آموزش خیارشور نمکی فوری و سه سوته به روش ترشی فروشی ها!

آموزش خیارشور نمکی فوری و سه سوته به روش ترشی فروشی ها!


21 آبان 1403 . زمان مطالعه: 9 دقیقه

خیلی بد »»»»»»»»»»»»»» خیلی خوب
طرز تهیه خیارشور با آب نمک

طرز تهیه خیارشور نمکی بازاری یک روش فوری و آسان برای درست کردن خیارشور خانگی است. درواقع خیارشور بدون سرکه و فوری از خوشمزه‌ترین انواع شور است که با استفاده از مواد اولیه در دسترس به راحتی در منزل آماده می‌شود. خیارشور نمکی نیز درست مانند خیارشور سرکه ای هم برای دورچین انواع غذا و هم برای طعم‌دار کردن انواع ساندویچ و غذاهای مختلف نونی به کار می‌رود. با ما در این مقاله از سرویس آشپزی در مجله کوروش همراه باشید تا طرز تهیه خیارشور با آب نمک و بدون سرکه به روش بازاری برای یک کیلو خیار را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم برای تهیه خیارشور ساده با آب نمک

مواد اولیه مقدار مورد نیاز
خیار بوته‌ای ریز و قلمی ۱ کیلوگرم
ترخون تازه ۱۰۰ گرم
مرزه تازه ۱۰۰ گرم
شوید تازه ۱۰۰ گرم
آب جوشیده ۹ لیوان فرانسوی دسته‌دار
نمک ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
سیر ۷ حبه
فلفل تند سبز یا قرمز ۳ عدد

 

مدت زمان لازم برای آماده‌سازی مواد اولیه: ۱۵ دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه خیارشور نمکی بدون سرکه: ۴ الی ۷ روز

 

مراحل طرز تهیه خیارشور ترد و نمکی فوری

مراحل طرز تهیه خیارشور با آب نمک

مراحل طرز تهیه خیارشور با آب نمک به روش فوری را دنبال کرده و این شور خوشمزه را با رعایت نکات درست کردن خیارشور با ماندگاری بالا بدون پوک شدن، لیز شدن و کپک تهیه کنید.

مرحله اول: : مواد اولیه خیارشور نمکی را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه خیارشور با آب نمک، خیارهای بوته‌ای قلمی را به خوبی بشویید و در سبد بریزید تا آب اضافی آن‌ها خارج شود. سپس، با استفاده از خلال دندان یا سیخ چوبی روی هر یک از خیارهای درسته چند عدد سوراخ ریز ایجاد کنید. در ادامه، خیارها را در فضای آشپزخانه روی دستمال نخی بچینید تا کاملا خشک شوند و هیچ نم و خیسی روی آن‌ها نباشد.

سپس، ساقه‌های اضافی و برگ‌های زرد مرزه، ترخون و شوید تازه را بگیرید. این سبزیجات را نیز به دقت بشویید و پس از گرفتن آب اضافی، روی دستمال پارچه‌ای بگذارید تا رطوبت خودشان را کاملا از دست بدهند. سیرهای شسته شده و بدون پوست را نیز روی دستمال پارچه‌ای پهن کنید تا خشک شوند.

فلفل‌های تند را هم بشویید و به دقت خشک کنید. سپس، کلاهک فلفل‌ها را جدا کنید و فلفل‌های قرمز یا سبز را نیز کنار بگذارید تا رطوبت باقی مانده خود را کاملا از دست بدهند. توجه داشته باشید، اگر مواد مصرفی در تهیه خیارشور به طور کامل خشک نشوند، خیارشور یا هر شور دیگری کپک خواهد زد. پس برای داشتن یک خیارشور درجه یک بازاری به این نکته توجه کنید.

حتما بخوانید  چطور بورانی سیب زمینی را به یک شام و ناهار کامل تبدیل کنیم؟

مرحله دوم: ظروف مخصوص نگهداری خیارشور را استریل کنید

در این مرحله از طرز تهیه خیارشور نمکی خانگی، باید بطری‌های شیشه‌ای یا دبه‌های شیشه‌ای مورد نظر برای نگهداری شور را به دقت استریل کنید. برای این منظور، قابلمه مناسبی را تا نیمه پر از آب کنید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد.

