طرز تهیه ۵۵ مدل شیرینی عید شهرهای مختلف ایران + فیلم

طرز تهیه ۵۵ مدل شیرینی عید شهرهای مختلف ایران + فیلم


23 اسفند 1401 . زمان مطالعه: 11 دقیقه

خیلی بد »»»»»»»»»»»»»» خیلی خوب
طرز تهیه 55 مدل شیرینی عید شهرهای مختلف ایران + فیلم

درست کردن  انواع شیرینی عید درست مثل چیدن سفره هفت سین و سبز کردن سبزه عید نوستالژی و خاطره‌انگیز است. با نزدیک شدن به روزهای عید خیلی از خانم‌ها دست به کار می‌شوند تا برای پذیرایی از مهمان‌ها با دست خودشان شیرینی‌های خانگی برای عید درست کنند و با تهیه انواع شیرینی عید به روش قنادی به استقبال پذیرایی از مهمان‌های نوروزی بروند. در این میان طرز تهیه شیرینی عید در هر شهر و هر استان متفاوت است. در این مقاله از سرویس آشپزی می‌توانید با فوت و فن‌‌های طرز تهیه شیرینی عید خانگی در شهرهای مختلف آشنا شوید. در انتهای مقاله به سوالات متداول در مورد انواع شیرینی عید پاسخ خواهیم داد. با مجله کوروش همراه باشید.

 

تاریخچه شیرینی پزی در ایران

 

تاریخچه شیرینی پزی در ایران

 

شاید برای‌تان جالب باشد که بدانید ریشه نخستین شیرینی‌ها به ایران باستان برمی‌گردد. اگر بخواهیم در مورد تاریخچه شیرینی پزی در ایران باستان صحبت کنیم به یک نوع کیک به نام «لاویش» می‌رسیم که در قرن هفتم میلادی پخته می‌شده است.

خوب است بدانید که ایرانیان باستان زنبور عسل پرورش می‌دادند و انجیر و خرما هم جزو برنامه غذایی مردم و البته از جمله مواد اساسی برای پختن انواع شیرینی بودند. ایرانیان باستان بز هم پرورش می‌دادند و از شیر بز برای پختن شیرینی و البته درست کردن دوغ و ماست استفاده می‌کردند.

 

تاریخچه شیرینی پزی در ایران باستان

 

جشنواره بازگشت به مدرسه

در دوران هخامنشی «جو» مهم‌ترین ماده غذایی در سبد غذای مردم بود که به شیوه‌های مختلف از آن استفاده می‌کردند. دلیل استفاده از جو، سختی کاشت و برداشت گندم بود. ایرانیان باستان «جو» را نیم‌کوب و با میوه و شیر مخلوط می‌‌‏کردند و به صورت حریره می‌‌‏خوردند؛ یا آن را آرد می‌‌‏کردند و نان و شیرینی می‌‌‏پختند.

 

شیرینی پزی در ایران معاصر

 

شیرینی پزی در ایران معاصر

 

پختن شیرینی به مناسبت‌های مختلف از عید نوروز و تولد، عروسی و مراسم ختم گرفته تا مهمانی و دورهمی و حتی یک مهمانی دوستانه عصرگاهی و به جز این‌ها، مصرف این خوردنی به صورت روزانه با انواع چای و قهوه آن‌قدر اهمیت دارد که هر منطقه‌ای در ایران شیرینی خاص خودش را دارد.

از طرفی شیرینی سنتی شهر‌های  مختلف هم معمولا به عنوان سوغاتی آن‌قدر دست به دست شده‌اند که حالا دیگر بسیاری از مردم ایران، با سوغاتی‌ها و شیرینی‌های شهرهای مختلف آشنایی دارند.

 

طرز تهیه انواع شیرینی عید در شهرهای مختلف

 

نوروز یک مراسم سمبلیک برای ایرانیان است. خوردن آجیل و شیرینی و آماده کردن آن‌ها برای پذیرایی از میهمان بیش از هر زمان دیگری در این ایام مرسوم است. معمولا در ایام نوروز اکثر خانم‌های خانه برای درست کردن شیرینی عید خانگی دست به کار می‌شوند و هر کس سعی می‌کند تا خوشمزه‌ترین شیرینی‌های نوستالژی عید نوروز را برای پذیرایی از مهمان‌ها آماده کند.

