۲۵ خواص تخم مرغ در بارداری و مضرات آن | نیمرو بخوریم یا آبپز؟

۲۵ خواص تخم مرغ در بارداری و مضرات آن | نیمرو بخوریم یا آبپز؟


23 آذر 1401 . زمان مطالعه: 11 دقیقه

خیلی بد »»»»»»»»»»»»»» خیلی خوب
25 خواص تخم مرغ در بارداری و مضرات آن | نیمرو بخوریم یا آبپز؟

خوردن تخم مرغ در بارداری مفید است یا مضر؟ به‌ طور کلی تخم مرغ یکی از مغذی‌ترین مواد غذایی است که در دوران بارداری نیز فواید زیادی برای بدن دارد. اما از آن جا که بارداری حساس‌ترین دوره زندگی یک فرد است، مقدار مصرف تخم مرغ و همچنین نوع پخت آن می‌تواند تا حد زیادی روی سلامت مادران باردار مؤثر باشد. در این مقاله از سرویس سلامت در مجله کوروش می‌توانید با خواص و مضرات مصرف تخم مرغ در بارداری آشنا شوید. در انتهای مقاله به سوالات متداول در مورد فواید و مضرات خوردن تخم مرغ در دوران بارداری پاسخ خواهیم داد.

 

 

آیا مصرف تخم مرغ در بارداری مجاز است؟

 

آیا مصرف تخم مرغ در بارداری مجاز است؟

 

از جمله خواص تخم مرغ این است که سرشار از مواد مغذی مورد نیاز برای سلامت مادر در دوران بارداری است و می‌تواند به رشد جنین نیز کمک زیادی کند. اما حقیقت این است که مصرف تخم مرغ در بارداری تنها به صورت کاملاً پخته مجاز است و در این دوران باید تنها از تخم‌مرغ‌های پاستوریزه استفاده نمود.

خانم‌های باردار باید از تخم مرغ آبپز یا تخم مرغ نیمرو استفاده کنند که سفیده آن به‌طور کامل سفت شده باشد و زرده نیز نسبتاً سفت باشد. استفاده از تخم مرغ خام به هیچ صورتی برای خانم‌های باردار مناسب نیست زیرا می‌تواند حاوی باکتری‌هایی باشد که برای بدن مضر هستند. بنابراین خانم‌های باردار فقط باید از تخم مرغ کاملاً پخته شده استفاده کنند.

 

خواص مصرف تخم مرغ در بارداری

 

خواص مصرف تخم مرغ در بارداری

 

تخم مرغ سرشار از پروتئین و مواد مغذی مورد نیاز بدن است و می‌تواند به تأمین نیازهای روزانه زنان در دوران بارداری کمک کند. یک عدد تخم مرغ ۱۳ ویتامین و مواد معدنی مختلف دارد و حاوی مقدار زیادی امگا ۳ و آنتی‌اکسیدان است که برای رشد جنین ضروری هستند. مصرف ۱ عدد تخم مرغ در یک وعده غذایی می‌تواند ۹۰ درصد پروتئین مورد نیاز زنان در دوران بارداری را تأمین کند. در ادامه می‌توانید با همه خواص مصرف تخم مرغ در بارداری آشنا شوید.

 

۱- تنظیم قند خون

 

تخم مرغ حاوی چربی، پروتئین زیاد و کربوهیدرات بسیار کمی است و از همین رو مصرف آن می‌تواند به تنظیم قند خون در دوران بارداری کمک زیادی کند. مطالعات نشان می‌دهد که کاهش مصرف کربوهیدرات و افزایش مصرف پروتئین می‌تواند از بروز دیابت بارداری جلوگیری کند و مانع افزایش قند خون شود.

 

۲- تأمین ویتامین D مورد نیاز بدن

 

تخم مرغ سرشار از ویتامین D است. تحقیقات نشان می‌دهد که تخم‌مرغ‌های محلی و ارگانیک ویتامین D بیشتری نسبت به تخم‌مرغ‌های پاستوریزه دارند. بیشترین محتوای ویتامین D تخم مرغ در زرده آن وجود دارد، بنابراین بهتر است برای خوردن تخم مرغ در دوران بارداری از تخم مرغ به صورت کامل استفاده کنید.

 

۳- کنترل وزن بارداری

 

تخم مرغ سرشار از مواد مغذی است و مصرف آن برای یک بارداری سالم ضروری است. برای مدیریت وزن در دوران بارداری بهتر است از مواد غذایی حاوی پروتئین مثل تخم مرغ بیشتر استفاده کنید. تخم مرغ حاوی B12، کولین و پروتئین است و موجب می‌شود تا احساس سیری بیشتری را تجربه کنید و کمتر به سراغ خوردن تنقلات ناسالم بروید.