سپس، بطری‌های شیشه‌ای پاکیزه و شسته شده را به مدت ۱۵ دقیقه در قابلمه در حال جوش بگذارید. در ادامه، شیشه‌ها را با احتیاط از قابلمه خارج کرده و روی دستمال پارچه‌ای در فضای آشپزخانه قرار دهید تا کاملا خشک شوند.

مرحله سوم: محلول آب و نمک را بجوشانید

در این مرحله از درست کردن خیارشور خانگی با آب نمک، باید مقدار تعیین شده آب را در قابلمه مناسبی بریزید و نمک را به آن اضافه کنید. قابلمه حاوی آب و نمک را روی حرارت متوسط بگذارید تا برای چند دقیقه بجوشد. سپس، حرارت را خاموش کنید و قابلمه را کنار بگذارید تا نسبتا خنک شود.

برای خرید نمک می‌توانید به روش‌های حضوری یا اینترنتی به فروشگاه‌های افق کوروش مراجعه کنید.

مرحله چهارم: مواد شور خیار را در شیشه‌ها قرار دهید

حالا نوبت به قرار دادن خیار و باقی سبزیجات در ظروف شیشه‌ای می‌رسد. برای این منظور، خیارهای سوراخ شده و خشک را به صورت عمودی در بطری‌ها یا دبه شیشه‌ای بچینید. حبه‌های سیر، فلفل تند و شاخه‌های مرزه، ترخون و شوید را هم با نسبت مساوی در بطری‌ها لابه‌لای خیارها قرار دهید.

مرحله پنجم: آب نمک را اضافه کنید

در آخرین مرحله از طرز تهیه خیارشور نمکی بدون سرکه، آب نمک جوشیده و نسبتا خنک (آب خیلی سرد نباشد، وقتی دست را در آب فرو می‌کند دست نسوزد ولی کمی گرما احساس کنید تا خیارشور نرم نشود) را نیز به بطری‌ها اضافه کنید.

توجه داشته باشید، مقدار آب نمک باید به اندازه‌ای باشد که سطح خیارها و باقی مواد شور را کاملا بپوشاند و حتی به اندازه یک بند انگشت بالاتر از آن‌ها قرار بگیرد.

درب شیشه‌ها را محکم ببندید و درز آن را با چسب نواری بپوشانید تا هوا به هیچ عنوان وارد بطری‌ها نشود. سپس، ظروف حاوی خیارشور را برای ۴ روز الی یک هفته در گوشه تاریک و خنکی بگذارید تا آماده و جا افتاده شود.

مرحله آخر: خیارشور بدون سرکه را سرو کنید

پس از گذشت این مدت، درب شیشه خیارشور را باز کرده و خیارشور نمکی، خوشمزه و بدون سرکه را همراه با انواع غذاها یا انواع ساندویچ‌ها نوش جان کنید. توجه داشته باشید، پس از باز کردن درب خیارشور باید آن را در یخچال نگهداری کنید.

در صورت تمایل، می‌توانید خیارشور آماده و بازاری را به روش‌های حضوری و اینترنتی از فروشگاه‌های افق کوروش خریداری کنید.

نکات مهم درباره طرز تهیه خیارشور با آب نمک

  • در مراحل طرز تهیه خیارشور در منزل، به جای مرزه، ترخون و شوید تازه می‌توانید از سبزیجات معطر خشک شده استفاده کنید.
  • برای طرز تهیه خیارشور نمکی دبه ای، به جای دبه‌های پلاستیکی بهتر است از دبه‌های شیشه‌ای استفاده کنید.
  • در صورت تمایل، می‌توانید مقداری گلپر آسیاب نشده و سیاه‌دانه را هم به ترکیبات خیارشور بدون سرکه اضافه کنید. گلپر روند کپک زدن شور و ترشی را به تعویق می‌اندازد.
  • در صورت تمایل، می‌توانید هر یک از حبه‌های سیر و فلفل‌های تند را به دو نیم تقسیم کنید تا خیارشور را سریع‌تر و بهتر مزه‌دار کنند.
  • برای تهیه خیارشور درجه یک بازاری با ماندگاری بالا، حتما باید ظروف مخصوص نگهداری شور را با دقت استریل و سپس کاملا خشک کنید.
حتما بخوانید  ۳ مدل طرز تهیه پاستا سیب زمینی با مرغ و گیاهی به روش رستورانی

