۱۱ روش نگهداری لبو یا چغندر قند خام و پخته برای مدت طولانی

۱۱ روش نگهداری لبو یا چغندر قند خام و پخته برای مدت طولانی


4 بهمن 1401 . زمان مطالعه: 10 دقیقه

خیلی بد »»»»»»»»»»»»»» خیلی خوب
11 روش نگهداری لبو یا چغندر قند خام و پخته برای مدت طولانی

آشنایی با روش نگهداری لبو یا چغندر قند در فصولی که این ریشه‌های مغذی به وفور یافت می‌شوند، به شما کمک می‌کند تا در تمام طول سال از خواص لبو بهره‌مند شوید و بتوانید برای مدت طولانی‌تری از لبو و چغندر قند استفاده کنید. به منظور نگهداری چغندر برای مدت طولانی روش‌های مختلفی وجود دارد. در این مقاله از سرویس سبک زندگی در مجله کوروش می‌توانید با بهترین روش برای نگهداری چغندر و لبو آشنا شوید. در انتهای مقاله به سوالات متداول در مورد روش‌های نگهداری از لبو یا چغندر پاسخ خواهیم داد.

 

 

روش نگهداری لبو یا چغندر قرمز

 

روش نگهداری لبو یا چغندر قند

 

«چغندر» یک نوع ریشه مفید و سرشار از مواد مغذی است که به صورت قرمز و سفید یافت می‌شود. «چغندر قرمز» یکی از خوشمزه‌ترین و محبوب‌ترین انواع چغندر است که به آن «لبو» نیز گفته می‌شود.

نوع دیگر چغندر که به عنوان «چغندر قند» شناخته می‌شود، معمولاً سفید مایل به زرد است و در صنعت از آن برای تهیه قند و شکر استفاده می‌شود. برخی نیز چغندر قند را می‌پزند و به خاطر خواص و طعم شیرینی که دارد آن را به عنوان میان وعده میل می‌کنند.

اما آیا می‌دانید روش نگهداری لبو یا چغندر قند چگونه است؟ در ادامه می‌توانید با بهترین روش‌های نگهداری لبو یا چغندر آشنا شوید.

 

۱- انتخاب چغندر مناسب برای نگهداری طولانی مدت

 

انتخاب چغندر مناسب برای نگهداری طولانی مدت

 

قبل از هر چیزی اگر در فکر نگهداری چغندر برای مدت طولانی هستید، بهتر است چغندر قرمز مناسبی را انتخاب کنید. در زمان خرید دقت کنید که لبو باید کوچک، سفت و قرمز مایل به نارنجی باشد.

تخفیف شوینده های افق کوروش

معمولاً لبوهای بزرگ که ریشه آن‌ها حالت پشمی دارد، مناسب نیستند و این موضوع نشانه کهنه بودن لبو است. فراموش نکنید که لبوهای خیلی بزرگ نیز ممکن است خیلی سفت و چوبی باشند و از همین رو از لبوهایی با اندازه متوسط و کوچک استفاده کنید.

چغندر باید سفت و محکم باشد و پوست صافی داشته باشد. سوراخ بودن لبو و نرم بودن سطح آن نشانه فساد و کهنگی آن است، از همین رو بهتر است چغندرهایی را خریداری کنید که ظاهر سفت، تازه و خوشرنگی دارند.

 

۲- روش نگهداری لبو پخته در فریزر

 

اگر قصد نگهداری لبو پخته در فریزر را دارید ابتدا باید لبوها را بشویید. سپس بدون این که سر و ته لبو را جدا کنید، آن را همراه با مقداری آب در قابلمه بریزید تا بپزد. برای پختن لبو مقدار آب باید به اندازه‌ای باشد که لبو کاملاً در آب قرار بگیرد.

اجازه دهید لبوها برای حدود ۵۰ دقیقه بپزند، سپس آن‌ها را در کیسه فریزر یا سلفون بپیچید و در فریزر قرار دهید. بهترین زمان مصرف لبو پخته در فریزر حدود ۳ ماه است.

