۱۱ خاصت زنجبیل برای باردار شدن، درمان عفونت واژن و دیابت زنان

۱۱ خاصت زنجبیل برای باردار شدن، درمان عفونت واژن و دیابت زنان


26 مهر 1403 . زمان مطالعه: 11 دقیقه

خیلی بد »»»»»»»»»»»»»» خیلی خوب
11 خاصیت زنجبیل برای زنان + بهترین روش و دوز مصرف استاندارد آن

مصرف زنجبیل برای سلامتی زنان مفید است؟ خواص زنجبیل برای سلامتی هم آن را به یکی از بهترین گزینه‌ها برای افزودن به خوراکی‌ها تبدیل می‌کند. مصرف زنجبیل در طب سنتی، مخصوصا برای زنان بسیار توصیه شده است. اما درباره زنجبیل باید بیشتر بدانیم. در این مقاله از سرویس سلامت در مجله کوروش به بررسی خواص زنجبیل برای زنان، و فواید و مضرات زنجبیل برای خانم‌های باردار و خانم‌ها در دوره شیردهی می‌پردازیم.

چرا خوردن زنجبیل برای خانم ها مفید است؟

چرا خوردن زنجبیل برای خانم ها مفید است؟

خانم‌ها در هر دوره‌ای از زندگی خود باشند، باید به سلامت بدن خود اهمیت دهند تا دوره بلوغ، دوره قاعدگی، بارداری، شیردهی و یائسگی را به بهترین شکل، سپری کنند.

در این میان، علاوه بر ژنتیک، سبک زندگی و تغذیه هم نقش مهمی در سلامت جسم و حتی روان خانم‌ها دارد. گنجاندن داروهای گیاهی و طبیعی، یکی از بهترین و کم آسیب‌ترین راه‌ها برای بهبود و ارتقای سلامت است.

«زنجبیل» یکی از موادی است که در طب سنتی، به خاطر خواص دارویی و درمانی که دارد، شناخته می‌شود و خوردن آن به خانم‌ها توصیه شده است. خانم‌ها در هر دوره‌ای از زندگی خود می‌توانند از فواید زنجبیل بهره ببرند، مگر اینکه شرایط خاص سلامتی داشته باشند و پزشک متخصص، خوردن زنجبیل را برای آنها قدغن کرده باشد. در ادامه خواص زنجبیل برای زنان را بررسی خواهیم کرد.

در ضمن شما می‌توانید پودر زنجبیل و انواع دمنوش از جمله دمنوش زنجبیل را به روش‌های حضوری و اینترنتی از فروشگاه‌های افق کوروش خریداری کنید.

۱- خواص زنجبیل برای قاعدگی

زنجبیل به خاطر طبع گرمی که دارد، در تسکین دردهای پریودی به خوبی عمل می‌کند. مصرف دمنوش یا چای زنجبیل، اسموتی‌هایی که در آنها از زنجبیل استفاده شده است، افزودن زنجبیل به صورت تازه، خشک و پودر شده (طرز تهیه پودر زنجبیل) در انواع غذاها و سوپ‌های مختلف، می‌تواند اسپاسم‌های رحم ناشی از پریودی را تا حد زیادی کاهش دهد.

زنجبیل گرفتگی عضلات را کاهش داده و احساس درد پریودی را به حداقل می‌رساند. خوردن ۱ تا ۲ فنجان دمنوش یا چای زنجبیل در روزهای قبل از پریود و در دوران پریود، می‌تواند به سپری کردن راحت‌تر دوران پیش‌قاعدگی یا pms و دوران قاعدگی کمک زیادی کند.

۲- خواص زنجبیل برای سلامتی رحم و تخمدان

از زنجبیل به عنوان یکی از سنتی‌ترین و قدیمی‌ترین داروها در طب سنتی برای درمان بیماری‌های مربوط به رحم و تخمدان زنان مثل انواع کیست تخمدان و همچنین برای جلوگیری از بیماری‌های زنانه، استفاده می‌شده است.

زنجبیل حاوی ماده «کلومیفن سیترات» است که برای درمان اختلال تنبلی تخمدان بسیار مفید است و با ایجاد تغییرات هورمونی، LH، FSH، HSJV، استروژن و پروستروژن به بهبود این اختلال کمک می‌کند.

یکی از علائم تنبلی تخمدان بی‌نظمی قاعدگی است که با دمنوش زنجبیل و یا استفاده از کمپرس زنجبیل می‌توان در حل این مشکل یک قدم مهم برداشت.

۳- خواص زنجبیل برای تنظیم هورمون ها

زنجبیل به خاطر ترکیبات «جینجرول و شوگاول» با تنظیم هورمون‌های مرتبط به رحم و تخمدان به سلامت آن کمک می‌کند. اگر هورمون‌های رحم و تخمدان به طور نامتعادل ترشح شوند، منجر به بروز سندرم تخمدان پلی کیستیک و ناباروری می‌شوند. خاصیت ضد اکسیدانی و تنظیم کننده هورمونی زنجبیل، عملکرد رحم و تخمدان را بهبود می‌بخشند.

