۱۴ نکته در مورد رژیم کتوژنیک؛ رژیم لاغری کتو چیست و چگونه با آن لاغر شویم؟
- منتشر شده در ۱۸-۰۶-۹۷
- 40609 بازدید
- 15 دیدگاه
«رژیم کتوژنیک» از جمله رژیمهای لاغری است که در سالهای اخیر در بین کسانی که قصد کاهش وزن و لاغر شدن دارند محبوب شده و در تمام کشورهای دنیا هواداران خاص خودش را دارد. بسیاری از افراد بدشان نمیآید این رژیم لاغری را برای کاهش وزن امتحان کنند اما اطلاعات زیادی در مورد آن ندارند و همین کار را برایشان مشکل میکند. اما رژیم لاغری کتو چیست و چگونه میتوان با آن وزن کم کرد و لاغر شد. در این رابطه مقالهای از سایت پزشکی WebMD در مجله کوروش بخوانید.
۱- رژیم لاغری کتو چیست ؟
در میان انواع و اقسام رژیمهای لاغری از رژیم لاغری دانمارکی تا رژیم لاغری براساس گروههای خونی و … که همگی ادعا میکنند سریعترین رژیم لاغری هستند، یک رژیم لاغری این روزها حسابی سر و صدا کرده است. واقعا رژیم لاغری کتو چیست و چرا اینقدر محبوب شده است؟ در واقع رژیم کتوژنیک برای لاغری از جمله رژیمهای محبوب سالهای اخیر است. در این رژیم حذف هر نوع کربوهیدرات یا حداقل میزان کرب ممکن است (مثل رژیم لاغری اتکینز). در رژیم کتوژنیک برای لاغری بیشترین کالری مورد نیاز بدن از طریق دریافت چربی و پروتئین تامین میشود و مصرف کربوهیدارتها به خصوص موادی مثل نان سفید، سودا، شکر، انواع خمیر و پاستا و سایر کربوهیدرات که زودهضم هستند ممنوع است.
۲- سازوکار رژیم کتو برای لاغری چیست؟
زمانی که شما در طول روز کمتر از ۵۰ گرم کربوهیدرات مصرف کنید بدن شما در نهایت شروع به مصرف قند ذخیره شده در بدن میکند و این روند معمولا ۳ تا چهار روز طول میکشد. بعد از این مدت بدن برای تامین انرژی مورد نیاز خود مصرف پروتئین و چربی ذخیره شده در بدن را آغاز میکند و این امر در نهایت منجر به کاهش وزن شما میشود که به آن در اصطلاح «کتوز» میگویند.
۳- رژیم لاغری کتو برای لاغری برای همه مناسب است؟
کسانی که به اصول رژیم کتوژنیک برای لاغری به طور کامل عمل میکنند، وزن کم میکنند و لاغر میشوند. اما ظاهرا مواردی مثل بیماری «صرع» هم با این رژیم لاغری تا حدودی بهبود پیدا میکند. همچین افرادی که از سردرد مزمن رنج میبرند، بیماریهای مغز و اعصاب و نیز افراد مبتلا به آکنه و دیابت نوع ۱، با رژیم مذکور تا حدودی بهبود پیدا میکنند اما حتما لازم است که این رژیم را زیر نظر پزشک اتخاد و دنبال کنند.
۴- وزن کم میکنیم؟
با برنامه غذایی رژیم کتوژنیک برای لاغری در ۳ تا شش ماه اول بیشتر از سایر رژیمهای لاغزی وزن کم میکنید. دلیل این امر احتمالا به خاطر استفاده چربیها به عنوان منبع انرژی به جای کربوهیدارت است. دلیل دیگر این است که شما در یک رژیم غذایی سرشار از پروتئین و چربی سالم و اشباع زودتر احساس سیری میکنید و کمتر غذا میخورید. با اینهمه تمام این موارد هنوز به صورت قطعی ثابت نشدهاند و از نظر علمی و پزشکی نیاز به بررسی بیشتر دارند.
