ما پول خود را صرف خرید ژاکتها و بافتنیهای خوش رنگ و خارقالعاده میکنیم؛ اما چون طرز شستن لباسهای بافتنی و خشککردن آنها را درست نمیدانیم؛ عمر آنها را کوتاه میکنیم یا به آنها آسیب میزنیم. در مجله کوروش ما برایتان بهترین روش شستن و نکات مهم خشککردن لباسهای بافتنی از شال بافت گرفته تا پالتو و پلیور و ژاکت بافتنی و پشمی را جمعآوری کردهایم.
پیشنهاد ما به شما این است که روشهای معمول و غیرمناسب شستن و خشککردن لباسهای ارزشمند و زیبای بافتنی خود را کنار بگذارید؛ وقت این است که در کنار ترفندهای خانه داری با طرز شستن و نگهداری اصولی لباسهای پشمی و بافتنی آشنا شوید. اما چگونه لباس بافتنی را بشوییم و خشک کنیم تا آسیبی به لباس وارد نشود؟ ادامه این مطلب را حتما مطالعه کنید.
۱. شستن لباسهای بافتنی با ماشین لباسشویی
در کل بهتر است لباسهای حساس یا بافتنی خود را با دست بشویید تا در ماشین لباسشویی آسیب نبینند. اما اگر میخواهید با ماشین لباسشویی این کار را انجام دهید، نکات زیر را دنبال کنید:
از شوینده مناسب استفاده کنید
قبل از ریختن مایع لباسشویی در ماشین لباسشویی، حتما به کارایی شوینده توجه کنید و آن را متناسب را لباس بافتنی انتخاب کنید. شوینده مورد استفاده شما باید فاقد آنزیم باشد. همچنین بعضی از مایعهای صابونی که مخصوص شستوشوی لباسهای ظریف هستند، بسیار توصیه میشود.. محصولات لباسشویی فروشگاهها اگر بدون الکل و ملایم باشند، میتوانند گزینه خوبی باشند. روش دیگر نیز این است که شامپوی کودک را امتحان کنید.
بیشتر بخوانید: معرفی ترندها و جدیدترین لباسهای مد روز زنانه برای زمستان ۲۰۲۱
به جنس بافتنی توجه کنید
ژاکت شما اکریلیک، ترمه یا پشم است؟ هر جنس پارچه و بافتنی، به دما و مواد خاصی نیاز دارد. همچنین در شستوشوی بعضی از مواد نباید از خشککن لباسشویی استفاده کنید. اما در کل مواد و الیاف طبیعی را باید با آب سرد بشویید نه با آب گرم. دمای آب به بافت لباس آسیب میرساند.
به تنظیمات ماشین لباسشویی دقت کنید
میتوانید برای شستن لباسهای بافتنی با ماشین لباسشویی، از دور کند یا دکمه شستوشو با دست استفاده کنید. زیرا سرعت زیاد نیز به بافت لباس بافتنی آسیب میرساند.
بیشتر بخوانید: آسانترین روش جرم گیری و از بین بردن بوی بد انواع مدل ماشین لباسشویی
برچسب لباس را بخوانید
خواندن برچسب لباس ممکن است مدتی طول بکشد؛ اما ارزشش را دارد. مثلا طبق این برچسب ممکن است بفهمید که ژاکت یا لباس بافتنی شما باید دست شسته شود؛ زیرا محتوای اصلی آن پشم یا ترمه است. خوب است بدانید بهترین دمای آب برای شستن لباس بافتنی و پشمی ۳۰ درجه سانتیگراد است.
۲. شستن لباسهای بافتنی با دست
راستش را بخواهید، شستوشو با دست خیلی هم بد نیست. تنها باید کمی حوصله داشته باشید. لباس بافتنی را در آب ولرم و صابون قرار دهید. لباس را فشار دهید؛ آب روی آن بریزید، دوباره آن را فشار دهید تا آلودگیها همراه با صابون و کف از آن خارج شود. نباید لباس را بپیچانید یا بچلانید. تنها باید با دست به صورت عمودی، به لباس فشار وارد کنید.
بیشتر بخوانید: راهنمای معنی کلمات و برنامه شستشوی ماشین لباسشویی در مدلهای مختلف
بهترین روش خشک کردن لباسهای بافتنی
حالا که فهمیدیم بهترین روش شستن لباسهای بافتنی چگونه است، باید طرز خشککردن درست آن را هم یاد بگیریم. برای خشککردن لباس هم هرگز نباید آن را آویزان کنید؛ زیرا وزن لباس بافتنی زیاد است و به قسمت پایینی آن فشار وارد میشود. میتوانید لباس را بهصورت افقی روی حوله خشک قرار دهید تا بهتدریج خشک شود. ژاکت های شستهشده با دست را در زیر تابش مستقیم آفتاب خشک نکنید. آنها نیز به محافظت در برابر آفتاب نیاز دارند.
اگر در شستوشوی لباسهای بافتنی خود دقت نکنید، ممکن است لباستان آب برود، کوچک شود یا کش بیاید. در این صورت، نگران نباشید. میتوانید لباس بافتنی کوچک شده خود را به سایز اصلی برگردانید.
احیا کردن لباس بافتنی آبرفته؛ چگونه پالتو و ژاکت پشمی آب رفته را احیا کنیم؟
ابتدا لباس آب رفته خود را در تشت آب ولرم قرار دهید و از نرمکننده یا شامپو بچه استفاه کنید. شامپو یا نرمکننده الیاف لباس بافتنی را نرم میکند و اجازه میدهد تا سایز لباس را راحتتر تغییر دهید. نرمکننده یا شامپو بچه را در آب حل کنید و ۳۰ دقیقه صبر کنید تا لباس خیس بخورد. سپس لباس بافتنی را کمی فشار دهید تا آب آن خارج شود. باز هم تأکید میکنیم که هرگز نباید لباس بافتنی را بچلانید. سپس لباس را روی یک حوله پهن کنید. حوله را لوله کنید و با دست به آرامی فشار دهید. وقتی آب اضافی از لباس خارج شد ولی لباس همچنان نمدار بود، لباس را از هر طرفی که کوتاه یا تنگ شده، بکشید. این کار را نیز به مدت ۳۰ دقیقه ادامه دهید. لباس شما آماده است! میتوانید برای خشککردن، روشی که در همین مقاله ذکر شده را اعمال کنید.
نظرسنجیهای افق کوروش
Loading ...