مصرف زنجبیل برای این ۹ گروه خطرناک و مضر است

مصرف زنجبیل برای این ۹ گروه خطرناک و مضر است


30 مهر 1403 . زمان مطالعه: 8 دقیقه

خیلی بد »»»»»»»»»»»»»» خیلی خوب
زنجبیل برای چه افرادی مضر است؟

مصرف زنجبیل برای برخی افراد خطرناک است. زنجبیل یکی از گیاهان بسیار مفید برای سلامت است که معمولا به صورت ادویه در آشپزی هم به کار می‌رود. خواص و فواید زنجبیل، یکی از مهم‌ترین دلایلی است که باعث شده است این ادویه، جای خود را در میان گیاهان دارویی سنتی یا به عنوان چاشنی انواع غذا، دسر و خوراکی‌ها باز کند. اما عوارض مصرف زیاد زنجبیل شاید چیزی باشد که کمتر درباره آن بدانید. در کنار فوایدی که خوردن زنجبیل دارد، مصرف بیش از حد این چاشنی، ممکن است خطراتی را به همراه داشته باشد. در این مقاله از سرویس سلامت در مجله کوروش به بررسی عوارض مصرف زیاد زنجبیل می‌پردازیم و به شما خواهیم گفت که چه کسانی نباید زنجبیل بخورند.

زنجبیل برای چه افرادی مضر است؟

زنجبیل برای چه افرادی مضر است؟

هر چند در حالت کلی مصرف زنجبیل برای هیچ گروهی قدغن و منع نشده است، اما مصرف زیاد زنجبیل، علیرغم خواص زنجبیل عوارضی را به دنبال دارد که ممکن است برخی افراد حتی در کوتاه مدت هم با آن مواجه شوند.

اگر شرایط جسمانی و سلامتی معمولی دارید، احتمالا مصرف زنجبیل نمی‌تواند به سلامت شما آسیبی بزند، اما ترکیبات موجود در زنجبیل، در برخی افراد، واکنش‌هایی را بروز می‌دهد.

از آنجایی که همیشه پیشگیری بهتر از درمان است، قبل از اینکه با عوارض مصرف زیاد زنجبیل مواجه شوید، باید در مورد اینکه خوردن بیش از حد زنجبیل چه خطراتی ممکن است داشته باشد، بیشتر بدانید. برخی گروه‌ها نسبت به افراد معمولی،‌ بیشتر در معرض خطر هستند. در ادامه به بررسی افرادی که خوردن زنجبیل برایشان مضر است، می‌پردازیم.

در ضمن شما می‌توانید پودر زنجبیل را به روش‌های حضوری و اینترنتی از فروشگاه‌های افق کوروش تهیه کنید.

۱- افرادی که کمبود وزن دارند

همان طور که افراد چاق یا دارای اضافه وزن، باید در طول زندگی‌شان، مدام به رژیم غذایی‌شان توجه داشته باشند تا بیش از حد، وزن اضافه نکنند، افراد مستعد لاغری هم در نقطه مقابل، باید مراقب باشند تا رژیم غذایی را پیش بگیرند که باعث سرعت بخشیدن به روند کاهش وزنشان نشود.

در حالت عادی، افراد لاغر و دارای کاهش وزن، متابولیسم یا سوخت و ساز فعال و بالایی دارند. این افراد اگر مواد غذایی مصرف کنند که این سرعت را بیشتر کند، به سرعت وزن خود را از دست می‌دهند. زنجبیل یکی از ادویه‌های با طبع گرم است که مصرف آن باعث بالا رفتن سوخت و ساز بدن می‌شود.

حتما بخوانید  طرز تهیه قورمه سبزی با توفو | قورمه سبزی وگان و بدون گوشت

اگر اضافه وزن دارید، خوردن زنجبیل می‌تواند به شما کمک کند اما در صورت کاهش وزن، بهتر است زنجبیل را یا حذف یا مقدار آن را در رژیم غذایی خود کم کنید.