خوردن شیرینی‌های قدیمی عید در خانه مادربزرگ در کنار چشیدن طعم انواع شیرینی عید خانگی مدرن و امروزی که مادر خانه آماده می‌کند، می‌توانید تک تک لحظات عید را به کام ما خیلی شیرین‌تر کند.

اما آیا می‌دانید انواع شیرینی عید خانگی در شهرهای مختلف چطور آماده می‌شود؟ اگر شما هم جزو آن دسته افرادی هستید که با دیدن شیرینی شب عید قنادی به فکر درست کردن انواع شیرینی و کیک عید نوروز خانگی می‌افتید، بهتر است در ادامه با ما همراه باشید.

حتما بخوانید  طرز تهیه 14 مدل شیرینی عید ترکیه به روش قنادی + فیلم

 

۹ مدل شیرینی سنتی نوروزی اصفهان

 

شیرینی‌های سنتی اصفهان

 

برای مراسم عید نوروز اهالی هر شهر و هر استان بیشتر تمایل دارند شیرینی‌های مخصوصی منطقه خود را برای پذیرایی از میهمان آماده کنند. شیرینی‌های سنتی اصفهان برای عید نوروز را هم به آسانی در منزل می‌توانید درست کنید.

معروف‌ترین شیرینی‌های اصفهان برای عید شامل شیرینی کرکی، گز آردی و ساده، پولکی، برشتوک، گوشفیل، باقلوا، سوهان عسلی و لوز مخلوط هستند که از معروف‌ترین شیرینی‌های قدیمی عید در اصفهان محسوب می‌شوند.

اگر اهل کرمان هم باشید حتماً می‌دانید که گز در دسته شیرینی خانگی عید کرمان نیز محسوب می‌شود و برخی از این شیرینی‌ها در شهرها و استان‌های دیگر نیز در عید نوروز سرو می‌شوند. برای خواندن طرز تهیه انواع شیرینی‌های سنتی اصفهان برای عید روی لینک مقاله طرز تهیه شیرینی های عید اصفهان کلیک کنید.

 

فیلم طرز تهیه گوشفیل را تماشا کنید:

 

 

۹ مدل سنتی یزد برای عید نوروز

 

شیرینی‌های سنتی یزد برای عید نوروز

 

شیرینی‌های سنتی یزد برای عید نوروز تنوع بی‌نظیری دارد و طعم و مزه آن‌ها شما را به یاد طعم شیرینی‌های نوستالژی عید خواهد انداخت. معروف‌ترین شیرینی‌های یزدی مثل جاذبه‌های گردشگری یزد قدمتی به طول تاریخ دارند.

اما می‌دانید معروف‌ترین شیرینی‌های سنتی استان یزد برای عید نوروز کدامند؟ طرز تهیه شیرینی‌های خانگی سنتی یزد مخصوص عید نوروز چگونه است؟ کیک یزدی که جزو کیک خانگی عید نوروز است، حاجی بادام یزدی، شیرینی قطاب گردویی، باقلوا یزدی، پشمک یزدی، شیرینی پنجره‌ای، سوهان آردی و نان برنجی از محبوب‌ترین و خوشمزه‌ترین شیرینی‌های خانگی عید در یزد هستند.

برای خواندن طریقه درست کردن انواع شیرینی خانگی عید مخصوص شهر یزد می‌توانید به مقاله طرز تهیه معروف‌ترین شیرینی‌های سنتی یزد مراجعه کنید.

 

۱۰ مدل شیرینی سنتی قزوین برای عید نوروز

 

شیرینی‌های سنتی قزوین برای عید نوروز

 

شیرینی‌های عید بخش جدانشدنی پذیرایی از مهمانی‌های نوروزی هستند. معمولاً شیرینی‌های نوروزی قزوین مثل اغلب شیرینی‌های عید نوروز ماندگاری زیادی دارند و در سایز و اندازه‌ای نسبتاً کوچک تهیه شود.

