کرونا ویروس؛سرما و فریز کردن مواد غذایی ویروس را از بین می‌برد یا گرما و حرارت دادن؟

کرونا ویروس؛سرما و فریز کردن مواد غذایی ویروس را از بین می‌برد یا گرما و حرارت دادن؟


10 اسفند 1398 . زمان مطالعه: 5 دقیقه

خیلی بد »»»»»»»»»»»»»» خیلی خوب
کرونا ویروس؛سرما و فریز کردن مواد غذایی ویروس را از بین می‌برد یا گرما و حرارت دادن؟

اخبار بیماری کرونا این روزها مرتب دست به دست می‌شود. یکی از مسائلی که در این میان بسیار مورد توجه افراد است مصرف صحیح مواد غذایی است. این‌که آیا ویروس کرونا از طریق خوردن یا لمس مواد غذایی منتقل می‌شود یا خیر و انجماد و فریز کردن مواد غذایی این ویروس را از بین می‌برد یا گرما و حرارت دادن؟ در واقع یکی دیگر از راه‌های پیشگیری کرونا ویروس نحوه صحیح استفاده از مواد غذایی است. در مجله کوروش به شما می‌گوییم در روزهای شیوع ویروس کرونا و برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا به آن مواد غذایی را چطور مصرف کنید.

 

سرما و فریز کردن مواد غذایی در از بین بردن ویروس کرونا موثر است؟

 

کرونا ویروس؛سرما و فریز کردن مواد غذایی ویروس را از بین می‌برد یا گرما و حرارت دادن؟

 

واقعیت این است که سرما اعم از یخچال و فریزر بر ویروس‌ها اثری ندارد چون ماهیت ویروس خشک است و آبی در آن وجود ندارد که یخ‌زدگی آن را متبلور کند و باعث از بین رفتن ویروس شود. در واقع سرما به بقای طولانی مدت ویروس کمک می‌کند. پس اگر ماده غذایی را فریز کرده‌اید که احتمال آلودگی آن وجود دارد حتی بعد از شش ماه باید آن را با احتیاط باز کنید. در واقع سرما روی ویروس‌ها و اسپور باکتری‌ها اثری ندارد و باعث حفظ آن‌ها هم می‌شود. ویروس‌ها و باکتری‌هایی که مدت‌ها در کنار انسان بودند خطر کمی دارند اما جنبه‌های ناشناخته ویروس‌ها می‌توانند خطرناک باشند. یادتان باشد بعد از خرید میوه و سبزیجات آن‌ها را همان درب واحد آپارتمان یا در حیاط منزل با دستکش از کیسه‌های پلاستیکی خارج کنید و در قابلمه بگذارید. کیسه‌های خرید را در یک کیسه تمیز بگذارید و دور بیندازید. میوه و صیفی‌جات را با اسکاچ و مایع ظرفشویی فراوان بشورید و آب بکشید. سبزیجات را با مایع ضدعفونی کننده تمیز کنید. گوشت و مرغ را هم با دستکش یک بار مصرف با احتیاط بشورید و بعد از پایان کار سینک ظرفشویی را با مایع کلر نیم درصد (ترکیب ۱ فنجان وایتکس و ۹ فنجان آب سرد) ضدعفونی کنید. یک نکته در مورد مواد خوراکی سوپر مارکتی برای احتیاط بیشتر مواردی مثل بطری و ظروف روغن، پنیر و ماست و بسته ماکارونی و … با اسکاچ و مایع ظرفشویی بشورید و آب بکشید و اجازه دهید خشک شوند، سپس در یخچال بگذارید.

 

آیا گرما و پختن مواد غذایی ویروس کرونا را از بین می‌برد؟

 

کرونا ویروس؛سرما و فریز کردن مواد غذایی ویروس را از بین می‌برد یا گرما و حرارت دادن؟

 

برخلاف سرما و فریز کردن، گرما (گرمای بالاتر از ۵۶ درجه سانتی‌گراد) می‌تواند دست کم ویروس‌های کرونا را از بین ببرد. دلیل این امر این است که ویروس‌های کرونا یک لایه محافظ چربی دور خودشان دارند. آن‌ها این چربی‌ها را از غشا میزبان می‌دزدند و همین لایه است که نسبت به گرما حساس است. مقاومت دمایی این چربی فارغ از ژنتیک ویروس بیشتر به مقاومت گرمایی غشاء سلول انسانی بستگی دارد.

نکته بعدی این است که جهش یافته بودن ویروس واقعا چیز عجیب و غریب و غیر طبیعی نیست. همه ویروس‌ها و همه موجودات زنده دائما در حال تغییر و تحول هستند. یادتان باشد ویروس‌های احتمالی موجود در مواد غذایی زمانی که گرم می‌شوند از بین می‌روند. اما دست و هر چیزی که به ماده غذایی منجمد آلوده برخورد کند آلوده می‌شود پس بهتر است تا اطلاع ثانوی بعد از برخورد دست با مواد غذایی منجمد دست‌ها را با آب و صابون بشوریید یا با الکل ۷۰ درصد ضد عفونی کنید. ظروف و کیسه حاوی مواد غذایی را هم ضد عفونی کنید یا در یک کیسه جداگانه دور بیندازید.

 

راه‌های پیشگیری از کروناویروس را رعایت کنید و اضطراب نداشته باشید

راه‌های پیشگیری از کرونا ویروس را رعایت کنید اما لطفا اضطراب ابتلا به بیماری کروناویروس را نداشته باشید. تا به حال موردی از ابتلا به کروناویروس در اثر خوردن مواد غذایی دیده نشده است. با این حال خوردن گوشت، شیر و سایر اندام‌های جانوران به صورت خام توصیه نمی‌شود. شیر فله و سنتی را به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید و البته بهتر است لبنیات محلی را تا اطلاع ثانوی مصرف نکنید. گوشت و تخم مرغ را هم خوب بپزید. استرس و اضطراب نداشته باشید. اغلب افرادی که این نوشته را می‌خوانند در صورت رعایت بهداشت فردی و اجتماعی و رعایت توصیه‌های سازمان بهداشت از این ویروس جان سالم به در می‌برند. به جز در صورت نیاز و اضطرار از منزل خارج نشوید. جانب احتیاط را نسبت به خویشان و بستگان سالمند، بیمار و آسیب پذیر خود رعایت کنید و حداقل دو هفته را به خودتان سخت بگیرید.

این اطلاعات از گزارش شماره ۳۲ سازمان بهداشت جهانی (WHO) استخراج شده است.

 

 

کالابرگ الکترونیک