حتما بخوانید  ۸ روش صحیح باز کردن یخ مرغ | چکار کنیم مرغ یخ زده زود آب بشه؟

 

۴- تأمین آهن و جلوگیری از کم خونی

 

تأمین آهن و جلوگیری از کم خونی از خواص تخم مرغ در بارداری

 

تخم مرغ سرشار از آهن است و مصرف آهن برای خانم‌های باردار اهمیت زیادی دارد. استفاده از تخم مرغ در دوران بارداری می‌تواند به تأمین آهن مورد نیاز بدن و همچنین افزایش انرژی بدن در این دوران کمک کند و مانع کم خونی بارداری شود.

 

۵- تأمین پروتئین زن باردار

 

از دیگر خواص تخم مرغ در بارداری می‌توان به تأمین پروتئین مورد نیاز بدن اشاره کرد. مطالعات نشان می‌دهد که نیاز بدن به پروتئین در دوران بارداری افزایش پیدا می‌کند. در برخی منابع ذکر شده که نیاز به پروتئین در اوایل بارداری به ازای هر کیلوگرم وزن بدن ۱/۲ گرم است و در اواخر بارداری به ازای هر کیلوگرم وزن بدن حدود ۱/۵۲ گرم است.

میزان وزن و سطح فعالیت بدنی مهم‌ترین عوامل هستند که میزان نیاز به بدن به پروتئین را تعیین می‌کنند.

 

۶- تقویت سیستم ایمنی بدن زن باردار

 

مصرف تخم مرغ در بارداری به دلیل غنی بودن از ویتامین A و ویتامین B12 و سلنیوم برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است و به جلوگیری از بیماری‌های مختلف کمک می‌کند. افرادی که در طول بارداری از تخم مرغ به مقدار مجاز استفاده می‌کنند، معمولاً کمتر به بیماری‌هایی نظیر سرماخوردگی در بارداری دچار می‌شوند.

 

۷- جلوگیری از نقص‌های مادرزادی در جنین

 

جلوگیری از نقص‌های مادرزادی در جنین از فواید تخم مرغ در بارداری

 

تخم مرغ یک ماده غذایی کامل و سرشار از مواد معدنی مورد نیاز برای سلامت بدن است. اسید فولیک موجود در تخم مرغ از بروز ناتوانی‌های مادرزادی مانند «اسپینا بیفیدا» و همچنین نقص سیستم عصبی جلوگیری می‌کند و به تجربه یک بارداری سالم کمک می‌کند.

 

۸- تنظیم کلسترول زن حامله

 

یکی دیگر از خواص تخم مرغ در بارداری تنظیم کلسترول است. مصرف تخم مرغ در بارداری موجب افزایش کلسترول خوب یا HDL می‌شود و از بالا رفتن کلسترول بد یا LDL جلوگیری می‌کند. افزایش میزان HDL از بروز بیماری‌های خطرناک مثل سکته قلبی و سکته مغزی جلوگیری می‌کند و ریسک ابتلا به بیماری‌های خطرناک را کاهش می‌دهد.

 

۹- تأمین مواد مغذی مورد نیاز بدن

 

تخم مرغ یک غذای کامل است و حاوی ویتامین‌های A، D، E و K است که در دسته ویتامین‌های محلول در چربی قرار دارند. این ویتامین‌ها برای رشد و نمو طبیعی ریه، قلب، چشم‌ها و سایر اعضای حیاتی جنین در دوران بارداری ضروری هستند و به سلامت بدن مادر در دوران بارداری کمک می‌کنند.

 

۱۰- جلوگیری از اضطراب و افسردگی در بارداری

 

از دیگر خواص خوردن تخم مرغ در بارداری می‌تواند به بهبود حالات روحی و جلوگیری از اضطراب و افسردگی اشاره کرد. مصرف تخم مرغ به دلیل وجود ماده‌ای به نام «کولین» به تنظیم هورمون‌های بدن کمک می‌کند و از بروز افسردگی بعد از زایمان و استرس در دوران بارداری جلوگیری می‌کند.

 

خواص تخم مرغ برای جنین

 

خواص تخم مرغ برای جنین

 

تخم مرغ حاوی مواد مغذی و مفیدی است که به رشد و تکامل جنین کمک می‌کند. «کولین» و ویتامین B12 موجود در تخم مرغ به سلامت مغز کمک می‌کند. اسیدهای آمینه موجود در تخم مرغ برای رشد ماهیچه‌ها و استخوان‌های جنین ضروری هستند و به تکامل و رشد نوزاد در شکم مادر کمک می‌کنند.

کولین موجود در تخم مرغ برای رشد مغز جنین مفید است و از نقص لوله عصبی محافظت می‌کند.

 

نکاتی در باید در مورد مصرف تخم مرغ در بارداری بدانید

 

نکاتی در باید در مورد مصرف تخم مرغ در بارداری بدانید

 

*خانم‌های بارداری که به دیابت مبتلا هستند و یا سطح کلسترول آن‌ها بالا است، نباید بیشتر از ۱ عدد تخم مرغ در روز استفاده کنند.

