طرز تهیه انواع نان در خانه، شاید به نظر کار چندان آسانی نباشد ولی تقریبا روش پخت همه نانها، مشابه است و البته بسته به نانی که میپزید، تفاوتهایی در نوع مواد و روش پخت آنها وجود دارد. نانها از قدیم جزو رژیم غذایی برای وعده های مختلف از جمله وعده صبحانه بودهاند و به مرور طرز تهیه آنها و دستور پختشان، متنوعتر و کاملتر شده است. در این مقاله از سرویس آشپزی در مجله کوروش دستور طرز تهیه انواع نان سنتی ایرانی و خارجی و انواع نان فانتزی و صنعتی در خانه را به شما آموزش خواهیم داد.
لیست انواع نان سنتی و فانتزی ایرانی و خارجی
نان جزو مهمترین غذاهایی است که از قدیم به عنوان قوت غالب یا غذای اصلی مردم مصرف میشده است. انواع نان در کشورها و شهرهای مختلف با توجه به مواد در دسترس و ذائقه مردم آن منطقه، تهیه و پخته میشده است. امروزه با پیشرفت صنایع و در دسترس بودن مواد غذایی، امکان آشنایی با انواع نان و نحوه پخت آنها، برای همه وجود دارد.
نانها به صورت نان ساده، نان شیرین، نانهای صبحانه و … برای استفادههای متفاوت تهیه میشوند و البته شما هم میتوانید به راحتی این نانهای سنتی و فانتزی را در خانه تهیه کنید. برای پختن انواع نان در ماهیتابه یا فر، میتوانید از لیست زیر کمک بگیرید.
معمولا در طرز تهیه انواع نان ایرانی و خارجی از موادی مثل آرد گندم، شکر، تخم مرغ، نمک، کره، روغن مایع، روغن جامد، ماست، شیر، خامه، زعفران و … استفاده میشود که این کالاها را به روشهای حضوری و اینترنتی از فروشگاههای افق کوروش میتوانید خریداری کنید.
۱- نان لواش
«نان لواش» یا به قول قدیمیها «لباش» یک نان قدیمی و با اصالت خاورمیانهای است که احتمالا متعلق به زمانی است که ارمنستان جزو سرزمین ایران بوده است. نان لواش به «نان ارمنی» هم معروف شده است. اصلا «لواش» کلمهای است که ریشه در زبان و ادبیات ارمنی دارد. ارمنیها به نان لواش نان «لاواش» میگویند. به هر حال این نان، جزو یکی از محبوبترین انواع نان است که به وفور بین ایرانیها مصرف میشود و تهیه آن در خانه هم اصلا کار سختی نیست.
برای درست کردن خمیر نان لواش ابتدا خمیر مایه، شکر و آب ولرم را با هم مخلوط کنید. آب حتما باید ولرم (نه سرد و نه گرم) باشد تا خمیر مایه عمل بیاید. خمیر مایه هم باید تازه و سالم باشد تا حسابی پف کند و حجیم شود. برای عمل آمدن خمیر مایه درب ظرف را بپوشانید و ۱۰ دقیقه صبر کنید.
در این فاصله آرد گندم و آرد سفید را چند بار الک و با هم مخلوط کنید. نمک را اضافه کنید و آردها را هم بزنید تا حسابی مزهدار شوند. خمیر مایه عمل آمده را هم اضافه کنید. سپس کم کم آب را اضافه کنید و مرتب با دست هم بزنید و ورز بدهید تا خمیر درست شود. برای مطالعه ادامه مراحل و جزییات طرز تهیه نان لواش خانگی روی گاز، روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
۲- نان فطیر
«نان فتیر» یا «نان فطیر» یکی از انواع سنتی نان شیرینی است که معمولا به صورت خانگی هم میتوان آن را به سادگی تهیه کرد. فطیر سنتی اراک و نان فطیر مغزدار و محلی اردبیل (شیرین چورک)، نان فطیر گناباد و نان فتیر هشترود یا تبریزی بیشتر از سایر انواع این نان صبحانه و عصرانه مشهور هستند.
اگر چه نان فطیر در اصطلاح نانی است که خمیر آن ور نیامده و فطیر است (چون خمیر مایه ندارد) اما برای طرز تهیه انواع نان فطیر امروزی معمولا از خمیر مایه استفاده میکنند. پس اگر میخواهید نان فطیر خانگی درست کنید، ابتدا در این دستور پخت پودر خمیر مایه را با نصف لیوان فرانسوی دستهدار آب جوشیده ولرم و یک قاشق غذاخوری شکر مخلوط کنید و به مدت ۱۰ دقیقه استراحت دهید تا خمیر مایه عمل بیاید و سطح روی آن کف کند. حالا در یک کاسه بزرگ تمام مواد را بریزید و البته آرد را کم کم اضافه کنید.
