تشخیص شیره انگور اصلی از تقلبی نیاز به دانستن یکسری نکات درباره شیره انگور دارد. برای بهره بردن از خواص شیره انگور حتما لازم است در ابتدا باید از اصل بودن آن مطمئن باشید تا مواد افزودنی مثل شکر در شیره انگور وجود نداشته باشد. اما چطور بفهمیم شیره انگوری که مصرف میکنیم اصل است؟ در این مقاله از سرویس سبک زندگی در مجله کوروش به بررسی نکات تشخیص شیره انگور اصل میپردازیم.
شیره انگور اصل چه تفاوتی با نوع تقلبی آن دارد؟
ظاهر شیره انگور تقلبی بسیار شبیه به ظاهر شیره انگور اصلی است و همین موضوع تشخیص اصل و تقلبی بودن شیره انگور را دشوار میکند. با همین حال توجه به چند نکته ساده میتواند به شما در خرید یک شیره انگور اصل کمک زیادی کند.
در ضمن شما میتوانید شیره انگور باکیفیت و اصل را از فروشگاههای افق کوروش به روشهای حضوری و اینترنتی تهیه کنید.
توجه به طعم و مزه شیره انگور
اولین نکته در تشخیص شیره انگور اصل و مرغوب توجه به طعم و مزه آن است. شیره انگور اگر اصل باشد شیرین است و طعم شیرینی میوه را کاملا میشود حس کرد. در حالی که در نوع تقلبی آن شیرینی شیره به دلیل وجود شکر افزوده به آن است که طبعا خواص شیره انگور را تحت تاثیر قرار میدهد.
پس اگر شیره انگوری بیش از اندازه شیرین بود یعنی از شکر در تهیه آن استفاده شده است. از طرف دیگر گاهی طعم شیره انگور تقلبی بسیار کمشیرین و بیمزه است که این اتفاق به دلیل اضافه کردن افزودنیهای غیرمجاز به آن رخ میدهد.
غلظت شیره انگور
مورد بعدی که در تشخیص شیره انگور تقلبی از اصل مطرح است، غلظت آن است. در تهیه شیره انگور توسط دستگاههای پیشرفته و حرفهای رطوبت شیره گرفته میشود اما در روشهای تولید تقلبی شیره انگور این اتفاق به دلیل نبودن دستگاههای پیشرفته امکانپذیر نیست؛ در نتیجه شیره انگور تقلبی غلظت مناسبی نخواهد داشت. در حالت کلی نیز شیره انگور باید غلیظ باشد، رقیق بودن شیره انگور باعث میشود تا زودتر کپک بزند.
رنگ شیره انگور
راهکار بعدی در تشخیص یک شیره اصل از نوع تقلبی آن، رنگ شیره است. شیره انگور موجود در بازار یا در طرز تهیه شیره انگور خانگی یا از انگور یاقوتی استفاده شده یا از انگور عسگری؛ اما در هر دو صورت شیره انگوری که در زمان درست و طبیعی به عمل میآید عسلی مایل به قهوهای و یا مایل به خرمایی است.
البته کمی تفاوت رنگ در شیرههای مختلف امکانپذیر است. معمولا شیرههای انگوری که به صورت سنتی در حرارت بالا تولید میشوند رنگ تیرهتری نسبت به شیرههای انگور تولید شده به روش صنعتی دارند.
در حالت کلی شیره انگور باکیفیت در ظرفی که به صورت فشرده و پرحجم قرار دارد مایل به مشکی است و وقتی که با قاشق از آن برمیدارید به رنگ قهوهای شفاف است. البته رنگ خیلی سیاه نیز نشان جوشاندن زیاده از حد شیره است که این موضوع بدین معناست که شیره سوخته است و این برای یک شیره انگور مرغوب نکته مطلوبی نیست.
خلوص شیره انگور
شیره انگور مرغوب و اصل باید خالص باشد. در شیره انگور تقلبی ناخالصی به چشم دیده میشود. ناخالصی که در شیره انگور تقلبی دیده میشود در واقع همان خاک سفید است که در تولید شیره از آن استفاده میشود. خاک سفید اسیدیته انگور را میگیرد تا شیره ترش مزه نشود.