حتما بخوانید  طرز تهیه کیک اسفنجی بدون تخم مرغ ساده و کاکائویی

۴- درمان عفونت واژن با زنجبیل

درمان عفونت واژن با زنجبیل

عفونت واژن یکی از مشکلات شایع در بسیاری از خانم‌ها است. زنجبیل خواص ضد باکتریایی دارد و نوشیدن دمنوش زنجبیل، دارچین و عسل، می‌تواند علاوه بر درمان خانگی عفونت زنان، از پیشگیری دوباره عفونت واژن جلوگیری کند.

۵- خواص زنجبیل برای باردار شدن

یکی از خواص زنجبیل برای زنان، کمک کردن به آنها برای باردار شدن است. زنجبیل یکی از داروهای گیاهی است که بر اساس تحقیقات به عمل آمده، میل جنسی را در خانم‌ها و آقایان افزایش می‌دهد. در اثر مصرف زنجبیل، جریان خون در بدن افزایش پیدا کرده و باعث برانگیختگی و بالا رفتن میل جنسی می‌شود. این موضوع می‌تواند به افزایش احتمال بارداری کمک موثری کند.

از سوی دیگر، زنجبیل با کاهش استرس اکسیداتیو و سایر تغییرات مرتبط با افزایش سن در سلول‌ها و بافت‌ها کمک می‌کند تا میل جنسی افزایش یابد. بر اساس نتایج تحقیقات به عمل آمده، زنجبیل تولید تستوسترون را با بهبود جریان خون، کاهش استرس اکسیداتیو و افزایش هورمون لوتئینه‌کننده (LH) تحریک می‌کند. علاوه بر این، مصرف زنجبیل با بهبود فرآیند بلوغ فولیکول‌ها در تخمدان مرتبط است و در تقویت باروری زنان موثر است.

علاوه بر این، یکی از فواید زنجبیل برای زنان، کاهش التهابات در رحم و تخمدان است. بد نیست بدانید که هر التهابی در این ناحیه، شانس باروری را کاهش می‌دهد و یک خطر جدی سلامتی محسوب می‌شود. زنجبیل دارای خواص ضد التهابی قوی است که آسیب‌ها را کاهش می‌دهد.

۶- خواص زنجبیل در دوران بارداری

اگر چه زنجبیل ممکن است ویتامین‌ها یا مواد معدنی زیادی را برای زنان در دوران بارداری تامین نکند. اما این گیاه، سرشار از آنتی اکسیدان‌هایی است که به محافظت از مادر و کودک در حال رشد کمک می‌کند. از سوی دیگر مصرف زنجبیل در دوران بارداری باید با احتیاط باشد، اما مصرف زنجبیل برای زنان باردار، ممنوع نیست و خانم‌های باردار می‌توانند حدود ۱ گرم زنجبیل در روز مصرف کنند.

خوردن زنجبیل تازه یا عصاره زنجبیل در دوران بارداری، مخصوصا در سه ماهه اول بارداری که تهوع صبحگاهی شایع‌تر است، می‌تواند به هضم غذا کمک کرده، سیستم ایمنی بدن را تقویت و از حالت تهوع صبحگاهی در بارداری جلوگیری کند.

۷- خواص زنجبیل برای درمان یبوست بارداری

خواص زنجبیل برای درمان یبوست بارداری

یکی از خواص زنجبیل برای زنان باردار، رفع یبوست بارداری، مخصوصا در ماه‌های آخر بارداری است. زنجبیل با خواص التهابی می‌تواند حرکت مواد غذایی در روده‌ها را تسهیل کند. نوشیدن دمنوش زنجبیل به صورت ناشتا عملکرد دستگاه گوارش را تقویت کرده و به تسکین یبوست کمک می‌کند.

زنجبیل تازه را با آب جوش، لیموی تازه و عسل مصرف کنید. همچنین می‌توان در دوران بارداری، مکمل‌های ویتامین حاوی پودر زنجبیل را مصرف کنید که البته باید به تایید پزشک متخصص برسد.

۸- خواص زنجبیل برای دیابت بارداری

زنجبیل قند خون را در سطح نرمال نگه می‌دارد و شما می‌توانید با مصرف زنجبیل البته همراه با رعایت تعادل در مصرف کربوهیدرات‌ها، دیابت بارداری را کاهش دهید. معمولا خانم‌های مبتلا به دیابت بارداری تحت نظر پزشک باید داروهای و رژیم غذایی خود را دنبال کنند. در این صورت برای اطمینان بیشتر و مصرف بلندمدت زنجبیل، با پزشک خود مشورت کنید.