برای آموزش ادامه مراحل و جزییات طرز تهیه نان فطیر خانگی، روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
۳- نان تست
«نان تست» یکی از خوشمزه ترین نانهای فانتزی است که طرفدارهای زیادی دارد. این نان برای صبحانه خوشمزه یا حتی تهیه برخی فینگرفودها، بهترین نوع نان است. هر چند خیلیها فکر میکنند درست کردن این نان سخت است و ترجیح میدهند آن را از فروشگاهها تهیه کنند. ولی اگر خودتان دست به کار شوید، میتوانید به راحتی نان فانتزی تست را در خانه درست کنید.
معمولا نانهای تست فروشگاهی، خیلی زود بیات میشوند و برخی مواقع بافت چندان نرمی ندارند. اما نان تست خانگی را برای مدت زمان بیشتری میتوانید نگه دارید. برای درست کردن نان تست خانگی، ابتدا استارتر را درست کنید. در این دستور تهیه در یک کاسه آرد نان فانتزی را با آب ولرم و پودر خمیر مایه با هم مخلوط کنید تا کاملا یکدست و منسجم شود.
سپس روی ظرف را یک سلفون یا نایلون بکشید تا خمیر ور بیاید و حجم آن دو برابر شود. ظرفی که خمیر استارتر را در آن گذاشتهاید، به مدت ۲۵ دقیقه در دمای محیط قرار دهید. در این مدت حجم خمیر به دو برابر میرسد. سپس ظرف را ۱۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا خمیر خودش را بگیرد. برای آموزش ادامه مراحل طرز تهیه نان تست خانگی، روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
۴- نان کلانه کردی
«کلانه» یا «کهلانه»، یک نان سنتی خوشمزه و مقوی کردستان، سنندج و کرمانشاه است که به عنوان یکی از قدیمیترین فست فودهای دنیا شهرت دارد و آن با عنوان «پیتزای کردی» هم میشناسند. تهیه کلانه کردی اغلب به صورت خانگی و در مهمانیها رواج دارد و در خمیر آن از آرد گندم و نوعی گیاه کوهی به نام پیچک و کینوال که عمر کوتاهی در حدود یک و نیم ماه دارند، استفاده میشود. کلانه را در فصل بهار و در سایر فصول سال با پیازچه نیز پر میکنند.
برای تهیه کلانه، ابتدا آرد را سه مرتبه الک کنید تا ناخالصیهای احتمالی آن گرفته شود. آرد را در ظرف مناسب بریزید و نمک را به آن اضافه کنید. آب را به تدریج اضافه کنید و آرد و آب را با هم مخلوط کنید تا خمیر جمع شود. بعد روی ظرف خمیر را با سلفون یا نایلون پلاستیکی بپوشانید و به مدت ۳ ساعت استراحت دهید.
در ادامه پیچک یا پیازچه را ساطوری خرد کنید. خمیر را بعد از آماده شدن، باز حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه ورز دهید و سطح را آردپاشی کنید. خمیر را باز کنید و به نازکی نان لواش در آورید. برای آموزش ادامه مراحل و جزییات طرز تهیه نان کلانه کردی، روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
۵- نان سوخاری
«نان سوخاری» همان نان گندم است که دو بار پخته میشود تا ترد شود. از آنجایی که این نان، رطوبت کمی دارد میتواند برای مدت بیشتری تازه و قابل استفاده بماند. از نان سوخاری در تهیه انواع فینگر فود و سالاد مثل سالاد سزار استفاده میشود. همچنین این نان میتواند یک میانوعده خوب در خانه، محل کار و برای کودکان باشد.
برای تهیه نان سوخاری در این دستور، باید نمک، شکر، پودر شیر و آب را در ظرفی بریزید و با همزن مخلوط کنید تا کاملا ترکیب شوند. حالا آرد را در کاسه بزرگی الک کرده و مخمر را به آن اضافه کنید. پس از مخلوط کردن آرد و مخمر، ترکیب مایع را به آن اضافه کنید. مواد خشک و تر را با کاردک هم بزنید. سپس روی آن را با حوله یا دستمال ضخیم بپوشانید و اجازه دهید خمیر برای یک ساعت استراحت کند.
