شیره انار یا مِلاس انار یکی از خوشمزهترین فرآوردههای انار و درواقع عصاره انار است که فواید انار را برای بدن دارد. عصاره انار در تهیه برخی از انواع سس، تزیین انواع دسر و آماده کردن شربت انار و … کاربرد دارد. با ما در این مقاله از سرویس آشپزی در مجله کوروش همراه باشید تا طرز تهیه شیره انار را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه شیره انار (مِلاس انار)
مواد اولیه | مقدار مورد نیاز |
آب انار | ۴ لیوان فرانسوی دستهدار |
شکر | نصف لیوان فرانسوی دستهدار |
آبلیمو | ۱/۴ لیوان فرانسوی دستهدار |
مدت زمان لازم برای آمادهسازی مواد اولیه: ۳۰ دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه شیره انار: ۶۰ دقیقه
مراحل طرز تهیه شیره انار
شیره انار هم درست مانند شربت انار از طریق جوشاندن آب انار و از ترکیب آن با شکر و آبلیمو درست میشود. در طرز تهیه شیره انار باید آب انار (خواص آب انار) را بگیرید و پس از صاف کردن با شکر و آبلیمو بجوشانید. طرز تهیه ملاس انار را مرحله به مرحله دنبال کنید.
مرحله اول: انارها را آبگیری کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه شیره انار، انارها را بشویید و کلاهک آنها را با یک چاقوی تیز جدا کنید. سپس، پوست انارها را برش بزنید و هر یک از آنها را با دقت دانه کنید. انارهای دانه شده را در دستگاه آبمیوهگیری بریزید و آبگیری کنید.
در صورت تمایل، برای آبگیری انار میتوانید از آبمیوهگیری دستی (آب انارگیری) هم استفاده کنید. در این صورت، دیگر نیازی به دانه کردن انارها نخواهید داشت. کافی است انارها را به ۲ نیمکره مساوی تقسیم کنید و آنها را به نوبت در محفظه دستگاه آب انارگیری بگذارید و فشار دهید.
در صورت تمایل، میتوانید انواع آبمیوه مانند آب انار را به روشهای حضوری و اینترنتی از فروشگاههای افق کوروش خریداری کنید.
مرحله دوم: آب انار را صاف کنید
حالا، آب انار را از صافی ریز یا پارچه تنظیف رد کنید تا همه تفالهها و هستههای له شده از آن جدا شوند و آب انار زلال و یکدستی ایجاد شود. طبیعتا صافی شما باید به اندازهای ریز باشد که بتواند کوچکترین ذرات تفاله را از آب انار جدا کند.
مرحله سوم: شهد ملاس را آماده کنید
در این مرحله از طرز تهیه شیره انار خانگی، شکر و آب انار صاف شده را در قابلمه مناسبی بریزید و روی حرارت متوسط بگذارید. مواد داخل قابلمه را با قاشق چوبی هم بزنید تا کاملا با یکدیگر ترکیب شده و دانههای شکر به طور کامل در آب انار حل شوند.
مدتی صبر کنید تا ترکیب شکر و آب انار بجوشد. در طول این مدت، مواد داخل قابلمه را همچنان هم بزنید. کف سفید ایجاد شده بر روی آب انار را هم با قاشق بگیرید و دور بریزید. با انجام این کار، شهد انار شفافتر و خوشرنگتر خواهد شد.
در صورت تمایل میتوانید شکر را به روشهای حضوری و اینترنتی از فروشگاههای افق کوروش خریداری کنید.
مرحله چهارم: شهد را بجوشانید
پس از آنکه از حل شدن شکر در آب انار مطمئن شدید، حرارت را کاملا ملایم کرده و شهد درون قابلمه را با درب باز به حال خودش بگذارید تا حداقل برای ۱ ساعت به آرامی بجوشد. در طول این مدت، هر ۱۰ دقیقه یکبار شهد را با قاشق چوبی هم بزنید تا ته نگیرد.
مرحله پنجم: آبلیموی تازه را تهیه کنید
در فاصله جوشیدن ترکیب آب انار و شکر، چند عدد لیموی تازه را بشویید و آبگیری کنید تا جایی که حدود یک چهارم لیوان آبلیموی تازه به دست آید. سپس، آبلیموی تازه را نیز از تنظیف یا صافی عبور دهید تا ذرات اضافی آن گرفته شود.