تنوع شیرینی‌های سنتی قزوین برای عید نوروز آن قدر زیاد است که اگر در ایام عید نوروز قدم به این شهر بگذارید، ممکن است با دیدن انواع و اقسام شیرینی‌های خوش عطر و رنگارنگ آن سردرگم شوید.

اگر دوست دارید عید امسال در ظرف شیرینی سال نو تنوع بیشتری از شیرینی‌ها را داشته باشید پیشنهاد می‌شود حتماً برخی از شیرینی‌های معروف قزوین را در خانه درست کنید.

شیرینی قندی، پادرازی، باقلوا پرچمی، نخودچی، نان چرخی، اتابکی، بادامی، نان برنجی، کیک شربتی و نان چای از خوشمزه‌ترین انواع شیرینی عید در قزوین هستند. برای خواندن طریقه درست کردن انواع شیرینی عید خانگی در قزوین می‌توانید به مقاله طرز تهیه شیرینی‌های سنتی قزوین برای عید نوروز مراجعه کنید.

 

۱۰ مدل سنتی تبریز برای عید نوروز

 

شیرینی‌های سنتی تبریز برای عید نوروز

 

شیرینی‌های سنتی تبریز آن قدر متنوع هستند که به جرات می‌توان گفت کمتر شهری چنین تنوعی بی‌نظیری از انواع شیرینی دارد. اما معروف‌ترین شیرینی‌های تبریز برای عید نوروز چه شیرینی‌های هستند؟ طرز تهیه انواع شیرینی تبریزی برای عید چگونه است و شیرینی‌های سنتی تبریز چطور آماده می‌شوند؟

شیرینی قرابیه، نوقا، باقلوا، شیرینی لطیفه، راحت الحلقوم، چای مراغه، لوز زعفرانی، شیرینی اریس، شیرینی پفکی گردویی و شیرینی کنجدی از معروف‌ترین انواع شیرینی عید خانگی تبریز هستند. برای خواندن طریقه درست کردن انواع شیرینی‌های سنتی تبریز برای عید نوروز می‌توانید به مقاله طرز تهیه انواع شیرینی سنتی تبریز مراجعه کنید.

 

فیلم آموزش تهیه باقلوا ترکی را تماشا کنید:

 

 

۷ مدل شیرینی سنتی ارومیه برای عید نوروز

 

حتما بخوانید  بهترین روشهای شستن و تمیز کردن انواع لکه مبل سفید و فرش روشن

شیرینی‌های سنتی ارومیه برای عید نوروز

 

آوازه و شهرت شیرینی‌های سنتی ارومیه قدمتی طولانی دارد. درست است که ارومیه‌ای‌ها تنقلات یا شیرینی‌های سنتی متعددی دارند، اما برخی از آن‌ها را به صورت ویژه برای عید نوروز درست می‌کنند.

معمولاً ویژگی اصلی و مشترک انواع شیرینی‌ عید ارومیه که جزو معروف‌ترین سوغاتی‌های ارومیه هم محسوب می‌شوند مدت زمان ماندگاری طولانی آن‌ها است. از معروف‌ترین شیرینی‌های خانگی ارومیه می‌توان به لوزانک، سوجوق، تنور شیرینی سی، باقلوا، نوقا، قرابیه و انواع نقل اشاره کرد.

برای خواندن طریقه درست کردن شیرینی‌های قدیمی عید در ارومیه می‌توانید به مقاله طرز تهیه شیرینی‌های ارومیه در عید مراجعه کنید.

 

۸ مدل شیرینی سنتی گیلان برای عید نوروز

 

شیرینی‌های سنتی گیلان برای عید نوروز

 

شیرینی‌های سنتی گیلان برای عید شاید آنقدرها معروف نباشد، اما عطر و بوی خوش و طعم بی‌نظیر این شیرینی‌های سنتی گیلانی آن‌ها را در دسته خوشمزه‌ترین شیرینی‌های عید قرار می‌دهد. بیشتر شیرینی‌های خانگی سنتی گیلان سرشار از عطر تازه آرد برنج تازه هستند و بعد از این همه سال هنوز بافت و مزه سنتی خود را حفظ کرده‌اند.

