۵۵ خواص فلفل دلمه‌ ای و مضرات آن برای بدن + طبع و مصلح

۵۵ خواص فلفل دلمه‌ ای و مضرات آن برای بدن + طبع و مصلح


28 مهر 1401 . زمان مطالعه: 15 دقیقه

خیلی بد »»»»»»»»»»»»»» خیلی خوب
55 خواص فلفل دلمه‌ ای و مضرات آن برای بدن + طبع و مصلح
فهرست محتوا پنهان

خواص و مضرات فلفل دلمه‌ای برای سلامت بدن چیست؟ فلفل دلمه‌ای یکی از محبوب‌ترین انواع فلفل‌ برای طعم بخشیدن به غذاها و استفاده در سالاد است که به خاطر رنگ‌های متنوع و خواص بی‌نظیری که دارد، در سراسر دنیا بسیار محبوب است. آیا می‌دانید خواص فلفل دلمه‌ای برای مردان چیست و مصرف بیش از حد این فلفل چه مضراتی دارد؟ در این مقاله از سرویس سلامت در مجله کوروش می‌توانید با خواص فلفل دلمه‌ای و عوارض آن آشنا شوید. در انتهای مقاله به سوالات متداول در مورد خواص و مضرات فلفل دلمه‌ پاسخ خواهیم داد.

 

 

ارزش غذایی فلفل دلمه

 

ارزش غذایی فلفل دلمه

 

فلفل دلمه‌ای یکی از خوشمزه‌ترین انواع فلفل شیرین است که هم به صورت خام و هم پخته استفاده می‌شود. حدود ۹۲ درصد فلفل دلمه‌ای خام از آب تشکیل شده است. این فلفل حاوی مقدار زیادی مس، فیبر، فولات، منگنز، منیزیم، پتاسیم، پروتئین، سلنیوم، ویتامین C، ویتامین B6، ویتامین K، ویتامین A و E است. در فلفل دلمه‌ای آنتی‌اکسیدان‌های بی‌نظیری همچون کاپسانتین، وایولکسانتین، لوتئین، کوئرستین و لوتئولیتن وجود دارد.

جالب است بدانید که یک فلفل دلمه‌ای متوسط می‌تواند ۱۶۹ درصد از نیاز بدن به ویتامین C را تامین کند و مقدار ویتامین C آن از لیمو ترش و میوه پرتقال نیز بیشتر است. ۱۰۰ گرم فلفل دلمه خام حدود ۲۰ کیلوکالری انرژی است در ادامه می‌توانید با ارزش غذایی فلفل دلمه بیشتر آشنا شوید.

 

  • کربوهیدرات: ۴/۶۴ گرم
  • پروتئین: ۰/۸۶ گرم
  • چربی: ۰/۱۷ گرم
  • آب: ۹۳/۸۹ گرم
  • فیبر: ۱/۷۰ گرم
  • قند: ۲/۴۰ گرم
  • کلسترول: ۰ گرم

 

کدام رنگ فلفل دلمه‌ای خواص بیشتری دارد؟

 

کدام رنگ فلفل دلمه ای خواص بیشتری دارد؟

 

فلفل دلمه‌ای در رنگ‌های سبز، زرد، نارنجی و قرمز یافت می‌شود. جالب است بدانید که همه این فلفل‌ها از یک گونه خاص هستند و تنها میزان رسیده بودن فلفل است که روی رنگ آن‌ها تأثیر می‌گذارد. فلفل دلمه قرمز رسیده‌ترین نوع فلفل دلمه است که بعد از زرد و سپس نارنجی شدن فلفل ایجاد می‌شود.

از همین رو فلفل دلمه‌ای قرمز از تمام رنگ‌های دیگر شیرین‌تر است و خواص و مزیت‌های بیشتری دارد. فلفل دلمه‌ای سبز درواقع فلفلی است که هنوز به طور کامل نرسیده و به همین دلیل طعم تلخ‌تر و عطر سبزی بیشتری نسبت به سایر رنگ‌ها دارد. به طور کلی هر چقدر فلفل دلمه رسیده‌تر می‌شود طعم آن شیرین‌تر می‌شود.