حتما بخوانید  شام چی درست کنم | بیش از 350 غذای ساده و مجلسی برای شام + فیلم

*در دوران بارداری تنها از تخم‌مرغ‌هایی که به‌ طور کامل پخته شده‌اند، استفاده کنید.

*از مصرف تخم‌مرغ‌هایی که پوسته آن‌ها کثیف یا ترک خوره است، اجتناب کنید.

*تخم مرغ آب پز را نهایتان تا ۳ روز بعد از پخت مصرف کنید.

*اگر در یک غذا از تخم مرغ استفاده شده است، تا ۲۴ ساعت بعد مجاز به مصرف آن هستید.

*خانم‌های باردار نباید از خمیر شیرینی خام، سس سالاد خانگی، بستنی خانگی و سس مایونز خانگی که حاوی تخم مرغ خام هستند استفاده کند. مصرف انواع سس و بستنی‌های پاستوریزه در دوران بارداری مشکلی ایجاد نمی‌کند.

*در دوران بارداری تنها از تخم‌مرغ‌های تازه استفاده کنید. برای تست تازگی تخم مرغ می‌توانید آن را داخل یک کاسه آب قرار دهید. اگر شناور شد، یعنی تخم مرغ تازه نیست. اگر تخم مرغ به پایین کاسه برود، یعنی تازه است.

*تخم مرغ را بلافاصله بعد از خروج از یخچال مصرف نکنید. اجازه دهید ۲ ساعت در دمای اتاق بماند و سپس آن را بپزید. این کار از بروز آلودگی‌های باکتریایی جلوگیری می‌کند.

*برای تهیه تخم مرغ آب پز در دوران بارداری حتماً آن را حدود ۱۰ تا ۱۲ دقیقه بجوشانید.

*نیمرو در روغن سرخ می‌شود و از همین رو مقدار کالری بیشتری دارد. پیشنهاد می‌شود برای خوردن نیمرو در بارداری حتماً از روغن کمتری استفاده کنید.

 

مضرات خوردن تخم مرغ در دوران بارداری

 

مضرات خوردن تخم مرغ در دوران بارداری

 

تخم مرغ یک ماده غذایی مفید در بارداری است، اما اگر بیشتر از حد مجاز و یا به روش نادرست مصرف شود، می‌تواند برای سلامتی مضر باشد. مصرف تخم مرغ نیم پز یا خام در دوران بارداری می‌تواند موجب مسمومیت با سالمونلا شود و خطر زایمان زودرس و سقط جنین را افزایش دهد.

مصرف بیش از حد تخم مرغ در بارداری موجب افزایش سطح کلسترول می‌شود و افرادی که کلسترول بالایی دارند، نباید به میزان زیاد از تخم مرغ استفاده کنند. از طرف دیگر برخی افراد ممکن است با مصرف تخم مرغ دچار علائم آلرژی و حساسیت شوند و مشکلاتی نظیر احتقان بینی، بثورات پوستی و کهیر را بعد از مصرف تخم مرغ تجربه کنند.

 

سوالات متداول

 

آیا مصرف تخم مرغ عسلی در دوران بارداری مجاز است؟

 

در دوران بارداری تنها باید از تخم مرغ کاملاً پخته شده استفاده کنید، زیرا در دوران بارداری سیستم ایمنی بدن ضعیف‌تر است و خوردن تخم مرغ نیم پز یا عسلی می‌تواند حاوی باکتری‌هایی باشد که برای بدن مادر و همچنین جنین مضر است.

 

میزان مصرف مجاز تخم مرغ در دوران بارداری چقدر است؟

 

به ‌طور کلی توصیه می‌شود، خانم‌های باردار در روز از ۱ و نهایتاً ۲ عدد تخم مرغ استفاده کنند. افرادی که سطح کلسترول بالایی دارند، بهتر است روزانه از ۱ عدد تخم مرغ یا کمتر استفاده کنند. برخی پزشکان توصیه می‌کنند که خانم‌های باردار در ماه بیشتر از ۲۰ عدد تخم مرغ مصرف نکنند.

 

کدام بخش از تخم مرغ در بارداری مفیدتر است؟

 

زرده تخم مرغ حاوی مواد مغذی‌تری برای زنان باردار است. اما بهتر است در دوران بارداری تخم مرغ را به صورت کامل مصرف کنید.

 

آیا مصرف زرده تخم مرغ خام با شیر در بارداری مجاز است؟

 

اگر در مورد خواص زرده تخم مرغ خام با شیر در بارداری شنیده‌اید، باید بدانید که مصرف تخم مرغ خام به هیچ عنوان در دوران بارداری توصیه نمی‌شود. برای تأمین پروتئین مورد نیاز بدن می‌توانید از تخم مرغ پخته شده در کنار شیر استفاده کنید.

 

 

منابع: australianeggs، hipregnancy، healthline، momjunction

محصولات مرتبط