چطور برنج سوشی را با برنج دانه کوتاه ایرانی درست کنیم؟

چطور برنج سوشی را با برنج دانه کوتاه ایرانی درست کنیم؟


19 دی 1403 . زمان مطالعه: 8 دقیقه

خیلی بد »»»»»»»»»»»»»» خیلی خوب
طرز تهیه برنج سوشی

برنج سوشی یکی از اصلی‌ترین اجزای تشکیل دهنده انواع سوشی است که گاهی اوقات داخل جلبک دریایی و در برخی از موارد به صورت ساده رول شده و در ترکیب با انواع سبزیجات مثل برگ مو، ماهی، میگو و حتی با تخم مرغ یا بعضی از میوه‌ها مانند آووکادو و انبه سرو می‌شود. علاوه بر برنج ژاپنی، شما می‌توانید برنج سوشی را با استفاده از برنج ایرانی دانه کوتاه نیز درست کنید. اگر شما هم به انواع سوشی علاقه دارید، با ما در این مقاله از سرویس آشپزی در مجله کوروش همراه باشید تا طرز تهیه برنج سوشی را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم برای تهیه برنج سوشی

مواد اولیه مقدار مورد نیاز
برنج دانه کوتاه ایرانی ۳ لیوان فرانسوی دسته‌دار
سرکه سفید نصف لیوان فرانسوی دسته‌دار
نمک نصف قاشق چای‌خوری
شکر ۱/۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار
آب ۴ و نیم لیوان فرانسوی دسته‌دار

 

مدت زمان لازم برای آماده‌سازی مواد اولیه: ۳۰ دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه برنج سوشی: ۱۵ الی ۲۵ دقیقه

مراحل طرز تهیه برنج سوشی

مراحل طرز تهیه برنج سوشی

طرز تهیه برنج سوشی برای درست کردن انواع سوشی مثل سوشی سبزیجات با استفاده از برنج ژاپنی یا دیگر انواع برنج دانه کوتاه مانند برنج ایرانی هاشمی در ترکیب با سرکه سوشی قابل انجام است.

مرحله اول: برنج را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه برنج سوشی، برنج ایرانی دانه کوتاه را در ظرف مناسبی بریزید و مقداری آب سرد به ظرف اضافه کنید تا نشاسته برنج آزاد نشود. برنج را با دست حسابی زیر و رو کنید تا در آب سرد شسته شود. این کار را ۲ الی ۳ مرتبه تکرار کنید تا آب برنج کاملا زلال شود. سپس، برنج را آبکشی کنید و در سبد بریزید تا آب اضافی آن خارج شود.

در صورت تمایل، برای خرید انواع برنج مانند برنج دانه کوتاه هاشمی می‌توانید به روش‌های حضوری و اینترنتی به فروشگاه‌های افق کوروش مراجعه کنید.

مرحله دوم: سرکه سوشی را آماده کنید

در این مرحله از درست کردن برنج سوشی، نوبت به درست کردن سرکه سوشی می‌رسد. برای این منظور، شکر، نمک و سرکه سفید را در قابلمه مناسبی بریزید. این مواد را به خوبی هم بزنید تا شکر و نمک در سرکه حل شوند.

سپس، قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید تا این ترکیب حدود ۱۰ الی ۱۵ دقیقه بجوشد و غلیظ‌تر شود. پس از گذشت این مدت، حرارت را خاموش کنید و سرکه سوشی را کنار بگذارید تا خنک شود.

حتما بخوانید  سس بشامل (سس سفید) | رسپی بشامل رستورانی فرانسوی ها

برای خرید سرکه، شکر و نمک می‌توانید به روش‌های حضوری و اینترنتی به فروشگاه‌های افق کوروش مراجعه کنید.

مرحله سوم: برنج را بجوشانید

حالا، نوبت به جوشاندن برنج دانه کوتاه می‌رسد. بنابراین، در این مرحله از طرز تهیه سوشی با برنج ایرانی، برنج را همراه با مقدار مساوی آب در قابلمه مناسبی بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید.

چند دقیقه منتظر بمانید تا آب داخل قابلمه بجوشد. سپس، درب قابلمه را بگذارید و حرارت را ملایم کنید تا برنج دانه کوتاه روی حرارت کم به مدت ۱۲ دقیقه قل بزند و آب آن کشیده شود.

توجه داشته باشید، در طول این فرآیند نیازی به افزودن نمک یا روغن ندارید. دلیلش هم این است که برنج باید همراه با آب خالی بجوشد تا به اندازه کافی حالت چسبندگی پیدا کند.

مرحله چهارم: برنج را استراحت دهید

پس از گذشت این مدت، حرارت را خاموش کنید و قابلمه حاوی برنج را برای ۱۰ دقیقه کنار بگذارید تا استراحت کند. به این ترتیب، نشاسته برنج تا جای ممکن آزاد نمی‌شود. توجه داشته باشید، در طول این مدت اصلا نباید درب قابلمه را باز کنید. دلیلش هم این است که برنج سوشی در عین چسبناک بودن اصلا نباید شفته باشد.