۵- کتوژنیک ضد سرطان است؟
هورمون انسولین در بدن مسئول کنترل قند خون است و البته بر سوخت و ساز چربی و پروتئین هم تاثیر میگذارد. علاوه بر این انسولین به بدن شما این اجازه را میدهد که از قند موجود در خون استفاده کنید یا آن را ذخیره کنید. در رژیم کتوژنیک این سوخت و ساز سریعتر انجام میشود و شما مجبور نیستید قند را در بدن ذخیره کنید. این بدان معنی است که بدن شما به انسولین کمتری نیاز دارد و انسولین کمتری هم ترشح میکند. این سطح پایین انسولین در بدن از شما در برابر برخی از انواع سرطان یا حتی آهسته شدن روند رشد سلولهای سرطانی کمک میکند. با اینهمه اثبات این تاثیر هنوز هم نیازمند تحقیق و بررسی بیشتر است.
۶- کتوژنیک و بیماریهای قلبی
به نظر میرسد این رژیم غذایی از آن دست رژیمهایی است که به جای کلسترول بد، سطح کلسترول خوب را در بدن افزایش میدهد. دلیل این امر احتمالا سطح پایین ترشح هورمون انسولین و در نتیجه جلوگیری از ساخت و تجمع کلسترول بد در خون است. به این ترتیب امکان ابتلا به بیماریهایی مثل فشار خون بالا، گرفتگی و سختی عروق، سکته قلبی و سایر بیماریهای مربوط به قلب کمتر میشود.
۷- احتمال ابتلا به آکنه کمتر میشود؟
کربوهیدراتها تاثیر فراوانی روی نوع و کیفیت پوست میگذارند و در نتیجه به حداقل رساندن مصرف آنها میتوانند سبب بهبود وضعیت پوست و کاهش مشکلاتی مثل آکنه شود. در رژیم کتوژنیک با کاهش ترشح انسولین احتمال ترشح هورمونهایی که سبب آکنه پوست میشوند هم کاهش پیدا میکند.
۸- دیابتیها احتیاط کنند
به نظر میرسد رژیمهای غذایی با کمترین میزان کربوهیدرات سبب کاهش بیشتر قندخون نسبت به سایر رژیمهای غذایی لاغری شوند.زمانی که بدن شما برای تامین انرژی مورد نیاز خود، چربی میسوزاند این امر سبب ساخت ترکیباتی میشود که به آنها «کتون» میگویند. اگر مبتلا به دیابت به خصوص بیماری دیابت نوع ۱ هستید تعداد زیاد کتون در خون میتواند سبب شدت بیماری شود به همین دلیل بهتر است قبل از اتخاذ این رژیم با پزشک خود مشورت کنید.
۹- اگر صرع دارید با پزشک مشورت کنید
رژیم کتوژنیک از دهه ۱۹۲۰ به عنوان یک رژیم غذایی موثر برای درمان صرع به خصوص برای کودکانی که به صرع غیر قابل کنترل با دارو مبتلا بودند، شناخته شده است. با اینهمه برای اطمینان بیشتر قبل از شروع این رژیم غذایی برای خود یا فرزندتان با پزشک متخصص مشورت کنید.
۱۰- اختلالات سیستم عصبی
علاوه بر بیماری صرع، به نظر میرسد رژیم کتوژنیک برای درمان بیماریهایی که در گروه اختلالات سیستم عصبی دسته بندی میشوند هم موثر است. افراد مبتلا به آلزایمر، پارکینسون و اختلالات خواب با رعایت رژیم کتوژنیک بیش از سایر رژیمها امید به درمان دارند. هنوز علت قطعی این مسئله برای متخصصان مشخص نیست اما احتمالا کتونهای که بدن برای به دست آوردن انرژی میسوزاند سبب محافظت از سلولهای مغز در برابر آسیب میشوند.