حتما بخوانید  10 روش مراقبت از حیوانات خانگی در فصل تابستان

 

۳- روش صحیح نگه‌داری از لبو پخته در یخچال

 

روش صحیح نگه‌داری از لبو پخته در یخچال

 

اگر قصد دارید لبو پخته را برای چند روز در یخچال نگهداری کنید، باید آن را به خوبی بپزید. سپس اجازه دهید لبوها سرد شوند. حال آن‌ها را همراه با مقداری از آب لبو در ظرف در بسته بریزید. این کار موجب می‌شود تا لبوها بعد از چند روز خشک و بی‌آب نشوند. درب ظرف را محکم ببندید و سپس آن را در یخچال قرار دهید. می‌توانید لبوها را برای مدت ۱۰ روز در یخچال قرار دهید.

 

۴- روش نگهداری و استفاده از چغندر و لبو به صورت خام در یخچال

 

برای نگهداری چغندر خام در یخچال باید برگ‌های سبز و ریشه‌های بلند را جدا کنید و حداقل ۲ سانتی‌متر از ریشه را باقی بگذارید. این کار از نشست شیره جلوگیری می‌کند و به تازه ماندن چغندر نیز کمک می‌کند.

چغندرها را داخل کیسه پلاستیکی قرار دهید و در یخچال بگذارید. سپس می‌توانید با توجه به تازه بودن چغندر یا لبو آن را برای مدت ۱ هفته تا ۱۰ روز در یخچال نگه‌دارید.

 

۵- درست کردن ترشی لبو یک روش صحیح نگه‌داری از لبو

 

درست کردن ترشی لبو یک روش صحیح نگه‌داری از لبو

 

یکی از رایج‌ترین و جذاب‌ترین روش‌های نگهداری لبو درست کردن ترشی لبو است. اگر دوست دارید در تمام طول سال لبو داشته باشید، می‌توانید مقداری لبوی خرد شده را همراه با کمی آب روی گاز قرار دهید و برای مدت ۱ ساعت بپزید. سپس اجازه دهید لبوی پخته شده سرد شود.

لبوها را همراه با سرکه و مقداری نمک در شیشه بریزید. بعد از ۱ هفته ترشی لبوی شما آماده است. می‌توانید این ترشی خوشرنگ را برای تزیین غذا و سالاد استفاده کنید و یا در کنار غذا میل کنید و لذت ببرید.

 

۶- روش نگهداری چغندر خام در فریزر

 

یک روش نگهداری چغندر برای مدت طولانی فریزر کردن آن به صورت خام است. برای این کار باید ریشه و پوست لبو را جدا کنید. سپس لبوها را به صورت نواری یا رنده شده خرد کنید. حال می‌توانید لبوهای خرد شده را در کیسه‌های زیپ دار با ظروف مخصوص بریزید و در فریزر قرار دهید.

می‌توانید از این لبوهای خرد شده در سالاد و یا برای تهیه انواع سوپ و تزیین غذا استفاده کنید.

 

۷- روش نگهداری لبو یا چغندر قند در شن و ماسه

 

یکی از قدیمی‌ترین و بهترین روش‌های روش نگهداری لبو یا چغندر قند قرار دادن سبزیجات ریشه‌ای در شن و ماسه است. برای این کار باید یک جعبه چوبی با اندازه مناسب تهیه کنید. سپس برای نگهداری لبو یا سایر انواع چغندر باید چغندرها و لبوها را داخل باکس و لابه‌لای شن و ماسه تمیز و خشک بریزید و در یک مکان خنک مثل انبار قرار دهید.

توجه داشته باشید که در این روش نگهداری لبو یا چغندر قند محل مورد نظر شما نباید پر نور یا گرم باشد. بهترین دما برای نگهداری چغندر و لبو به این روش بین ۱ تا ۴ درجه سانتی‌گراد است.

فراموش نکنید که برای این روش نگهداری لبو یا چغندر قند باید از سبزیجات تازه و بدون لکه و زدگی استفاده کنید. با استفاده از این روش می‌توانید تا ۵ ماه لبو و چغندر قند را نگهداری کنید و از فساد آن‌ها جلوگیری کنید.