برای آموزش ادامه مراحل و جزییات طرز تهیه نان سوخاری خانگی، روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
۶- نان گاتا ارمنی
«نان گاتا ارمنی» یک نوع شیرینی یا نان فانتزی است که در کشورهایی مثل ارمنستان و ایران بسیار معروف و پرطرفدار است و به آن «گاتا روسی» هم گفته میشود. این نان فرنگی را میتوان به عنوان یک میان وعده یا دسر در انواع مختلف گردویی، دارچینی، شکری، کرهای و … درست کنید.
اما طرز تهیه شیرینی گاتا ارمنی اصلی، یک قاعده کلی دارد و بسته به این که چه موادی را در گاتای خود به کار میبرید، میتوانید مدل شیرینی خانگی گاتا شکلاتی، خرمایی و نارگیلی هم تهیه کنید. برای طرز تهیه انواع نان گاتا ابتدا کره را به روش بن ماری (حرارت غیرمستقیم، قرار دادن روی بخار آب) ذوب کنید. در یک ظرف مناسب، تخم مرغ، وانیل و شیر یا ماست را به کره اضافه کنید و به هم بزنید تا مخلوط یکدستی به دست آید. آرد، بیکینگ پودر و خمیر مایه را هم دو تا سه مرتبه الک کنید. این ترکیب را به تخم مرغ، وانیل و شیر اضافه کنید.
برای آموزش ادامه مراحل و جزییات مهم طرز تهیه نان گاتا ارمنی، روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
۷- نان بربری
«نان بربری» یکی از نانهای سنتی برای صبحانه یا وعدههای اصلی غذا است که بافت ترد و خاصیت سیرکنندگی زیادی دارد. این نان سرشار از مواد مغذی بوده و میتوانید در فر، تنور گازی و توستر آن را درست کنید. طرز تهیه نان بربری به روش بازاری با کنجد در خانه، به مواد سادهای نیاز دارد.
برای تهیه آن، ابتدا، در یک ظرف، خمیرمایه و شکر را بریزید و به آن آب گرم اضافه کنید. روی ظرف را بپوشانید و به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه صبر کنید تا روی خمیر مایه حباب یا کف ایجاد شود و خمیر مایه به عمل بیاید. سپس در یک کاسه بزرگ، نصف آرد الک شده را بریزید و وسط آن را گود کنید.
نمک، روغن مایع، بهبود دهنده و خمیر مایه به عمل آماده را بریزید و با قاشق چوبی به آرامی مواد را هم بزنید تا خمیر جمع شود. سپس بقیه آرد را کم کم اضافه کنید و بعد از هر بار افزودن آرد، دوباره مواد را ورز دهید تا یک خمیر یکدست داشته باشید.
برای آموزش ادامه مراحل طرز تهیه نان بربری خانگی، روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
۸- نان کروسان
«کروسان» یک نان شیرینی اصالتا اتریشی است که علیرغم ریشه اتریشیاش بیشتر به عنوان یک صبحانه فرانسوی شناخته میشود. برای درست کردن کروسان ابتدا خمیر مایه را با شکر و شیر ولرم مخلوط کنید و کنار بگذارید. سفیده و زرده تخم مرغ را از هم جدا کنید. سفیدههای تخم مرغ، نمک، شکر و خمیر مایه را با هم مخلوط کنید و هم بزنید.
سپس آرد را کم کم به این ترکیب اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا خمیر شکل بگیرد. در نهایت خمیر را در یخچال استراحت بدهید. سپس خمیر را از یخچال بیرون بیاورید و به چند قسمت مساوی تقسیم کنید. تکههای خمیر را با وردنه به شکل دایره پهن کنید و با چاقو روی هر تکه خمیر کره نرم شده در دمای اتاق را بمالید.
برای آموزش ادامه مراحل طرز تهیه نان شیرینی کروسان، روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
۹- نان آچما ارده
«نان آچما ارده» یا «نان ارده و گردو» یک نوع نان ترکی است که هم در ترکیه و هم در استانهای آذربایجان شرقی و غربی ایران و در شهرهای ارومیه و تبریز پخته میشود. این نان ترکی معمولا برای افطار و سحری در ماه رمضان تهیه میشود و فوقالعاده مقوی و لذیذ است.
برای تهیه نان ارده و گردو ترکی ابتدا باید شیر ولرم را در یک لیوان بریزید و بعد خمیر مایه و شکر را اضافه کنید. مواد را به خوبی هم بزنید و بعد روی ظرف را بپوشانید و حدود ۱۰ دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه آماده شود و پف کند. سپس تخم مرغ را بشکنید و در یک کاسه بزرگ بریزید. تخم مرغ را با همزن دستی ترکیب کنید تا از حالت لختگی خارج شود. در ادامه ماست، روغن مایع و نمک را اضافه کنید و زمانی که مواد به خوبی ترکیب شدند، آرد را ۲ بار الک کنید و در چند مرحله به این ترکیب اضافه کنید.