۱۱- سندرم تخمدان پلی کیستیک
در سندرم تخمدان پلی کیستیک اندازه تخمدان بیشتر از حد معمول بزرگ شده و کیستهای کوچک در اطراف تخمدان تشکیل میشوند. به نظر میرسد یکی از دلایل این امر سطح بالای انسولین در بدن باشد. در نتیجه با کاهش سطح انسولین در بدن و نیز تغییر سبک زندگی و ورزش این مشکل تا حدود زیادی رفع شود.
۱۲- رژیم مورد علاقه ورزشکاران
رژیم کتوژنیک از جمله رژیمهای غذایی مفید برای ورزشکاران به خصوص دوچرخهسواران و دوندگان دوی استقامت است. از جمله فواید این رژیم برای ورزشکاران کمک به عضلهسازی بیشتر و افزایش سطح اکسیژن مورد نیاز بدن به خصوص در زمان تمرینات سخت و فشرده است. با اینهمه در زمان مسابقات بهتر است از رژیمهای غذایی حاوی کربوهیدرات برای عملکرد مطلوبتر ورزشکار استفاده شود.
۱۳- عوارض جانبی
در طول رژیم کتوژنیک ممکن است دچار عوارضی مثل یبوست، افت قند خون یا سوءهاضمه و نیز در موارد نادر دچار سنگ کلیه یا اسیدیته شدن بدن شوید. برای رفع یبوست از مواد غذایی با فیبر بالا و نیز از مکملهای منیزیم استفاده کنید. لازم است که پیش از اتخاذ این رژیم غذایی حتما یک چکاپ کامل انجام دهید و زیر نظر پزشک تغذیه پیش بروید تا امکان یا خطر ابتلا به موارد دیگر به حداقل برسد.
۱۴- جانب احتیاط را رعایت کنید
اما چگونه رژیم کتوژنیک بگیریم؟ نظرات در مورد رژیم کتوژنیک یکسان و یکدست نیست. زمانی که بدن شما شروع به سوزاندن ذخایر چربی میکند به «کلیه» فشار وارد میشود. زمانی که شما بیش از حد چاق هستید احتمالا مبتلا به عوارضی مثب دیابت، فشار خون بالا و بیماریهای قلبی هم هستید به همین خاطر حتما برای پیروی از رژیم کتوژنیک با پزشک خود مشورت کنید و زیر نظر پزشک پیش بروید.
این مطالب هم حتما برایتان مفید است:
۵۰ روش سریع و آسان کاهش وزن برای افراد پرمشغلهآب کردن شکم؛۷ خوراکی شگفتانگیز برای آب کردن شکم و پهلو
دیدگاهها
همراه با افق کوروش
در مجله افق کوروش
علائم بیماری دیابت خاموش و نشانه هایی که باید جدی بگیرید
- 43 بازدید
- انتشار: ۰۳-۱۲-۹۹
برای عضله سازی و داشتن بدنی عضلانی چه بخوریم؛ ۱۳ ماده غذایی عضله ساز
- 88 بازدید
- انتشار: ۰۱-۱۱-۹۹
رژیم غذایی دش برای لاغری چربی شکم و کاهش ریسک سکته+نمونه رژیم dash
- 3208 بازدید
- انتشار: ۰۵-۰۳-۹۸
من خودم قاشق شیرینی هستم. برای همین برام مهم بود که با توجه به این رژیم بتونم شیرینی بخورم. کلی دنبال دستور پخت گشتم و یه دستور خوب پنکیک کتوژنیک پیدا کردم. براتون لینکش رو میزارم تا شما هم بتونید استفاده کنید. http://dastsaaz.com/kits/dst-p-k-00649
سلام من حدود ۵ماه است که ایم رژیم را به توصیه یکی از دوستان گرفته ام و حدود ۱۵ کیلو وزن کم کرده ام
حال برای خارج شدن از رژیم کتو باید چکار کنم تا وزنم برنگرده
ممنون
دوست عزیز برای اینکه یک رژیم اصولی و از هر نظر ایمن داشته باشید بهترین کار این است که با یک متخصص تغذیه مشورت کنید.