حتما بخوانید  جالب ترین آداب و رسوم مردم تهران در محرم از گذشته تا امروز

 

۸- روش منجمد کردن چغندر قند

 

روش منجمد کردن چغندر قند

 

روش منجمد کردن چغندر قند درست شبیه به روش نگهداری لبو در فریزر است. برای این کار باید چغندرها را بشویید و پوست آن‌ها را جدا کنید. سپس آن‌ها را در آب بریزید و خوب بپزید. بعد از پخت می‌توانید چغندر قند را خرد کنید و در ظرف یا پلاستیک‌های زیپ دار بریزید و در فریزر قرار دهید.

 

۹- درست کردن مربای لبو و شربت لبو

 

درست کردن مربای لبو و شربت لبو

 

یک روش دیگر نگهداری لبو به مدت طولانی درست کردن مربای لبو و شربت لبو است. بهترین و شیرین‌ترین نوع لبو برای درست کردن انواع ترشی لبو، مربای لبو و شربت لبو، لبوهای گرد و قرمز در اندازه متوسط و جوان هستید.

 

۱۰- درست کردن چیپس لبو

 

چیپس لبو بهترین روش نگهداری لبو

 

«چیپس لبو» یکی از خوراکی‌های خوشمزه پاییزی است که به عنوان تنقلات نیز مصرف می‌شود. اگر در فکر نگهداری لبو برای مدت طولانی هستید، می‌توانید لبوها را به صورت ورقه‌های نازک برش دهید و داخل سینی بچینید. می‌توانید لبوها را در فر یا زیر نور خورشید قرار دهید و خشک کنید. پیشنهاد می‌کنیم روش‌های مختلف تهیه چیپس لبو را مطالعه کنید.

 

۱۱- نگهداری لبو به شکل پودر

 

نگهداری لبو به شکل پودر

 

لبو رنگ بی‌نظیری دارد و از همین رو می‌توانید آن را پودر کنید و برای رنگ دادن به انواع غذا و دسر استفاده کنید. برای این کار باید لبوها را به صورت حلقه‌ای خرد کنید و داخل سینی قرار دهید.

سینی را برای ۲ تا ۳ روز زیر نور آفتاب بگذارید تا لبوها خشک شوند. سپس لبوهای خشک شده را به وسیله آسیاب پودر کنید. می‌توانید این پودر را برای مدت طولانی نگهداری کنید. پیشنهاد می‌کنیم روش‌های مختلف تهیه پودر لبو را مطالعه کنید.

 

روش یخ زدایی چغندر فریز شده چگونه است؟

 

روش یخ زدایی چغندر فریز شده چگونه است؟

 

اگر چغندر را در فریزر منجمد کرده‌اید، برای یخ زدایی می‌توانید آن را چند ساعت زودتر از مصرف از فریزر خارج کنید و در دمای آشپزخانه یا یخچال قرار دهید تا یخ زدایی شود. در صورتی که چغندر خام است، می‌توانید آن را به صورت منجمد شده در قابلمه قرار دهید و بجوشانید تا هم بپزد و هم یخ آن باز شود.

برای این که رنگ چغندر قرمز بعد از خارج شدن از فریزر کمرنگ نشود، می‌توانید مقداری آب لیمو ترش به آن اضافه کنید. به یاد داشته باشید که چغندر منجمد شده نباید چندین بار یخ زدایی شود، زیرا این کار موجب می‌شود لبو خواص ارزشمند خود را از دست بدهد.

 

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش لبو خوشمزه و مقوی

 

سوالات متداول

 

مدت نگهداری چغندر در فریزر چقدر است؟

 

مدت نگهداری چغندر خام در فریزر حدود ۸ ماه و برای چغندر پخته حدود ۳ تا ۵ ماه است. جالب است بدانید که اگر چغندر را به روش درستی در فریزر نگهداری کنید تا ۹۰ درصد خواص و ارزش غذایی آن حفظ می‌شود.

 

بهترین روش‌های نگهداری از لبو یا چغندر چیست؟

 

بهترین روش نگهداری چغندر نگهداری چغندر به صورت پخته شده در فریزر و یا قرار دادن آن در شن و ماسه است.

 

آیا می‌توان چغندر قند و لبو را به صورت خام فریزر کرد؟

 

برای نگهداری چغندر قند و لبو به صورت خام در فریزر می‌توانید آن را به شکل دلخواه خرد کنید و سپس در ظروف درب‌دار بریزید و در فریزر قرار دهید.

 

منابع: domesticfutures، healthy-beets