برای آموزش ادامه مراحل طرز تهیه نان آچما ارده میتوانید روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
۱۰- نان شیرمال زنجبیلی
«نان زنجبیلی» یا «نان زنجفیلی» از نانهای شیرمال خوشمزه تبریز است. این نان، یک نوع شیرمال فوقالعاده و به خاطر خواص زنجبیل، سرشار از انرژی است که بهراحتی میتوان در منزل با مواد ساده تهیه کرد. نان زنجبیلی را میتوانید با چای میل کنید یا اینکه روی آن را خامه و کره بمالید و به عنوان نان صبحانه نوش جان کنید.
برای درست کردن شیرمال زنجبیلی پیش از هر چیز، در همان ظرف که آب ولرم دارید، شکر را با خمیر مایه مخلوط کنید و روی آن را بپوشانید تا عمل بیاید. آرد و بیکینگ پودر را حداقل دو بار الک کنید. در یک ظرف، تخم مرغ را با بقیه شکر، شیر، روغن زیتون، پودر زنجبیل، زعفران دم کرده و نمک مخلوط کنید. خمیر مایه را هم اضافه کنید. آرد و بیکینگ پودر را در چند مرحله به مواد اضافه کنید و هر بار به هم بزنید تا با هم مخلوط شوند. در نهایت همه مواد را با هم ورز بدهید تا یک خمیر نرم و لطیف و کمی چسبناک داشته باشید.
برای آموزش ادامه مراحل طرز تهیه نان شیرمال زنجبیلی روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
۱۱- نان توتمانیک بلغاری
«نان توتمانیک» یا «مسنتیزا» یک نان سنتی و اصیل بلغارستانی است که با پنیر محلی، پر شده و پخته میشود. این نان شیرینی پنیری معمولا به عنوان صبحانه و در ماه رمضان برای افطار سرو میشود. البته به صورت متداول، پنیر محلی این نان، با پنیر فتا جایگزین میشود. نان توتمانیک، بسیار بافت نرم و لطیفی دارد و طعم پنیر، آن را بسیار لذیذ میکند.
برای درست کردن نان توتمانیک، در یک لیوان، شیر ولرم را بریزید و به آن شکر و خمیر مایه فوری را اضافه کنید و هم بزنید. روی لیوان را با نعلبکی یا دستمال بپوشانید و ۵ تا ۱۰ دقیقه صبر کنید تا روی شیر حباب و کف ایجاد شود.
در این فاصله در یک کاسه بزرگ، تخم مرغها را بشکنید و هم بزنید تا سفیده آنها از لختگی خارج شود. زرده و سفیده باید کاملا با هم مخلوط و ترکیب شوند. سپس مخلوط خمیرمایه، ماست، روغن جامد و نمک را اضافه کنید و همه مواد را هم بزنید تا یکدست شود. بعد کمکم با قاشق، آرد را اضافه کنید و بعد از هر بار اضافه کردن آرد، مواد را هم بزنید. آرد و سایر مواد را با هم ترکیب کنید تا آرد تمام شود و خمیر یکدستی داشته باشید.
برای آموزش ادامه مراحل طرز تهیه نان توتمانیک، روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
۱۲- نان کرمدار
«نان کرمدار» یکی از خوشمزهترین و محبوبترین نانهای فانتزی است که هم بافت نرم و هم طعم لذیذی دارد. نام کرمدار به صورت رولی و نان حلزونی کرمدار در اصل نوعی نان شیرمال است که داخل آنها با کرم، کرمفیل، کاسترد، پنیر یا مواد دلخواه مثل مربا، مارمالاد و … پر و مغزدار میشود. بنابراین مواد میانی این مدل نان شیرمال را به دلخواه میتوانید تغییر دهید. همچنین نان کرمدار در فر یا نان کرمدار در تابه را به راحتی میتوانید در خانه تهیه کنید.
برای طرز تهیه انواع نان کرمدار، قبل از درست کردن خمیر نان، کرمفیل یا همان مواد میانی نان کرمدار را آماده کنید. برای این کار، در یک قابلمه با اندازه مناسب مواد کرمفیل شامل شیر، زرده تخم مرغ و شکر را بریزید و با همزن، مواد را بزنید تا کاملا با هم مخلوط و یکدست شوند. سپس آرد را اضافه کرده و دوباره بزنید تا مایه کاملا صاف شود. نشاسته ذرت، کره و وانیل را هم اضافه کنید و دوباره با همزن بزنید.