مرحله پنجم: برنج را زیر و رو کنید

پس از گذشت ۱۰ دقیقه، درب قابلمه را باز کنید و برنج جوشیده را در یک کاسه چوبی، شیشه‌ای یا پلاستیکی بریزید. ترجیحا از ریختن برنج سوشی در ظرف فلزی اجتناب کنید. سپس، با کمک یک کفگیر چوبی یا پلاستیکی، برنج سوشی را به آرامی زیر و رو کرده و دانه‌های آن را به دقت از یکدیگر جدا کنید.

مرحله ششم: سرکه سوشی را اضافه کنید

در حین زیر و رو کردن برنج، سرکه سوشی (طرز تهیه سرکه سوشی) را به تدریج در کاسه بریزید و همراه با برنج سوشی هم بزنید. توجه داشته باشید، میزان سرکه سوشی باید به اندازه‌ای باشد که برنج در آن غوطه‌ور نشده و خمیر نشود.

مرحله هفتم: برنج سوشی را باد بزنید

در این مرحله از طرز پخت برنج سوشی، درست در حالی که سرکه سوشی را به برنج اضافه می‌کنید باید با کمک یک بادبزن، برنج را باد بزنید تا کم کم خنک شود و به دمای محیط برسد. توجه داشته باشید، برنج سوشی فقط باید به اندازه‌ای خنک شود که به دمای محیط برسد. در غیر این صورت، رطوبت خودش را از دست می‌دهد و خشک می‌شود.

مرحله آخر: برنج آماده را در تهیه انواع سوشی مصرف کنید

پس از خنک شدن برنج سوشی، می‌توانید آن را با انواع افزودنی‌های مورد نیاز ترکیب کرده و در تهیه انواع سوشی مورد استفاده قرار دهید. این برنج را می‌توانید در طرز تهیه سوشی با جلبک هم مصرف کرده و همراه با مواد دلخواهی مانند انواع ماهی، میگو، سبزیجات مختلف یا حتی میوه‌هایی مانند آووکادو رول کنید.

حتما بخوانید  3 طرز تهیه دلال یا نمک سبز خانگی اصل گیلانی و مازندرانی

نکات مهم در طرز تهیه برنج سوشی

  • در طرز تهیه انواع سوشی، بهتر است از برنج مخصوص سوشی استفاده کنید. با این حال، در صورت دسترسی نداشتن به این نوع برنج، برنج هاشمی از بهترین گزینه‌هایی است که در تهیه برنج سوشی ژاپنی می‌توانید از آن استفاده کنید.
  • در صورت دسترسی، به جای سرکه سفید می‌توانید از سرکه برنج در طرز تهیه سرکه سوشی استفاده کنید.
  • در صورت تمایل، شما می‌توانید انواع سوشی را با استفاده از جلبک دریایی و برنج یا فقط با برنج خالی رول کنید. در این صورت، کافی است برنج را روی سلفون پهن کنید و پس از قرار دادن مواد داخلی دلخواه، با کمک سلفون رول کنید.
  • توجه داشته باشید، ضخامت برنج موجود در داخل سوشی باید حدود ۲ سانتی‌متر باشد. بنابراین، در هنگام استفاده از برنج برای آماده کردن سوشی حتما دقت کنید.
  • برای پخت برنج سوشی به ازای هر ۱ لیوان برنج از ۱ و نیم لیوان آب استفاده کنید.
  • هنگام پخت برنج سوشی مراقب باشید برنج ته نگیرد.
  • هنگام پهن کردن برنج روی جلبک حتما دست خود را مرطوب کنید تا برنج‌ پخته شده به دست‌تان نچسبد.
  • سرکه از اصلی‌ترین چاشنی‌هایی است که در طرز تهیه برنج ژاپنی کاربرد دارد. بنابراین، تحت هیچ شرایطی سرکه را از لیست مواد اولیه حذف نکنید.
  • قبل از رول کردن برنج سوشی حتما از سرد شدن آن اطمینان یابید.

فوت و فن‌ خوشمزه شدن برنج سوشی

فوت و فن‌های خوشمزه شدن برنج سوشی

برای تهیه سوشی از چه نوع برنجی استفاده کنیم؟

برنج ژاپنی از بهترین گزینه‌هایی است که در طرز تهیه برنج چسبناک کره ای یا سوشی می‌توانید از آن استفاده کنید. این نوع برنج از مقادیر بالایی نشاسته برخوردار است و موجب افزایش چسبندگی سوشی می‌شود. با این حال، در صورت دسترسی نداشتن به برنج ژاپنی می‌توانید برنج دانه کوتاه هاشمی را برای این منظور انتخاب کنید.

واقعیت این است که هرچقدر دانه‌های برنج کوتاه‌تر و تپل‌تر باشند، میزان چسبندگی آن‌ها نیز بیشتر خواهد بود و برای تهیه سوشی مناسب‌تر هستند. این در حالی است که برنج‌های دانه بلند مانند باسماتی چسبندگی بسیار کمی دارند و بهتر است از آن‌ها در تهیه انواع سوشی استفاده نشود.

 

محصولات مرتبط