فلفل دلمه‌ای قرمز به دلیل این که رسیده‌ترین نوع این فلفل است مفیدترین و سالم‌ترین نوع فلفل دلمه‌ای محسوب می‌شود. میزان ویتامین C موجود در فلفل دلمه‌ای قرمز تقریباً ۲ برابر فلفل دلمه‌ای سبز است. بعد از فلفل قرمز، فلفل نارنجی و سپس زرد نیز میزان ویتامین‌ها و مواد مغذی بیشتری نسبت به فلفل دلمه‌ای سبز دارند.

 

طبع فلفل دلمه‌ای و مصلح آن

 

در طب سنتی طبع فلفل دلمه‌ای مستقل از رنگ آن گرم و خشک است. از همین رو معمولاً افرادی که طبع گرمی دارند بعد از خوردن آن احساس تشنگی و گرما را تجربه می‌کنند. این فلفل صفرازا است و به همین دلیل افراد گرم مزاج نباید در مصرف آن زیاده‌روی کنند.

بهترین مصلح فلفل دلمه‌ای گلاب، صمغ عربی و صندل است. استفاده از سکنجبین نیز می‌تواند به تعادل طبع فلفل دلمه‌ای کمک کند و از همین رو به عنوان مصلح آن در نظر گرفته می‌شود.

 

خواص فلفل دلمه‌ای برای سلامت

 

خواص فلفل دلمه‌ای برای سلامت

 

شناخت خواص فلفل دلمه‌ای و مضرات آن به شما کمک می‌کند تا از این فلفل خوش آب و رنگ به اندازه و برای پیشگیری از مشکلات و بیماری‌های مختلف استفاده کنید و با عوارض آن نیز آشنا باشید. در ادامه می‌توانید با مهم‌ترین خواص فلفل دلمه‌ای برای سلامت آشنا شوید.

 

۱- خواص فلفل دلمه ای برای زنان باردار

 

فلفل دلمه‌ای حاوی ویتامین‌ها و مواد مغذی همچون اسید فولیک، بیوتین و پتاسیم است که برای سلامت مادران باردار اهمیت زیادی دارد. استفاده از این فلفل به دلیل وجود فولات می‌تواند از بروز ناهنجاری‌های لوله عصبی در جنین در حال رشد محافظت کند.

بیوتین موجود در این فلفل به سلامت موها، پوست و ناخن خانم‌ها در زمان بارداری کمک می‌کند. پتاسیم فلفل دلمه‌ای موجب سلامت قلب و کنترل فشار خون در بدن مادر باردار می‌شود و در به بهبود سلامت مادر و جنین نیز مؤثر است.

حتما بخوانید  طرز تهیه آش گوشت مجلسی و ساده به روش شهرهای مختلف

 

۲- فواید فلفل دلمه برای پیشگیری از سرطان

 

فلفل دلمه‌ای حاوی مقادیر زیادی آنتی‌اکسیدان است که می‌تواند از سلول‌های بدن در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد محافظت کند. درواقع مطالعات نشان می‌دهد که مصرف آنتی‌اکسیدان‌های مفید فلفل دلمه‌ای و ویتامین C موجود در آن می‌تواند ریسک ابتلا به سرطان را کاهش دهد. مصرف این فلفل در بهبود سیستم ایمنی بدن و ابتلا به بیماری‌های مختلف از جمله سرطان نیز بسیار مؤثر است.

فلفل دلمه‌ای حاوی ترکیبات گوگردی و آنزیم‌هایی است که در پیشگیری از سرطان معده و سرطان مری بسیار مؤثر است. مصرف این فلفل می‌توانید از بروز سرطان پروستات، مثانه، دهانه رحم و لوزالمعده نیز جلوگیری کند.

 

۳- خواص فلفل دلمه برای کمک به خواب راحت و عمیق

 

خواب راحت با فلفل دلمه ای

 

یکی دیگر از خواص فلفل دلمه‌ برای سلامت بهبود خواب است. فلفل دلمه‌ای حاوی ماده‌ای به نام تریپتوفان است که در فلفل سبز، زرد و قرمز یافت می‌شود. تریپتوفان در بدن موجب تقویت تولید هورمون ملاتونین می‌شود و از همین رو بعد از مصرف این فلفل می‌توانید خواب راحت‌تری را تجربه کنید. اگر در خوابیدن مشکل دارید، بهتر است قبل از خواب مقداری فلفل دلمه‌ای خام میل کنید.