احتمالا در سفر به گیلان طعم شیرینی‌های مخصوص عید نوروز در گیلان را چشیده‌اید؟ معروف‌ترین شیرینی‌های نوستالژی عید نوروز در گیلان عبارتند از شیرینی نون پنجره‌ای، خرش حلوا، سوهان بادام سوخته، شیرینی نخودچی، شیرینی برنجی، شیرینی گردویی، حلوا ضیابری و شیرینی میان پر.

برای خواندن طریقه درست کردن انواع شیرینی قدیمی عید در گیلان می‌توانید به مقاله طرز تهیه انواع شیرینی سنتی گیلان مراجعه کنید.

 

شیرینی آلمانی یا مشهدی

 

دستور تهیه شیرینی مشهدی یا آلمانی

 

شیرینی خشک آلمانی یا شیرینی مشهدی که ترکیه‌ای‌ها به آن «قرابیه مارمالادی» می‌گویند، خود مشهدی‌ها به اسم «شیرینی مربایی» آن را می‌شناسند و در برخی جاها هم به «شیرینی شاه‌پسند» معروف است از جمله قدیمی‌ترین شیرینی‌های عید نوروز  با ماندگاری بالا است.

شیرینی مربایی را با مواد مختلف مزه‌دار می‌کنند: از پودر پسته و شکلات آب شده گرفته تا مغز بادام و مارمالادهای مختلف. اما طرز تهیه شیرینی آلمانی بازاری چگونه است؟ آیا می‌دانید برای درست کردن شیرینی مشهدی از چه مواد اولیه‌ای استفاده می‌شود؟

برای خواندن طرز تهیه شیرینی مشهدی بازاری یا همان شیرینی آلمانی مربایی به سبک قنادی‌ها برای پذیرایی عید نوروز روی لینک مقاله کلیک کنید.

 

شیرینی عید بدون فر

 

 طرز تهیه شیرینی عید بدون فر با ماندگاری بالا

 

اگر می‌خواهید برای عید شیرینی درست کنید ولی به فر یا مایکروفر دسترسی ندارید، می‌توانید انواع شیرینی‌های با ماندگاری بالا را در خانه با کمترین هزینه و بالاترین کیفیت برای خودتان و مهمان‌هایتان تهیه کنید. معمولا در طرز تهیه شیرینی عید بدون فر، شیرینی‌ها را در روغن سرخ می‌کنند و یا آن‌ها را در ماهیتابه یا قابلمه می‌پزند.

بسیاری از این شیرینی‌های خانگی آنقدر خوشمزه هستند که بعد از درست کردن آن‌ها ترجیح می‌دهید، از این به بعد همیشه این شیرینی‌های نوروزی را در خانه و بدون استفاده از فر آماده کنید.

اما اگر دوست دارید بدانید که دستور تهیه انواع شیرینی عید نوروز بدون فر چگونه است و چطور می‌توان انواع شیرینی ساده و کم هزینه بدون فر را در خانه آماده کرد، روی لینک مقاله طرز تهیه شیرینی عید بدون فر بزنید و شیرینی‌های متنوع و خوشمزه را به روش خانگی و آسان درست کنید.

 

سوالات متداول

 

خرش حلوا از معروف‌ترین شیرینی‌های عید در کدام شهر است؟

 

خرش حلوا از معروف‌ترین شیرینی‌های خانگی عید در گیلان است.

 

معروف‌ترین شیرینی‌های سنتی تبریز برای عید چه شیرینی‌هایی هستند؟

 

شیرینی قرابیه، نوقا، باقلوا، شیرینی لطیفه، راحت الحلقوم، چای مراغه، لوز زعفرانی، شیرینی اریس، شیرینی پفکی گردویی و شیرینی کنجدی از معروف‌ترین انواع شیرینی عید خانگی تبریز هستند.

 

شیرینی‌های عید نوروز باید چه ویژگی‌هایی داشته باشند؟

 

شیرینی‌های مخصوص عید باید ماندگاری زیادی داشته و در سایز و اندازه‌ای نسبتاً کوچک تهیه شوند که مناسب پذیرایی در روزهای عید باشند.

 

 

کالابرگ الکترونیک