برای خرید آبلیمو آماده میتوانید به روشهای حضوری و اینترنتی به فروشگاههای افق کوروش مراجعه کنید.
مرحله ششم: آبلیموی تازه را به ملاس انار اضافه کنید
پس از گذشت حدود یک ساعت، لازم است قوام شهد را بررسی کنید. در این مرحله باید حجم مایع داخل قابلمه تقریبا یک لیوان و قوام آن شبیه شیره انگور (طرز تهیه شیره انگور) شده باشد.
حالا، وقت آن است که آبلیموی تازه را نیز به این ترکیب اضافه کرده و حدود ۵ الی ۱۰ دقیقه دیگر صبر کنید تا همه مواد به خوبی ترکیب شوند و طعم یکدیگر را بگیرند. پس از گذشت این مدت، حرارت را خاموش کنید و قابلمه حاوی شیره انار را کنار بگذارید تا در دمای محیط خنک شود.
مرحله آخر: شیره انار را در شیشه خشک و تمیز بریزید
پس از دنبال کردن مراحل بالا، حالا دیگر میتوانید شیره انار یا مِلاس انار را در بطری شیشهای دربدار، پاکیزه و استریل شده بریزید و در یخچال بگذارید. برای استریل کرده بطری، کافی است آن را به مدت ۱۵ دقیقه در قابلمه در حال جوش قرار دهید و سپس، شیشه را از قابلمه خارج کرده و در فضای آشپزخانه بگذارید تا خشک شود.
پیش از ریختن شیره انار در شیشه باید از خنک بودن آن اطمینان یابید. شما میتوانید از شیره یا همان ملاس انار در تهیه انواع سسها و تزیین انواع دسرها استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سس انار
نکات مهم در طرز تهیه شیره انار
- روش تهیه شیره انار تا اندازه زیادی شبیه درست کردن شربت انار است.
- توجه داشته باشید، میزان شکر مصرفی برای تهیه شیره انار تا اندازه زیادی به طعم آب انار و درجه شیرینی و ترشی آن بستگی دارد.
- در هنگام تهیه شیره یا ملاس انار مثل طرز تهیه رب انار هرگز درب قابلمه را نبندید. در غیر این صورت، رنگ شیره انار شما تیره و کدر میشود.
- مراقب باشید، شیره انار در طول جوشیدن بیش از اندازه غلیظ نشود. یادتان باشد، غلظت ملاس انار بعد از خنک شدن بیشتر خواهد شد.
- در صورت تمایل، میتوانید به اندازه یکی دو قاشق غذاخوری شیره انار را در لیوان بریزید و مقداری آب سرد به آن اضافه کنید. از این طریق، یک شربت انار خوشمزه نوش جان خواهید کرد.
سوالات متداول درباره شیره انار
شیره انار برای چی خوبه؟
شیره انار یکی از خوشمزهترین فرآوردههای انار است که همه خواص انار را دارا بوده و به خونسازی، مقابله با انواع سرطان و برطرف کردن التهابات مختلف در بدن کمک میکند.
فرق شیره انار با رب انار چیست؟
در طرز تهیه شیره انار، شما به گوشت دانه انار نیازی ندارید. بنابراین، آب انار را از تنظیف رد میکنید تا به اندازه کافی زلال باشد. اما برای درست کردن رب انار، شما به گوشت دانه انار به عنوان یک عامل غلیظ کننده نیاز دارید. از سوی دیگر، رب انار به مراتب غلیظتر و سفتتر از شیره انار است.
خواص شیره انار در طب سنتی چیست؟
از مهمترین خواص شیره انار در طب سنتی میتوان موارد زیر را برشمرد:
- قند خون را تنظیم و به کنترل دیابت کمک میکند.
- به دلیل برخورداری از مجموعه بزرگی از آنتی اکسیدانها، خطر ابتلا به انواع سرطان را کاهش میدهد.
- به درمان کبد چرب کمک میکند.
- فشار خون را تنظیم میکند.
- خون را تصفیه میکند.
- با انواع التهابها در بدن مقابله میکند.
- دردهای رماتیسمی و ورمهای ناشی از آن را کاهش میدهد.
- روند خونساز و خونرسانی در بدن را بهبود میبخشد.