۲- افراد مستعد فشار خون بالا و فشار خون پایین

مضرات زنجبیل برای افراد مستعد فشار خون بالا و فشار خون پایین

شاید جالب باشد بدانید، زنجبیل هم فشار خون را بالا می‌برد و هم پایین می‌آورد! یکی از عوارض مصرف زیاد زنجبیل برای کسانی که فشار خون بالا دارند، پایین آوردن ناگهانی و بیش از حد فشار خون است. از آنجایی که فشار خون بدن باید در سطح نرمال باشد، این تغییر ناگهانی ممکن است خطراتی را به همراه داشته باشند.

در کسانی که فشار خون پایین دارند، مخصوصا کسانی که لاغر هستند، مصرف زیاد زنجبیل، فشار خون را باز هم پایین‌تر می‌آورد. البته این به معنای آن نیست که این ادویه را کاملا حذف کنید، می‌توانید با مصرف به اندازه زنجبیل یا مکمل‌های آن، به مرور، فشار خون بالا را تا حد نرمال کاهش دهید.

۳- مبتلایان به بیماری هموفیلی

«هموفیلی» از آن دسته بیماری‌های ارثی است که سیستم لخته و انعقاد خون بدن، در آنها دچار اختلال است. در بدن این افراد اگر به هر دلیلی خونریزی اتفاق بیفتد، لخته شدن آن با مشکل مواجه می‌شوند.

بیماران هموفیلی برای برطرف کردن این اختلال، داروهای خاصی مصرف می‌کنند. اگر این افراد زنجبیل مصرف کنند، به خاطر اختلال دارویی که به وجود می‌آید، خونریزی ممکن است بند نیاید و وضعیت را وخیم‌تر کند.

۴- افرادی که داروی دیابت و فشار خون مصرف می‌کنند

افراد مبتلا به فشار خون بالا و دیابت، در صورت وجود بیماری‌شان در محدوده خطر، داروهای ضد انعقاد، مسدود کننده‌ها، انسولین مصرف می‌کنند. این داروها نیز مثل داروی افراد مبتلا به هموفیلی، با ترکیبات زنجبیل واکنش نشان می‌دهد و عوارضی را برای بیماران به همراه دارد.

زنجبیل جزو خوراکی‌ها یا ادویه‌هایی است که باعث رقیق شدن خون می‌شود و فشار خون را هم پایین می‌آورد. البته مصرف محدود زنجبیل در برخی از این افراد خطری ندارد اما همیشه مراقب میزان مصرف آن باشید و در این زمینه از مشورت پزشک خود کمک بگیرید.

۵- بیماران قلبی زنجبیل مصرف نکنند

زنجبیل یکی از گیاهان مفید برای بیماران قلبی است اما اگر مشکل قلبی در رگ‌های خونی و شریان‌ها باشد، مصرف بیش از حد زنجبیل، می‌تواند عوارضی را ایجاد کند که باعث وخیم شدن اوضاع شود. مخصوصا اگر داروی خاصی مصرف می‌کنید، باید در میزان مصرف زنجبیل محتاط‌تر عمل کنید.

۶- ممنوعیت زنجبیل برای خانم‌های باردار

خوردن زنجبیل برای زنان باردار

خوردن زنجبیل یا برای مثال چای زنجبیل برای زنان باردار، ممنوع نشده است ولی عوارض مصرف زیاد زنجبیل برای خانم‌های باردار، جدی است. اگر چه خوردن زنجبیل در سه ماهه اول بارداری می‌تواند به کاهش حالت تهوع صبحگاهی، کمک کند ولی در ماه‌های پایانی، مصرف زنجبیل باعث تشدید انقباضات رحمی شده و ایجاد درد خواهد کرد.

این انقباضات ممکن است در خانم‌های باردار، موجب زایمان زودرس شود که بسیار برای مادر و کودک خطرناک است. بنابراین اگر باردار هستید، در مورد مصرف زنجبیل، بیشتر احتیاط کرده و با پزشک متخصص مشورت کنید.