در برخی از روشهای تولید، شیره را بعد از گرفتن اسیدیته به خوبی تصفیه نمیکنند و همین امر باعث میشود تا خاک سفید در شیره بماند و شیره انگور به دست آمده خالص نباشد. توجه داشته باشید شیره انگور مرغوب، اصل و با کیفیت شفاف است.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شربت شیره انگور
تشخیص شیره انگور اصلی به روش سنتی
تشخیص شیره انگوری که اصل باشد برای کسانی که تجربه بالایی دارند به راحتی امکانپذیر است. یکی از روشهای سنتی تشخیص اصلی و یا تقلبی بودن شیره بستن آن در فصل سرد است.
شیرههای اصل در زمستان و در روزها سرد بسته میشوند و به شکل ثابت و سفت باقی میمانند؛ در حالی که در شیرههای تقلبی این اتفاق نمیافتد. شیرههای انگوری که ناخالصی داشته باشند در فصل سرد سال مقادیر بالای ظرف شیره بسته و سفت میشود اما مقادیر پایین ظرف شیره به صورت سالم باقی میماند.
آیا شیره انگور اصل شکرک میزند؟
برخلاف باور رایجی که وجود دارد در این مورد که شیرهای که شکرک میزند نامرغوب است، شیره انگور اصلی نیز در مواقعی خاص ممکن است شکرک بزند. همانطور که عسل طبیعی نیز ممکن است شکرک بزند، شیره انگور طبیعی و ارگانیک نیز ممکن است شکرک بزند.
اگر شیره انگور برای مدت طولانی یکجا باقی بماند و از آن استفاده نشود، شکرک میزند. نگهداشتن شیره انگور ارگانیک در فضای خیلی سرد مانند یخچال و یا فریزر نیز باعث میشود تا شکرک بزند.
پس شکرک زدن شیره انگور لزوما به معنای تقلبی بودن آن نیست؛ بلکه ممکن است به دلایل دیگری رخ دهد. با تمام این تفاسیر اگر شیره انگور طبیعی شما به هر دلیلی شکرک زد کافی است با روش بن ماری شکرکهای آن را رفع کنید.
برای این کار یک ظرف گود مناسب انتخاب کنید و آن را روی بخار آب کتری در حال جوش قرار دهید. شیره انگور را در آن بریزید و اجازه دهید حرارت غیر مستقیم شکرکها را آب کند. سپس منتظر بمانید تا سرد شود و بعد دوباره آن را در یک ظرف دربسته ریخته و در جای خشک و خنک قرار دهید.
عواملی که بر طعم شیره انگور اصل تاثیر دارد
اولین موضوع در استفاده از یک شیره اصیل انگور، طعم آن است. برخی از شیرهها طعم سوختگی و طعم تلخی میدهد. ته گرفتن شیره انگور هنگام جوشیدن باعث تلخی آن میشود. در نتیجه هم زدن مداوم آن برای جلوگیری از ته گرفتن در طرز تهیه شیره انگور بسیار مهم است. جوشاندن بیش از اندازه شیره روی حرارت نیز باعث از دست رفتن طعم واقعی آن میشود.
نمیتوان به طور دقیق گفت که شیره انگور واقعی و اصلی چه طعمی باید بدهد؛ اما در حالت کلی توجه داشته باشید که شیره انگور نباید مزه خاک و یا پوسیدگی و مزه سوختگی و تلخی بدهد.
شرایط نگهداری شیره انگور اصلی و باکیفیت
شیره انگور مرغوب و اصلی را که تهیه کردهاید باید در شرایطی مناسب نگهداری کنید وگرنه بعد از مدتی غیر قابل استفاده میشود.
۱- نگهداری شیره انگور به دور از نور مستقیم خورشید
شیره انگور را حتما در جایی نگهداری کنید تا نور مستقیم خورشید به آن نرسد. نور خورشید باعث ایجاد گاز در شیره و ترشیدگی آن میشود و ماندگاری آن را به سرعت پایین میآورد.
۲- نگهداری شیره انگور در مکانی خنک
برای نگهداری شیره انگور نیاز نیست آن را در یخچال قرار دهید. فقط کافی است که شیره را در جایی خنک و دور از حرارت و نور مانند داخل کابینت نگهداری کنید. شیره اصلی انگور هرگز در محیط خشک و خنک بیرون از یخچال خراب نمیشود.
