باید و نبایدهای سحری خوردن برای تشنگی، لاغر شدن و لاغر نشدن

باید و نبایدهای سحری خوردن برای تشنگی، لاغر شدن و لاغر نشدن


10 فروردین 1402 . زمان مطالعه: 9 دقیقه

خیلی بد »»»»»»»»»»»»»» خیلی خوب
باید و نبایدهای سحری خوردن برای تشنگی، لاغر شدن و لاغر نشدن

آیا به باید و نباید‌های سحری خوردن توجه می‌کنید؟ سحری به عنوان یکی از اصلی‌ترین وعده‌های ماه رمضان، اهمیت ویژه‌ای دارد و باید سعی کنید برای سحری غذاهایی بخورید که هم شما را سیر نگه دارد، هم تشنه نشوید و هم قوی بمانید. در این مقاله از سرویس سلامت در مجله کوروش به باید و نبایدهای سحری خوردن می‌پردازیم. همچنین به شما می‌گوییم که سحری چی بخوریم که تشنه نشویم، بهترین غذا برای سحری چیست، بهترین زمان خوردن سحری و هر آنچه باید درباره این وعده غذایی بدانید را در ادامه بخوانید.

 

 

باید و نبایدهای سحری خوردن

 

چرا باید سحری بخوریم

 

همین ابتدا بگوییم که به هیچ وجه سحری را از وعده‌های غذایی خود در ماه رمضان حذف نکنید. عوارض نخوردن سحری در ماه رمضان بر سلامت بدن بسیار زیاد است. اما برای خوردن سحری، لازم است باید و نبایدهای سحری خوردن را به خوبی رعایت کنید تا بدنتان در طول ماه رمضان ضعیف نشود و زیاد لاغری یا دچار اضافه وزن بعد از ماه رمضان نشوید.

از آن جایی که وعده سحری یک وعده نامتعارف و غیر معمول برای بدن است، ممکن است در صورت رعایت نکردن باید و نبایدهای سحری، دچار معده درد شوید یا در طول روز گرسنه بمانید. پس به موارد زیر، توجه و آنها را رعایت کنید تا رمضان را به سلامت پشت سر بگذارید.

 

سحری را با چه چیزی شروع کنیم؟

 

به خاطر این که وعده سحری بلافاصله بعد از بیدار شدن از خواب خورده می‌شود، بهتر است با مایعات گرم شروع شود. به عنوان یک وعده غذایی که در ماه رمضان قبل از اذان صبح می‌خوریم، نوشیدن یک فنجان دمنوش، آب ولرم یا چای می‌تواند شروع کننده خوبی برای وعده سحر باشد.

 

بهترین زمان خوردن سحری

 

بهترین زمان خوردن سحری

 

بهترین زمان صرف سحری در ماه رمضان موقعی است که زمان کافی برای خوردن همه‌ی گروه‌‌های مواد غذایی را داشته باشید و در کمال آرامش غذای خود را میل کنید. در واقع یکی از نکات کلیدی درباره سحری این است که شما به موقع از خواب بیدار شوید و بتوانید غذای اصلی، مایعات، سبزیجات و میوه را به مقدار مناسبی استفاده کنید.

حقیقت این است که شما درست تا لحظه شروع اذان صبح مجاز به خوردن و آشامیدن هستید. به محض شروع شدن اذان اگر چیزی بخورید، روزه شما باطل می‌شود. از همین رو همه علما تأکید می‌کنند تا چند لحظه قبل از شروع اذان غذا خوردن و آب نوشیدن را کنار بگذارید.

برای اطلاعات بیشتر می‌توانید به مقاله بهترین زمان خوردن سحری در ماه رمضان رجوع کنید و حکم مراجع تقلید درباره باید و نبایدهای سحری خوردن و زمان آن را هم بخوانید.

