچار برقگرفتگی شده است، برخورد کنید.
- خونسردی خود را حفظ کنید و تا زمانی که مصدوم به جریان برق وصل است به او دست نزنید. نزدیک شدن به فردی که دچار برقگرفتگی شده، موجب میشود تا جریان برق به بدن شما نیز منتقل شود.
- به سرعت جریان برق یا فیوز را قطع کنید و دوشاخه را از پریز خارج کنید.
- یک دمپایی پلاستیکی بپوشید و با استفاده از چند روزنامه زمین خیس را پاک کنید و اجسام رسانا را از نزدیکی فرد آسیبدیده دور کنید.
- به سرعت ضربان قلب مصدوم را اندازه گیری کنید و در صورتی که نبض فرد نمیزند، سریع ماساژ قلبی بدهید و تنفس مصنوعی را آغاز کنید.
- در صورتی که فرد نیمه هوشیار است یا هوشیاری خود را از دست داده، هرچه سریعتر او را به بیمارستان منتقل کنید.
- گرم کردن بدن مصدوم با پتو و کیسه آب گرم و درآوردن لباسهای تنگ میتواند به تنفس بهتر مصدوم کمک کند.
آموزش تصویری کمکهای اولیه در زمان سوختگی
یکی دیگر از آموزشهایی که باید قبل از شروع خانه تکانی یاد بگیرید، آموزش کمکهای اولیه در زمان سوختگی است. در ادامه میتوانید با روشهای برخورد با سوختگی در زمان خانه تکانی آشنا شوید.
- آرامش خود را حفظ کنید و سریع محل سوختگی را سرد کنید. برای خنک کردن محل سوختگی میتوانید از آب سرد استفاده کنید.
- بیشتر از ۵ دقیقه آب خنک روی محل سوختگی بریزید تا درد کاهش پیدا کند.
- بههیچعنوان روی محل سوختگی و روی تاولها فشار وارد نکنید و از فشار آب بسیار کم برای خنک کردن پوست استفاده کنید.
- لباسهای مصدوم را از تن او خارج کنید تا با محل سوختگی تماس نداشته باشند.
- از پماد سوختگی روی محل موردنظر استفاده کنید.
- در صورتی که میزان سوختگی زیاد است هر چه سریعتر با اورژانس تماس بگیرید.
آموزش تصویری کمکهای اولیه در زمان شکستگی استخوان
در صورتی که در زمان خانه تکانی از نردبان به پایین افتادید و یا در اثر لیز خوردن بخشی از استخوان شما آسیبدیده است، بهتر است خونسردی خود را حفظ کنید و از روشهای زیر کمک بگیرید.
- در صورتی که زخم باز روی پوست ایجاد شده، سریعاً زخم را با باند ببندید.
- در صورتی که شکستگی از نوع بسته بود و هیچ زخمی ایجاد نشده است، از کمپرس سرد روی محل آسیبدیده استفاده کنید.
- ناحیه مورد نظر را با باند ببندید و در طرفین آن آتل قرار دهید. آتل را طوری ببندید که محل شکستگی حرکت نکند و ثابت بماند.
- توجه داشته باشید که آتل نباید محکم بسته شود، زیرا در این صورت جریان خون به اندام موردنظر قطع میشود.
- فرد را بدون حرکت در مکانی مناسب ثابت نگه دارید و سپس با اورژانس تماس بگیرید.
سوالات متداول
چرا آموزش کمکهای اولیه برای حوادث خانه تکانی اهمیت زیادی دارد؟
آموزش کامل کمکهای اولیه در خانه تکانی به شما کمک میکند تا در زمان بروز حوادث عکسالعمل بهتری داشته باشید و از جلوی بروز مشکلات و خطرات جدی برای سلامت را بگیرید.
مهمترین عوارض خانه تکانی منزل چیست؟
در زمان خانه تکانی منزل احتمال سوختگی، مسمومیت، خفگی، بریدگی پوست، شکستگی استخوان و افتادن از نردبان وجود دارد.
منابع: stjohnvic، safeandsound