برای آموزش ادامه مراحل طرز تهیه نان کرمدار روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
۱۳- نان سیمیت ترکیه ای
«نان سیمیت» یکی از نان شیرینیهای شیرمال یا نوعی کلوچه سنتی کشور ترکیه است که در تمام وعدههای روز به خصوص صبحانه و عصرانه بسیار پرطرفدار است. نان سیمیت ترکی را خودتان در خانه به راحتی میتوانید درست کنید.
برای تهیه نان سیمیت ترکیه با شیره انگور در فر، باید خمیرمایه را آماده کنید و خمیر را درست کنید. سپس آنها را فرم دهید و رویشان را با شیره انگور، کنجد و … رومال کنید. نانها را در فر بگذارید و بپزید.
برای آموزش جزییات و مراحل طرز تهیه نان سیمیت ترکیه ای روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
۱۴- نان موز
«نان موز» یا «بنانا برد» یکی از انواع نان فانتزی خارجی با اصالت آمریکایی است که از آن به عنوان صبحانه سالم برای بچهها و تهیه اسنکهای شیرین استفاده میشود. همچنین نان موز یک میان وعده خوشمزه برای مدرسه است. برای تهیه نان موز روشهای مختلفی وجود دارد. شما میتوانید نان موز را در فر یا بدون فر آماده کنید.
برای تهیه نان موز، ابتدا در یک کاسه مواد خشک یعنی آرد سفید گندم، بیکینگ پودر، نمک و وانیل را با هم ترکیب کنید. سپس کره همدما با محیط و شکر را اضافه کنید و هم بزنید. بعد تخم مرغ را در یک کاسه جداگانه بشکنید. خوب تخم مرغ را هم بزنید تا از لختگی خارج شود. سپس تخم مرغ را به ترکیب شکر و کره اضافه کنید. مواد را با همزن مخلوط کنید تا یکدست شوند.
برای آموزش ادامه مراحل طرز تهیه نان موز، روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
۱۵- نان پوآچا
«پوآچا»، «پواچا» یا «تپسی پوآچا»، یک نان سنتی با اصالت ترکیهای است که در کشورهای حوزه دریای بالکان و صربستان هم محبوبیت دارد. این نان به صورت ساده یا شکمپر درست میشود. انواع ساده نان پوآچا ترکی، برای صبحانه یا عصرانه و برای افطار به عنوان شیرینی و دسر ماه رمضان سرو میشوند. نان پوآچا شکم پر با گوشت، سیب زمینی، پنیر، شکلات و … هم دستور مشابهی دارند، فقط داخل نان با مواد متنوعی، پر و مزهدار میشود. همچنین نان پوآچا، در فرمهای مختلف ساده یا رولی، پیچی، مدل کروسان و … درست میشوند.
برای تهیه انواع نان پوآچا به شیر ولرم، روغن مایع اضافه کنید. با همزن دستی، شیر و روغن را هم بزنید تا روغن کاملا در شیر مخلوط شود. بعد ماست را اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا مخلوط یکنواخت شود. قبل از اضافه کردن تخم مرغ، آن را بشکنید و زرده و سفیده تخم مرغ را جدا کنید. زرده را برای رومال پوآچا رمضان کنار بگذارید و سفیده را هم بزنید تا کاملا از لختگی خارج شود. سفیده هم زده را به مخلوط شیر اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا با شیر ترکیب و یکدست شود.
برای آموزش ادامه مراحل طرز تهیه نان پوآچا، و جزییات پخت آن روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
۱۶- نان پیده رمضان
«نان رمضان ترکی» یا «نان پیده رمضان» یکی از خوشمزهترین انواع نان خانگی است که معمولا روی آن شهد و شربت میریزند و همانطور که از نامش مشخص است، در ماه رمضان برای سحری و افطار سرو میشود. این نان در ترکیه و تبریز خودمان هم محبوبیت زیادی دارد و معمولا به جای زولبیا و بامیه به عنوان شیرینی ماه رمضان استفاده میشود.