بیشتر بخوانید: چرا خیارشور نرم می‌شود؟

فوت و فن‌های خوشمزه شدن خیارشور با آب نمک

فوت و فن‌های طرز تهیه خیارشور با آب نمک

طرز تهیه خیارشور خانگی ترد و خوشمزه چگونه است؟

در طرز تهیه خیارشور فقط با آب نمک باید خیارها را با کمک خلال دندان یا سیخ چوبی سوراخ کنید تا پوک نشده و کاملا ترد و خوشمزه شوند. در ضمن، برای ترد شدن خیارشور حتما باید خیارهای باریک، ریز و قلمی را انتخاب کنید.

دبه‌های شیشه‌ای را چگونه برای خیارشور انداختن استریل کنیم؟

برای استریل کردن دبه‌های شیشه‌ای که در قابلمه حاوی آب جوش جا نمی‌شوند، لازم است ابتدا دبه‌ها را به دقت بشویید. سپس، ظروف شیشه‌ای بزرگ را تا نیمه پر از آب جوش کنید. چند قاشق نمک هم در آب جوش بریزید و با تکان دادن ظرف هم بزنید. درب ظرف را ببندید و آن را برای ۱۵ دقیقه به حال خود بگذارید. پس از گذشت این مدت، ظرف درپوشیده را طوری بچرخانید و حرکت دهید تا ترکیب آب جوش و نمک به همه قسمت‌های دبه برسد. حدود ۱۰ دقیقه دیگر صبر کنید. سپس، درب دبه شیشه‌ای را باز کنید و محلول آب نمک را دور بریزید. حالا، دبه شیشه‌ای را با درب باز در فضای آشپزخانه بگذارید تا خشک شود.

برای نگهداری شور و ترشی چرا نباید از دبه‌ها و ظروف پلاستیکی استفاده کنیم؟

انواع شور و ترشی حاوی مقدار قابل توجهی نمک و سرکه است. این مواد با گذشت زمان در تماس مستقیم با مواد پلاستیکی دچار واکنش شیمیایی شده و با مولکول‌های پلاستیک ترکیب می‌شوند. به این ترتیب، ریز مولکول‌های پلاستیک همراه با انواع ترشی و شور وارد بدن شما می‌شوند و سلامت شما را تهدید می‌کنند.

چگونه می‌توانیم از کپک زدن خیارشور جلوگیری کنیم؟

در طرز تهیه خیارشور خانگی با ماندگاری بالا، حتما باید مواد اولیه را به دقت بشویید و ظروف مخصوص نگهداری شور را کاملا استریل کنید تا همه آلودگی‌ها برطرف شوند. سپس، باید به اندازه‌ای صبر کنید تا همه سبزیجات و ظروف به طور کامل خشک شوند و رطوبت خود را از دست بدهند. محلول آب نمک را هم حتما باید بجوشانید تا آلودگی‌ها و ناخالصی‌های نمک و آب در حرارت بالا کاملا زدوده شود.

نسبت آب  و نمک برای تهیه خیارشور چقدر است؟

برای درست کردن خیارشور، به ازای هر یک لیتر آب، ۲ قاشق غذاخوری نمک اضافه کنید. یا مثلا برای ۱۲ لیوان دسته‌دار فرانسوی آب، ۷ قاشق غذاخوری نمک اضافه کنید. برای تهیه خیارشور بیشتر یا کمتر، نمک و آب را به همین نسبت، کمتر یا بیشتر در نظر بگیرید.

 

محصولات مرتبط