حتما بخوانید  طرز تهیه شیرینی کاجا هندی (شیرینی خواجه) به روش قنادی

 

سحری را چطور بخوریم؟

 

یکی از مهم‌ترین نکته‌ها درباره خوردن سحری این است که غذا را آرام بجوید. غذایی که آرام جویده شود، حتی اگر میزان آن که کم باشد تا ساعت‌ها شما را سیر نگه می‌دارد. اما غذایی که تند تند و به خصوص با آب زیاد خورده شود، بخش زیادی از آن بدون این که تبدیل به انرژی شود، به صورت هضم‌نشده، دفع می‌شود.

علاوه بر این، غذای هضم نشده با ورود به روده توسط باکتری‌های روده هضم می‌شود که گاز زیادی تولید می‌کند و باعث ایجاد نفخ در بدن می‌شود. به گفته کارشناسان، هر لقمه را حدود ۳۰ بار بجوید. علاوه بر این از پرخوری در وعده سحری دوری کنید. چون پرخوری نه تنها فایده‌ای ندارد بلکه باعث ضعف و پرخاشگری در طول روز می‌شود.

 

سحری چی بخوریم؟

 

سحری چی بخوریم؟

 

سحری چی بپزم؟ در میان غذاهای مناسب سحری در طب سنتی، علاوه بر خوردن آب کافی و نوشیدنی‌های بدون قند، باید غذاهایی را انتخاب کنید که پختن آنها آسان باشد و وقت زیادی از شما نگیرد. علاوه بر این بتواند مواد مغذی مورد نیاز بدن را فراهم کند. این یعنی غذا باید به اندازه کافی مقوی باشد تا در طول روز انرژیی کافی برای انجام فعالیت‌های روزانه را داشته باشید.

در کنار غذاهای مناسب برای سحری، خوردن انواع سالاد حاوی مواد غذایی پروتئین دار مثل تخم مرغ آبپز و حبوبات بسیار سیرکننده و مقوی است. همچنان که سبزیجات باعث فیبر رسانی و جلوگیری از یبوست و آبرسانی به بدن می‌شوند، پروتئین هم می‌تواند شما را سیر نگه دارد و سبزیجات از تشنه شدنتان جلوگیری می‌کنند.

فراموش نکنید که باید تنوع غذایی را در رژیم غذایی این ماه رعایت کنید و نباید غذاهایتان در این ماه با ماه‌های دیگر تفاوت زیادی داشته باشد. عادات غذایی‌ خود را در نظر داشته باشید. برای این ماه می‌توانید از مقاله برنامه پیشنهادی غذاهای یک ماهه سحری، افطار و شام ماه رمضان کمک بگیرید تا غذاهای سالم و غیرتکراری را در رژیم غذایی‌تان قرار دهید.

 

چه غذاهایی برای سحری مناسب نیستند؟

 

در میان باید و نبایدهای سحری خوردن، همان طور که باید به چیزهایی که می‌خورید توجه کنید، باید دقت کنید که برخی مواد غذایی را حتی الامکان از وعده سحری حذف کنید. بدترین غذاها در سفره سحری ماه رمضان شامل غذاهای حاوی قند مصنوعی و مواد غذایی شیرین هستند.

همچنین باید از خوردن غذاهای چرب و سنگین مثل آبگوشت، کله پاچه، غذاهای سوخاری و سرخ شده، فست فودها، نوشیدنی‌های بسیار سرد، نوشیدنی‌های گازدار، چای پر رنگ، غذاهای شور و پر ادویه، میوه‌های گرمسیری (با طبع گرم) در حجم زیاد و غذاهایی حاوی کربوهیدرات‌های ساده و تصفیه شده مثل نان سفید، آرد سفید، انواع کیک و ماکارونی بدون سبوس خودداری کنید.

این مواد غذایی از جمله مضرترین غذاها برای وعده سحری هستند. چون معمولا به سرعت قند خون بدن را افزایش می‌دهند و مواد مغذی پایینی دارند. برای این که با نبایدهای سحری خوردن آشنا شوید، مقاله بدترین غذاها در سفره افطار و سحر ماه رمضان را بخوانید.