برای تهیه نان رمضان ترکی به روش تبریزی، ابتدا باید کره را در یک کاسه بریزید و روی حرارت کتری یا سماور قرار دهید تا با بخار آب به روش بن ماری کاملا ذوب شود. آرد، خمیر مایه و شکر را در یک کاسه بریزید و مخلوط کنید. سپس تخم مرغ را یکی یکی اضافه کنید و مخلوط را هم بزنید. در ادامه ماست و روغن را نیز در کاسه بریزید و بعد کره آب شده را اضافه کنید. مواد را به خوبی ترکیب کنید تا خمیری منسجم ایجاد شود. خمیر را برای ۱۵ دقیقه ورز دهید.
برای آموزش ادامه مراحل طرز تهیه نان رمضان ترکی، روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
۱۷- نان سیب
«نان سیب» یک نان حجیم، خوشمزه و متفاوت است که عطر فوقالعادهای دارد و میتوانید آن را برای صبحانه یا عصرانه در کنار یک فنجان چای میل کنید. برای تهیه نان فانتزی سیب خوشمزه و مخصوص باید ابتدا خمیر مایه را با آب ولرم و کمی شکر، حل کنید و روی آن را بپوشانید تا به عمل بیاید.
سپس در یک کاسه بزرگ، شیر، کره، وانیل، نمک و تخم مرغ را با هم ترکیب کنید. زمانی که خمیر مایه به عمل آمد، آن را نیز با سایر مواد ترکیب کنید. مواد را هم بزنید تا یکدست شوند. برای آموزش ادامه مراحل طرز تهیه نان سیب و جزییات آن روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
۱۸- نان کدو حلوایی
«نان کدو حلوایی» یکی از خاصترین انواع نان خانگی است که برای تهیه آن از روشهای مختلفی استفاده میشود. یکی از محبوبترین روشهای پخت نان کدو حلوایی «نان خرفه گیلانی» است که برای تهیه آن علاوه بر کدو حلوایی از آرد برنج و گندم همراه با تخم شنبلیله استفاده میشود.
برای تهیه نان کدو حلوایی باید در یک ظرف آرد، دارچین، شکر، نمک و خمیر مایه را ترکیب کنید و سپس شیر را اضافه کنید. مواد را با همزن مخلوط کنید تا کاملا یکدست شوند. زمانی که مواد با هم مخلوط شدند، پوره کدو حلوایی را همراه با کره آب شده اضافه کنید و مواد را برای ۱۰ دقیقه هم بزنید تا خمیری لطیف درست شود. در این مرحله خمیر نان نباید به دست شما بچسبد.
برای آموزش ادامه مراحل و جزییات طرز تهیه نان کدو حلوایی روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
۱۹- نان قندی
احتمالا شما هم با «نان قندی» از دوران کودکی خاطره دارید. نان قندی به عنوان یک نان سنتی ایرانی معمولا به عنوان صبحانه یا عصرانه با چای سرو میشود و اصالتش هم به شهر ساوه و قزوین برمیگردد. برخی افراد ترجیح میدهند آن را به صورت نازک و برخی دیگر، نمونه ضخیم تر نان قندی را میپسندند.
به هر حال طرز تهیه نان قندی در هر دو حالت یکسان است و موادی هم که در آنها به کار میرود، فرقی نمیکند. یک خبر خوب دیگر هم داریم؛ نان قندی را میتوانید هم در تابه و هم در فر درست کنید. برای درست کردن نان قندی به همزن و خمیر مایه هم احتیاج ندارید. خلاصه که طرز تهیه آسان و در دسترس بودن مواد اولیه این نان سنتی، آن را به عنوان یکی از بهترین گزینههای نان خانگی تبدیل کرده است.
برای مطالعه جزییات و مراحل کامل طرز تهیه نان قندی به چند روش مختلف در فر و تابه روی لینک مطلب آن کلیک کنید.
۲۰- نان توت فرنگی
«نان توت فرنگی» یک نان کم شیرین فانتزی با تکههای توت فرنگی است که با هر گازی که از آن میزنید، طعم لذیذ میوه توت فرنگی را حس میکنید. نان توت فرنگی یک صبحانه تابستانی جذاب و مقوی و گزینه عالی برای میان وعده مدرسه بچهها و یک صبحانه سالم برای بچههای بدغذا است.
مقدار شیرینی نان توت فرنگی کم است، اما در صورت تمایل میتوانید برای شیرین کردن این نان از پودر قند و یا مربای توت فرنگی روی نان استفاده کنید. نان توت فرنگی ساده، کرمدار و بریوش از انواع نان توت فرنگی هستند. برای درست کردن نان توت فرنگی باید کره را در ظرف بریزید و با همزن آنقدر بزنید تا کاملاً نرم و سبک شود. سپس شکر را اضافه و دوباره دستگاه را روشن کنید و خوب با هم مخلوط کنید تا ترکیب کره و شکر حالت سبک و پفکی پیدا کنند.