 

۴- خواص فلفل دلمه ای رنگی برای بهبود بینایی

 

از دیگر خواص انواع فلفل دلمه‌ ای رنگی می‌توان به تقویت بینایی اشاره کرد. انواع فلفل دلمه‌ای رنگی حاوی مقدار زیادی ویتامین C و ویتامین A هستند و به دلیل آنزیم‌های متنوعی که در آن‌ها وجود دارد، احتمال بروز اختلال در بینایی را کاهش می‌دهند.

مطالعات نشان می‌دهد که مصرف فلفل دلمه‌ای زرد و نارنجی می‌تواند از آسیب‌های اکسیداتیو به دیواره داخلی شبکیه چشم محافظت کند و جلوی بروز مشکلات چشمی را بگیرد. کاروتینوئیدهایی همچون زاگزانتین و لوتئین در فلفل دلمه‌ای نارنجی و زرد وجود دارد که می‌تواند به سلامت چشم کمک کند.

 

۵- خواص فلفل دلمه خام برای کاهش فشار خون

 

فلفل دلمه‌ای مقدار زیادی ویتامین C و پتاسیم دارد و به همین دلیل در کاهش فشار خون و عملکرد بهتر قلب بسیار مؤثر است. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در این فلفل می‌تواند فشار خون را تنظیم کند و از لخته شدن خون در رگ‌ها جلوگیری نماید. درواقع فلفل دلمه‌ای خاصیت ضد انعقادی دارد و می‌تواند در جلوگیری از بروز حملات قلبی نیز مؤثر باشد.

 

۶- خواص فلفل دلمه برای تقویت سیستم ایمنی بدن

 

تقویت سیستم ایمنی بدن از خواص فلفل دلمه ای

 

فلفل دلمه‌ای سرشار از ویتامین‌ها، کاروتینوئیدها و آنتی‌اکسیدان‌هایی است که می‌توانند از بدن شما در برابر ابتلا به بیماری‌ها محافظت کنند. این فلفل مقدار ویتامین C فراوانی دارد و تنها یک لیوان از فلفل دلمه‌ای خام و خرد شده می‌تواند ۳/۴ نیاز روزانه بدن به ویتامین C را تأمین کند. ویتامین C نقش مؤثری برای تقویت سیستم ایمنی بدن دارد و می‌تواند به افزایش قدرت سیستم دفاعی بدن کمک زیادی کند.

 

۷- خواص فلفل دلمه ای برای تقویت سیستم گوارشی

 

فلفل دلمه‌ای سرشار از فیبر است و فیبر یکی از مهم‌ترین فاکتورها برای داشتن سیستم گوارشی سالم محسوب می‌شود. مصرف فیبر می‌تواند به سلامت روده‌ها و جلوگیری از عارضه یبوست کمک کند.

فیبر موجود در فلفل دلمه‌ای موجب می‌شود تا بعد از مصرف آن احساس سیری بیشتری را تجربه کنید و کمتر به سراغ ریزه‌خواری و خوردن تنقلات بروید. به علاوه مصرف فلفل دلمه‌ای خام و پخته می‌تواند به بهبود سرعت هضم و جلوگیری از هموروئید نیز کمک زیادی کند.

 

۸- فواید فلفل دلمه ای برای جلوگیری از حملات قلبی

 

فلفل دلمه‌ای در کنار کاهش فشار خون می‌تواند جلوی ایجاد لخته‌های خونی را بگیرد و از بروز حملات قلبی جلوگیری کند. مطالعات نشان می‌دهد افرادی که در رژیم غذایی خود بیشتر از فلفل دلمه‌ای رنگی استفاده می‌کنند، کمتر با مشکلات سکته قلبی و حملات قلبی دست و پنجه نرم می‌کنند.

 

۹- خواص فلفل دلمه ای برای پیشگیری از دیابت

 

جلوگیری از دیابت از فواید فلفل دلمه ای

 

از دیگر خواص فلفل دلمه‌ای برای سلامت می‌تواند به پیشگیری از بیماری دیابت و کنترل قند خون اشاره کرد. فیبر موجود در فلفل دلمه‌ای قند خون را در بدن کاهش می‌دهد. از طرف دیگر ویتامین C موجود در فلفل نیز موجب تنظیم قند خون در افراد مبتلا به دیابت و همچنین پیشگیری از بروز این بیماری در سایر افراد می‌شود. مصرف فلفل دلمه از اضافه وزن و چاقی جلوگیری می‌کند و از این طریقه نیز در پیشگیری از دیابت موثر است.