حتما بخوانید  طرز تهیه شربت زعفران نذری برای ۱۰ تا ۳۰۰ نفر در ۳۰ دقیقه

۷- مصرف زنجبیل در زنان شیرده

خانم‌هایی که زایمان کرده‌اند و با شیر خود، کودک را تغذیه می‌کنند، در صورت مصرف زیاد زنجبیل، ممکن است طعم و بوی شیر آنها تحت تاثیر قرار بگیرد و اگر کودک حساسی داشته باشند، احتمال اینکه کودک از نوشیدن شیر امتناع کند، بالا است.

از طرفی برخی اعتقاد دارند که اگر مادر در دوران شیردهی، زنجبیل بخورد، سیستم گوارش کودک، با مشکلاتی مثل نفخ همراه می‌شود که البته این موضوع اثبات نشده است و نیاز به تحقیقات بیشتر دارد.

۸- خانم‌هایی که در دوران پریودی، خونریزی شدیدی دارند زنجبیل بخورند؟

میزان خونریزی دوران پریودی، در خانم‌های مختلف، متفاوت است. اگر جزو آن دسته از خانم‌هایی هستید که در دوره قاعدگی، خون زیادی از دست می‌دهید و پریود سختی دارید، مصرف زنجبیل را در این دوران کاهش دهید. زنجبیل جزو گیاهانی است که عروق را گشاد و منبسط می‌کند. این موضوع باعث می‌شود میزان خونریزی افزایش یابد.

۹- منع مصرف زنجبیل برای کودکان زیر ۲ سال

حد مجاز مصرف زنجبیل در روز

به کودکان زیر ۲ سال، به هیچ وجه زنجبیل ندهید. بدن نوزاد در این سنین، توانایی هضم این گیاه را ندارد و ممکن است عوارضی مثل مشکلات گوارشی، نفخ، اسهال و … را در پی داشته باشد.

سوالات متداول درباره منع مصرف زنجبیل در افراد مختلف

جایگزین زنجبیل در طب سنتی برای افرادی که به این ریشه گیاهی حساس هستند چیست؟

اگر می‌خواهید خواص مشابه زنجبیل را از گیاهان یا ادویه‌های دیگر دریافت کنید، می‌توانید به جای زنجبیل فلفل شیرین، فلفل پاپریکا و فلفل هندی مصرف کنید.

حد مجاز مصرف زنجبیل در روز چقدر است؟

اگر بیماری خاصی ندارید، روزانه نباید بیش از ۳ گرم زنجبیل مصرف کنید و اگر باردار هستید، این میزان را باید به زیر ۱ گرم کاهش دهید. در غیر این صورت ممکن است عوارض مصرف زیاد زنجبیل، گریبان‌گیرتان شود.

بهترین زمان مصرف زنجبیل چه وقتی است؟

بهتر است زنجبیل را در زمان صبح و به صورت ناشتا میل کنید، مخصوصا اگر می‌خواهید از مزایای آن برای کاهش وزن و سلامت بدن، بهره ببرید. به خاطر داشته باشید که مصرف زنجبیل در اواخر شب و قبل از خواب، ممکن است باعث ایجاد بدخوابی یا اختلال در خواب شود.

زنجبیل برای کبد عوارض دارد؟

مصرف زنجبیل برای کبد مفید است به شرط این‌که به مقدار مجاز میل کنید. نتایج مطالعات محدودی در مراحل اولیه نشان داده‌اند که زنجبیل بیش از حد برای کبد مضر است که البته هنوز اثبات نشده است.

زنجبیل برای رحم زنان مضر است؟

زنجبیل برای سلامت رحم زنان عوارض ندارد اما مصرف بیش از حد زنجبیل باعث انقباضات رحم شده و زیاده‌روی در مصرف زنجبیل در دوره بارداری احتمال خطر سقط جنین را افزایش می‌دهد.

 

محصولات مرتبط