برای مطالعه ادامه مراحل طرز تهیه نان توت فرنگی روی لینک مطلب آن کلیک کنید.
۲۱- نان باگت
در میان انواع نان فانتزی و صنعتی «نان باگت» جزو پرفروشترینهاست. البته بد نیست بدانید نان باگت در اصل با نانی که ما در فروشگاهها به این نام میشناسیم بسیار متفاوت است. نان باگت فرانسوی اصل که تصویرش را در بالا مشاهده میکنید، مخصوص کشور فرانسه است و برای همین به آن نان باگت فرانسوی میگویند. حتما مشابه آن را در فیلمها دیدهاید.
یک نان فانتزی با ظاهری باریک و دراز؛ سطح رویی آن ترد و سفت و داخل آن حفره حفره و نرم است. طعم خاص نان باگت فرانسوی، هر ساندویچی را خوشمزه میکند. علاوه بر این انواع مختلف نان باگت در کشورهای مختلف دنیا با ظاهر و طعمهای مختلف تولید میشود. برای درست کردن این نان صنعتی خارجی به مواد سادهای مثل آرد، آب و نمک به همراه پودر مخمر خشک نیاز دارید. برای مطالعه طرز تهیه نان باگت روی لینک مطلب آن کلیک کنید.
۲۲- نان شیرمال ساده
«نان شیرمال» یکی از خوشمزهترین انواع نان سنتی است که معمولا از آن برای سرو در وعده صبحانه و عصرانه و همچنین افطار ماه رمضان استفاده میشود. بد نیست بدانید نان شیرمال یک نان اصیل ایرانی است که در هند، ترکیه، افغانستان و پاکستان نیز طبخ میشود.
برای درست کردن نان شیرمال ساده در اولین قدم مواد یخچالی مثل تخم مرغ را از کره بیرون بیاورید تا هم دمای محیط شوند. فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا داغ شود. سپس یک کاسه فلزی را تا نیمه از آب پر کنید و در فر قرار دهید و به سراغ درست کردن خمیر نان بروید. قرار دادن کاسه آب در فر موجب میشود تا نان شیرمال بافت نرمتری پیدا کند.
در این فاصله خمیرمایه را با ۱ قاشق غذاخوری شکر و آب ولرم در یک کاسه بریزید و مواد را خوب مخلوط کنید. سپس درب ظرف را ببندید و ۱۰ دقیقه صبر کنید تا خمیرمایه پف کند و به اصطلاح عمل بیاید. برای مطالعه ادامه مراحل طرز تهیه نان شیرمال ساده روی لینک مطلب آن کلیک کنید.
۲۳- نان پیتا
«نان پیتا» یکی از خوشمزهترین و جذابترین انواع نان با ریشه مدیترانهای است. نان پیتا یا نان بادکنکی در ترکیه و لبنان بسیار محبوب است و برای تهیه غذاهایی مثل شاورما مرغ و گوشت و اسکندر کباب استفاده میشود. شاید به نظر برسد درست کردن این نان خوشمزه و پفدار در خانه چندان کار راحتی نباشد، اما باید بدانید که شما با پیروی از یک روش پخت صحیح میتوانید به سادگی این نان را در خانه و داخل فر آماده کنید.
در اولین مرحله از طرز تهیه نان پیتا خانگی یا نان بادکنکی باید خمیر مایه را در یک ظرف شیشهای بریزید و با شکر و یک لیوان آب گرم مخلوط کنید. ۱۰ دقیقه صبر کنید تا روی سطح آب کف ایجاد شود. سپس باقیمانده آب را به همراه آرد به آن اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید. روغن زیتون و نمک را به آن اضافه کنید و کمی ورز دهید تا خمیر یک دستی ایجاد شود.
در این مرحله بهتر است خمیر را برای ۵ تا ۱۰ دقیقه ورز دهید تا صاف و براق شود. حالا باقیمانده روغن زیتون را در کف یک ظرف بریزید و آن را خوب چرب کنید. خمیر را در روغن بغلتانید و روی خمیر را با حوله بپوشانید و برای ۲ ساعت در جایی تاریک و گرم قرار دهید.
برای مطالعه ادامه مراحل طرز تهیه نان پیتا روی لینک مطلب آن کلیک کنید.
۲۴- نان هوکایدو ژاپنی
«شوکوپن» یا «نان هوکایدو» یک نان نرم و شیرین ژاپنی برای صبحانه با نان است که تنها با مالیدن کمی کره روی آن میتواند به لذیذترین صبحانه تبدیل شود. این نان معروف ژاپنی در اکثر شیرینی فروشیهای ژاپنی یافت میشود و طرفداران زیادی در این کشور دارد.