 

۱۰- خواص فلفل دلمه ای رنگی برای جلوگیری از التهاب و آرتریت

 

جلوگیری از بیماری‌های التهابی همچون «آرتریت» یکی دیگر از خواص فلفل دلمه‌ای برای سلامت است که این ویژگی به دلیل محتوای بالای ویتامین C و کاروتینوئیدی به نام «بتاکریپتوکسانتین» است. «بتا کریپتوکسانتین» بیشتر در فلفل دلمه‌ای رنگی قرمز و نارنجی یافت می‌شود و مصرف آن از بروز آرتریت روماتوئید جلوگیری می‌کند.

ویتامین C موجود در این فلفل از سلول‌های استخوان و غضروف‌ها نیز محافظت می‌کند و خطر ابتلا به آرتروز را کاهش می‌دهد. مطالعات نشان می‌دهد افرادی که در رژیم غذایی خود از ویتامین C بیشتری استفاده می‌کنند، کمتر به بیماری آرتروز مبتلا می‌شوند.

 

بیشتر بخوانید: بهترین رژیم غذایی برای بیماران مبتلا به آرتروز

 

۱۱- خواص فلفل دلمه‌ای قرمز برای کاهش وزن و لاغری

 

حتما بخوانید  ۲ طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه و گوشت به روش رستورانی

فلفل دلمه‌ای قرمز یکی از مؤثرترین خوراکی‌ها برای افزایش سرعت متابولیسم بدن است. در این فلفل ماده‌ای به نام «کپسایسین» وجود دارد که در فلفل‌های دیگر مسئول تندی فلفل است و در این فلفل به مقدار کم وجود دارد.

بر خلاف فلفل‌های تند مصرف فلفل دلمه‌ای قرمز موجب افزایش متابولیسم بدن بدون افزایش ضربان قلب و فشار خون می‌شود و می‌تواند راحت‌تر از آن چیزی که فکر می‌کنید به کاهش وزن شما کمک کند. از طرف دیگر این فلفل فیبر زیادی دارد و برای این که سریع‌تر احساس سیری را تجربه کنید، نیز گزینه مناسبی است.

 

۱۲- خواص فلفل دلمه‌ای برای پوست

 

خواص فلفل دلمه‌ای برای پوست

 

مهم‌ترین خواص فلفل دلمه‌ای برای سلامت غنی بودن این فلفل از آنتی‌اکسیدان‌های متنوع است. آنتی‌اکسیدان‌ها و فیتوشیمیایی‌های موجود در این فلفل موجب طراوت و شادابی پوست می‌شوند.

مصرف فلفل دلمه‌ای می‌تواند از سلول‌های پوستی در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد محافظت کنند. افرادی که در رژیم غذایی خود از فلفل دلمه‌ای رنگی استفاده می‌کنند، کمتر دچار چین و چروک و مشکلات پوستی می‌شوند و پوست درخشان‌تری دارند.

 

۱۳- خواص فلفل دلمه‌ای برای مردان

 

از مهم‌ترین خواص فلفل دلمه‌ای برای مردان می‌تواند به افزایش سطح هورمون تستوسترون و کیفیت اسپرم‌ها اشاره کرد. مصرف فلفل دلمه‌ای قدرت باروری را در مردان افزایش می‌دهد و موجب بهبود حرکت اسپرم می‌شود. مطالعات نشان می‌دهد که استفاده از فلفل دلمه‌ای غلظت اسپرم را افزایش می‌دهد و موجب بالا بردن احتمال فرزندآوری می‌گردد.

 

۱۴- خواص فلفل دلمه برای کرونا

 

خواص فلفل دلمه برای کرونا

 

فلفل دلمه‌ای به دلیل ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌هایی که دارد سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. زمانی که سیستم دفاعی بدن شما قوی باشد، عوارض بیماری‌های ویروسی در بدن کاهش پیدا می‌کند و سرعت بهبود نیز افزایش پیدا می‌کند.

افرادی که در رژیم غذایی خود از فلفل دلمه‌ای خام و پخته به مقدار زیاد استفاده می‌کنند، کمتر به بیماری‌های عفونی و ویروسی نظیر سرماخوردگی و کرونا مبتلا می‌شوند و روند بهبود آن‌ها نیز سریع‌تر است.