 

برای لاغری سحری چی بخوریم؟

 

حتما بخوانید  3 طرز تهیه سوپ جو پرک قرمز و سفید رستورانی و مجلسی

برای لاغری سحری چی بخوریم؟

 

اگر شما هم سوالتان ابن است چه چگونه در ماه رمضان لاغر شویم، باید بدانید که روزه گرفتن در ماه رمضان فرصت فوق‌العاده‌ای برای دست کشیدن از غذاهای مضر و ریزه‌خواری‌های روزمره است که نقش مهمی بر چاقی بدن دارند.

اگر دوست دارید ماه رمضان امسال وزن کم کنید و حسابی لاغر شوید، بهتر است غذاهای رژیمی برای سحری و افطار ماه رمضان میل کنید. این غذاها علاوه بر سیر نگه داشتن شما، باعث می‌شوند دچار اضافه وزن نشوید. در ضمن غذاهای مضر در ماه رمضان را باید از رژیم غذایی‌تان حذف کنید.

در کنار خوردن غذاهای رژیمی برای سحری و اجتناب از غذاهای مضر، ورزش و فعالیت را در برنامه ماه رمضان جای دهید. می‌توانید از مقاله تکنیک‌های ورزش کردن در ماه رمضان برای لاغری و تناسب اندام کمک بگیرید و توصیه‌های آن را به کار ببندید تا در پایان ماه رمضان لاغر شوید.

 

برای لاغر نشدن، سحری چی بخوریم؟

 

هر چند برای برخی افراد معضل چاق شدن وجود دارد ولی برای کسانی که به راحتی وزن از دست می‌دهند، لاغر نشدن در ماه رمضان طبق توصیه‌های پزشکی ماه رمضانی یک مزیت بزرگ به حساب می‌آید. از آن جایی که در ماه رمضان وعده‌های غذایی به ۲ وعده اصلی محدود می‌شود، کاهش وزن در ماه رمضان طبیعی است.

اما برای این که در ماه رمضان، وزن خود را از دست ندهید، به باید و نبایدهای سحری خوردن برای افراد لاغر توجه کنید. می‌توانید دستورالعمل‌های موجود در مقاله چگونه در ماه رمضان چاق شویم را به کار ببندید. در این مقاله یاد می‌گیرید که در ماه رمضان چه کارهایی را انجام دهید و از چه رژیم غذایی پیروی کنید تا دچار کاهش وزن نشوید.

 

سحری را با چه چیزی تمام کنیم؟

 

سحری را با چه چیزی تمام کنیم؟

 

به این موضوع توجه کنید که بلافاصله بعد از خوردن وعده سحری، نباید با شکم پر بخوابید. بهتر است حدود ۳۰ دقیقه تا یک ساعت بیدار بمانید و بعد بخوابید. چون بدن به چنین وعده‌ای در شب و حذف کردن وعده‌های دیگر عادت ندارد. در ضمن اگر ناراحتی معده دارید حتما در این مورد با پزشک‌تان مشورت کنید. بدون شک در روز‌های اول ماه رمضان ممکن است روزه‌داری برایتان کمی سخت باشد ولی به مرور بدنتان به آن عادت می‌کند.

 

سوالات متداول

 

سحری چی بخوریم که تشنه نشویم؟

 

خوردن غذاهای سرخ کرده، با ادویه زیاد، شور، غذاهای فست فودی، شیرینی‌ها با قند زیاد، خوردن مقدار کم آب می‌تواند باعث تشنگی زیاد در طول روز شود. همچنین برای اینکه تشنه نشوید، در وعده سحری، نوشیدنی‌های ضد عطش برای سحری و افطار بنوشید تا بدن دچار کم‌آبی و تشنگی نشود.

 

خوردن برنج در سحری خوب است یا نه؟

 

برنج یکی از غذاهایی است که در بسیاری از وعده‌های غذایی ما ایرانی‌ها وجود دارد. خوردن برنج در سحری شما را سیر می‌کند ولی بهتر است غذاهای نونی و بدون برنج برای سحری ماه رمضان را هم در برنامه غذایی‌تان جای دهید. در این صورت علاوه بر تنوع غذایی، موجب چاقی نمی‌شوید.

 

کالابرگ الکترونیک