این رژیم هنوز تو کتابا و تحصیلات دانشگاهی نیومده . و همه دکتر ها نمیان بیماری چاقی رو درمان کنن .چاقی بیماری ترشح بیش از حد هومون انوسلین هست . و میتونید کتاب پایان افسانه کالری ها رو بخونی . خیلی عالی توضیح دادن نویسندش .
ممنون از نظر شما دوست عزیز. رژیم کتو در حال حاضر یکی از مشهورترین رژیم های کاهش وزن در دنیاست و البته هر رژیم کاهش وزن کاستی ها و کمبودهایی هم دارد. هیچ رژیم لاغری کامل و بی نقص نیست.
اگه هومون انسولین درست ترشح بشه دیگه تو اون وزن فیکس می مونید . باید قند خون ناشتا تون کم شده باشه .
ببینید من هم در مرحله اول رژیم ۱۰ ۱۵ کیلو در طی دو الی سه ماه کم کردم و بعدش حدود یک ماه رژیم حجم رو برای عضله سازی شروع کردم ، نکته جالب اینجاست که اگر خیلی تو این مدت اضافه کرده باشم ۳ کیلو هستش ، و مجددا این رژیم رو برای مرحله دوم دارم میگیرم ….
برای ثابت موندن وزنتون کافیه مواد قندی مصنوعی نخورید ، برنج همراه غذا را خروار نکنید ، بلکه اندازه میل تان بردارید ، از خوردن فست فود و غذاهای حاوی روغن اشباع شده جدا پرهیز کنید ،
نکته دیگری که باید میگفتم اینبود که انسان وقتی وارد فاز عضله سوزی میشه ، وزن بدن دیگر خیلی تمایلی ب کم کردن ندارد
برای همین وقتیکه از رژیم خارج شدید میتوانید ورزش بدن سازی بکنید و همچنین قبل از ورزش کربوهیدرات و بعد از ورزش پروتئین میل کنید
با ارزوی سلامتی
یعنی واسه ثابت موندن وزن،نیازی به دوره تثبیت نیست؟
در رژیم کتو زیر نظر متخصص این میزان وزن حدودا در دو دوره ۲۸روزه کم میشه ۵ماه باید خیلی بیشتر وزن کم می کردید
میشه توضیح بدید بعد از رژیم کیتو چه رژیمی باید بگیریم که وزنی که کم کردیم بر نگرده
دوست عزیز برای راهنمایی تخصصی و صحیح در مورد انواع رژیمهای غذایی لازم است که حتما با پزشک متخصص یا کارشناس تغذیه مشورت کنید تا به یک نتیجه مثبت و علمی برسید.
اگه بیماری ترشج هومون انسولینتون درمان شده باشه بر نمیگرده . چون بدن بسیار هوشمند است و خودتون رو میتونه تو یه وزن ثابت نگه داره
تثبیت رژیم کیتو
میشه در مورد تثبیت رژیمکیتو راهنمایی بفرمایید
اگه درست گرفته باشید . هورمون انسولین درست ترشح بشه . بر نمیگردید. اما همه چاق ها بدنشون استعداد چاقی داره . یعنی بدن احتمال دوباره بیمار شدن رو داره . کتو رو باید تقریبا لایف استایل کنید . من خودم یه دوره مهندسی تغذیه رفتم در مورد غذاها کلی اطلاعات گرفتم . که واقعا خیلی عالی بود. بنظر من مهم ترین چیز زندگی ادم غذا هست . یعنی سوختی که به بدن ادم میزنه . هر چی ادم بلد باشه در موردش باز کمه .