 

۱۵- خواص فلفل دلمه برای تقویت سیستم تنفسی

 

تقویت سیستم تنفسی با فلفل دلمه ای

 

مصرف فلفل دلمه‌ای خام و پخته به دلیل وجود پتاسیم، منگنز، منیزیم و ویتامین C می‌تواند از بروز مشکلات تنفسی جلوگیری کند و در بهبود علائم آسم، عفونت‌های ریوی و آمفیزم مؤثر باشد. مطالعات نشان می‌دهد که مصرف فلفل دلمه‌ای رنگی برای پیشگیری از بروز مشکلات ریوی نیز بسیار مؤثر است. اگر به بیماری ریوی خاصی مبتلا هستید و از دارو استفاده می‌کنید، بهتر است پیش از مصرف فلفل دلمه‌ای حتماً با پزشک خود مشورت کنید.

 

۱۶- خواص فلفل دلمه ای سبز برای جلوگیری از ریزش مو

 

اگر به ریزش مو مبتلا شده‌اید، باید بدانید که مصرف فلفل دلمه‌ای سبز یک روش ساده برای درمان ریزش مو است. در فلفل دلمه‌ای سبز مواد مغذی وجود دارد که می‌تواند جلوی ریزش مو را بگیرد و آسیب فولیکول‌های مو جلوگیری کند. مصرف فلفل دلمه‌ای برای تأمین اکسیژن به سلول‌های مو نیز مؤثر است و می‌تواند مشکل موخوره را درمان کند.

 

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی فلفل دلمه به ۳ روش

 

مضرات فلفل دلمه‌ای

 

مضرات فلفل دلمه‌ای

 

هر چند که فلفل دلمه‌ای یکی از مفیدترین انواع سبزیجات محسوب می‌شود، اما به هر حال ممکن است برخی افراد به آن حساسیت نشان دهند و یا با مصرف بیش از حد آن دچار عوارض شوند. مصرف فلفل دلمه‌ای در برخی افراد موجب تحریک روده و افزایش التهاب در بدن می‌شود.

برخی افراد نیز بعد از مصرف این فلفل دچار مشکلات گوارشی، تنفسی و پوستی می‌شوند. در صورتی که بعد از مصرف فلفل دلمه‌ای بدنتان واکنش نشان داد، باید بدانید که به این فلفل حساسیت دارید و نباید از آن استفاده کنید.

مصرف بیش از حد فلفل دلمه‌ای می‌تواند سبب تحریک معده و نفخ شود. فلفل دلمه‌ای از سبزیجات جاذب سموم شیمیایی است و از همین رو آلاینده‌ها و سموم موجود در خاک را به خود جذب می‌کند. در صورت امکان بهتر است از فلفل دلمه‌ای که به روش ارگانیک کشت شده است، استفاده کنید.

 

در صورتی که از داروهایی مثل آسپیرین، داروهای ضد انعقادی، باریتوران‌ها و تئوفیلین استفاده می‌کنید، بهتر است از مصرف فلفل دلمه‌ای به مقدار زیاد اجتناب کنید.

 

بیشتر بخوانید: طرز تهیه دلمه فلفل شکم پر مجلسی

 

سوالات متداول

 

خواص فلفل دلمه‌ای و مضرات آن برای سیستم گوارشی چیست؟

 

فلفل دلمه‌ای سرشار از فیبر است و فیبر یکی از مهم‌ترین فاکتورها برای داشتن سیستم گوارشی سالم محسوب می‌شود. مصرف فلفل دلمه‌ای به بهبود هضم و جلوگیری از یبوست کمک می‌کند. اما باید بدانید که برخی افراد به این فلفل حساسیت دارند و یا با مصرف بیش از حد آن دچار ضعف معده و نفخ می‌شوند.

 

خواص فلفل دلمه‌ای پخته نسبت به فلفل خام چیست؟

 

فلفل دلمه‌ای پخته همانند فلفل دلمه‌ای خام سرشار از انواع ویتامین‌ها و مواد مغذی است و برای سلامت بسیار مفید است.

 

طبع فلفل دلمه‌ای چیست؟

 

در طب سنتی طبع فلفل دلمه‌ای مستقل از رنگ آن گرم و خشک است. از همین رو معمولاً افرادی که طبع گرمی دارند بعد از خوردن آن احساس تشنگی و گرما را تجربه می‌کنند.

 

 

منابع: kayawell، webmd، medicalnewstoday

کالابرگ الکترونیک