۳- نگهداری شیره در ظرف خشک و تمیز
شما ممکن است شیره انگور اصل تهیه کنید و به خانه بیاورید اما در ظرف نامناسب از آن نگهداری کنید که همین امر موجب میشود تا ماندگاری آن پایین بیاید. استفاده از ظرف کثیف، چرب و مرطوب برای نگهداری باعث میشود تا شیره انگور بعد از مدتی کپک بزند.
۴- نگهداری شیره انگور در ظروف پلاستیکی
بهترین ظروف برای نگهداری از شیره انگور اصل و طبیعی ظروف پلاستیکی هستند. به جای استفاده از ظروف شیشهای و یا فلزی، شیره را در ظرفهای پلاستیکی نگهداری کنید، این کار به ماندگاری بهتر آن کمک میکند.
۵- استفاده از قاشق تمیز در ظرف نگهداری شیره
برای برداشتن شیره انگور از داخل ظرف آن حتما از یک قاشق تمیز و خشک استفاده کنید. استفاده از قاشق چرب و کثیف در ظرف شیره باعث کپک زدن آن بعد از مدتی میشود.
برای مطالعه بیشتر درباره روش نگهداری از شیره انگور روی لینک مطلب آن کلیک کنید.
تشخیص شیره انگور تقلبی از روی ظاهر آن
برای آنکه خیلی زود متوجه شوید شیره انگوری که در حال خریداری آن هستید اصل است یا تقلبی، کافی است نگاهی به ظاهر آن داشته باشید.
ظاهر شیره انگور تقلبی دارای ویژگیهای زیر است:
- شیره انگور تقلبی رقیق است.
- بافت شیره انگور تقلبی بافتی کشدار و شبیه به عسل نیست.
- رنگ شیره تقلبی کدر و خاکآلود است.
- رنگ شیره انگور تقلبی بسیار تیرهتر از حد معمول است.
سوالات متداول در زمینه تشخیص شیره انگور اصل از تقلبی
چرا اصل بودن شیره انگور دارای اهمیت است؟
شیره انگور یک ماده مقوی و پرخاصیت است که از خواص بیشمار آن میتوان به چند مورد اشاره کرد: شیره انگور با دارا بودن آهن و ویتامینهای متنوع در تقویت سیستم ایمنی بدن، درمان کم خونی، بهبود سرفههای خشک، بهبود فعالیت کلیه، آرامش اعصاب و در نهایت بهبود بنیه و افزایش انرژی بدن موثر است. شیره انگور تقلبی نه تنها این خواص را ندارد بلکه به دلیل اضافه کردن افزودنیهای غیرمفید مثل شکر، بعضا مضر نیز هستند.
شیره انگور اصلی مرغوب را از کجا تهیه کنیم؟
شیره انگور را هم میتوانید از بازار و به شکل صنعتی و بستهبندی شده خریداری کنید و هم میتوانید از تولیدکنندههای خانگی و سنتی تهیه کنید؛ اما آنچه مهم است شناخت و اعتماد نسبت به تولیدکننده شیره است. حتما از برند بازاری یا از شخصی خریداری کنید که به مرغوبیت شیره آن و همچنین روش اصولی تهیه شیره توسط آنها مطمئن باشید.
آیا شیره انگور را باید در یخچال نگهداری کرد؟
خیر. کافی است شیره را در یک مکان خنک و دور از نور مستقیم نگهدارید. یکی از راههای تشخیص شیره انگور اصل این است که در محیط بیرون از یخچال خراب نمیشود و طعم و مزه آن تغییر نمیکند؛ در حالی که شیره انگور تقلبی بعد از مدتی در محیط بیرون از یخچال خراب میشود.
شیره انگور اصل را تا چند وقت میشود استفاده کرد؟
شیره انگور که به روش اصلی تهیه شده باشد، خراب نمیشود و تا مدت بسیار طولانی از آن میتوانید استفاده کنید. مگر اینکه شرایط نگهداری آن درست نباشد و باعث کپک زدن شیره و یا ترش شدن طعم آن شود.