بافت نان تست شوکوپن آنقدر لطیف و خوشمزه است که حتی بدون هیچ چیز اضافهای بسیار لذیذ است. اما میتوانید این نان تست را با پنیر، کره و انواع مربا یا مارمالاد هم به عنوان صبحانه برای کودکان، صبحانه در محل کار و یک صبحانه خاص و خوشمزه در خانه درست کنید.
برای تهیه نان تست ژاپنی ابتدا یک قابلمه کوچک را با حرارت متوسط روی گاز قرار دهید. سپس مواد استارتر شامل آرد نانوایی، شیر و آب را داخل قابلمه بریزید و خوب با هم ترکیب کنید. برای ۴ تا ۵ دقیقه مواد را هم بزنید تا به غلظتی شبیه به پوره سیب زمینی برسند. بعد از آماده شدن استارتر مواد را داخل یک کاسه بریزید و روی آن را با کیسه فریزر کاملاً بپوشانید تا به دمای اتاق برسد.
سپس در یک کاسه بزرگ آرد نانوایی، شکر، خمیر مایه، شیر خشک و نمک را با هم مخلوط کنید. سپس شیر و مواد استارتری که حالا به دمای محیط رسیدهاند را به همراه تخم مرغ زده شده با هم ترکیب کنید. با استفاده از خمیرزن دستگاه همزن برای ۵ دقیقه خمیر را مخلوط کنید و یا با دست به خوبی ورز دهید.
در یک کاسه تمیز مقداری روغن بریزید و بعد خمیر را داخل آن بریزید. خمیر را برای یک ساعت داخل ظرف قرار دهید و روی آن را با پارچه بپوشانید و اجازه دهید حجم خمیر دو برابر شود.
برای آموزش ادامه مراحل طرز تهیه نان شوکوپن ژاپنی روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
۲۵- نان بازلما ترکیه ای
این نان در ترکیه برای وعده صبحانه آماده میشود و شما میتوانید آن را هم در فر و هم بدون فر آماده کنید. طرز تهیه نان بازلامای ترکیهای بسیار ساده است و با استفاده از مخمر تازه، آرد، شکر، ماست و مقداری جعفری تازه آماده میشود.
تهیه این نان خوشمزه، ابتدا باید خمیر را درست کنید. طرز تهیه خمیر ساده نان آسان است. پس برای تهیه این نان ترکی پس آرد را در کاسه بزرگی بریزید. سپس ماست را به آرد اضافه کرده و ترکیب کنید. در ادامه، روغن زیتون، نمک و شکر را در کاسه بریزید و خوب ترکیب کنید.
سپس مخمر را در کاسه دیگری بریزید و با آب ولرم، ترکیب کنید. پس از اینکه آن را خوب هم زده و ترکیب کردید، این مواد را به مواد کاسه اول اضافه کنید. بهتر است مواد را با دست ورز دهید و ترکیب کنید. به خاطر وجود روغن زیتون، مواد حالت چسبناکی خواهد داشت. روی کاسه را با پلاستیک بپوشانید و اجازه دهید تا ۲ ساعت استراحت کند.
بعد تکهای از خمیر به اندازه یک سیب را بردارید. این خمیر را در دستتان به شکل توپ در بیاورید؛ سپس روی تختهای خمیر را قرار داده و آن را صاف کنید.
برای آموزش ادامه مراحل طرز تهیه نان بازلامای ترکیهای روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
سوالات متداول درباره انواع نان سنتی و فانتزی
انواع نان شیرین چی درست کنم؟
برای تهیه انواع نان شیرین میتوانید نان شیرمال، نان گاتا، نان سیب، نان موز، نان کروسان و … را در فر یا تابه، به راحتی در خانه تهیه کنید.
انواع نان ساده خانگی با آرد گندم چی درست کنم؟
برای تهیه انواع نان خانگی ساده میتوانید نان لواش، نان بربری، نان شیرمال، نان سیمیت و … را انتخاب و تهیه کنید.
انواع نان ایرانی که در خانه میتوان تهیه کرد کدامند؟
نان بربری و نان لواش از انواع نان ایرانی با طرز تهیه ساده هستند.
نان فانتزی در خانه چی درست کنم؟
نان تست، نان باگت و نان همبرگر از انواع نان فانتزی و خارجی هستند که به راحتی میتوانید در خانه آنها را تهیه کنید.