۹- تسکین التهاب بارداری با زنجبیل

هر چند التهاب و ورم کردن دست و پا در دوران بارداری طبیعی است ولی ترکیبات زنجبیل شامل «جینجرول و شوگاول» خواص ضد التهابی دارند و به تسکین التهابات بارداری کمک می‌کنند. در این دوران باید بیش از پیش مراقب التهاب بارداری باشید چون در صورتی که بیش از حد باشد، می‌تواند پیامد‌های منفی برای جنین به همراه داشته باشد.

۱۰- خواص زنجبیل برای شیردهی

زنجبیل دارای ترکیب «گالاکتوژن» است که یک ترکیب شیرآور برای مادران شیرده شناخته می‌شود. به مادرانی که با شیر خود، نوزادشان را تغذیه می‌کنند توصیه می‌شد که دوزهای کم این گیاه را مصرف کنند چون بر اساس نتایج تحقیقات، مصرف دوزهای بالای زنجبیل، تاثیری در افزایش شیر مادر ندارد و در عین حال روی تغییر طعم و بوی شیر مادر، به صورت مستقیم موثر است.

حتما بخوانید  10 مورد ممنوعیت استفاده از مایع ظرفشویی که باید جدی بگیرید

زنجبیل هم مثل سیر عطر و طعم تندی دارد و ممکن است برخی نوزادان به این بو، واکنش نشان داده و از خوردن شیر مادر، امتناع کنند.

۱۱- خواص زنجبیل برای زیبایی و شادابی پوست

زنجبیل یک اسکراب و لایه‌بردار طبیعی پوست است. می‌توانید از ماسک زنجبیل برای از بین بردن لایه‌های مرده پوست استفاده کنید. در این صورت، پودر زنجبیل را با عصل ترکیب کنید و هفته‌ای یک بار آن را روی پوست خود بمالید تا پوستی شاداب و درخشان داشته باشید.

بیشتر بخوانید: خواص زنجبیل برای مردان

طریقه مصرف زنجبیل برای زنان

طریقه مصرف زنجبیل برای زنان

زنان به شکل‌های مختلف می‌توانند از خواص زنجبیل در قاعدگی، برای بالا رفتن احتمال بارداری، در بارداری، شیردهی و برای سلامت رحم و تخمدان بهره ببرند. می‌توانید زنجبیل را به روش‌های زیر در برنامه غذایی خود قرار دهید:

  • می‌توانید زنجبیل را به صورت تازه و رنده شده در انواع خورش استفاده کنید.
  • می‌توانید چند تکه زنجبیل تازه را در قوری بیندازید و با مقداری آب جوش، به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دم کنید. دمنوش زنجبیل را همراه با عسل، نبات یا دارچین و هل، بنوشید.
  • می‌توانید زنجبیل را به صورت پودری یا رنده شده به انواع دسرها مثل فرنی، حلوای زنجبیلی و … اضافه کنید.
  • می‌توانید با عصاره یا پودر زنجبیل، کوکی زنجبیلی، کیک زنجبیلی، بیسکویت زنجبیلی، چیزکیک زنجبیلی و نان زنجبیلی درست کنید.
  • یک روش دیگر برای تسکین دردهای قاعدگی، استفاده از روغن یا عصاره زنجبیل برای ماساژ دادن رحم است. کمی از روغن زنجبیل را روی شکم خود بریزید و با دست ماساژ دهید. این کار به تسکین انقباضات رحم کمک می‌کند.
  • برای تسکین درد قاعدگی، علاوه بر نوشیدن دمنوش زنجبیل، می‌توانید یک حوله را در دمنوش یا چای زنجبیل گرم بزنید و روی شکمتان بگذارید. کمپرس زنجبیل می‌تواند موجب تحریک گردش خون شود و درد ناشی از پریودی را کاهش دهد.
  • برای رفع نفخ در دوران پریود، می‌توانید روزانه به اندازه ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلی‌لیتر دمنوش زنجبیل میل کنید.

چه کسانی نمی‌توانند زنجبیل مصرف کنند؟

مصرف زنجبیل در مقدار مجاز، بلامانع است ولی افرادی که تحت عمل جراحی قرار می‌گیرند و بیماران مبتلا به اختلالات خونریزی دهند، همچنین کسانی که داروهای رقیق کننده خون مثل «وارفارین» مصرف می‌کنند، باید در مصرف زنجبیل احتیاط کنند.

چون تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف دوزهای بالای زنجبیل می‌تواند خطر خونریزی را افزایش داده و روی توانایی بدن برای لخته کردن خون، تاثیر بگذارد.

علاوه بر این، خوردن مکمل‌های زنجبیل که دوز‌های بالاتری از ترکیبات زنجبیل را در خود دارند، برای افراد مبتلا به سنگ صفرا ممنوع است. زنجبیل باعث افزایش ترشح اسید صفراوی شده و احتمال تشکیل سنگ صفرا را افزایش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: زنجبیل فشار خون را بالا می برد یا پایین؟

سوالات متداول درباره فواید زنجبیل برای زنان

آیا مصرف زنجبیل برای زنان باردار خطرناک است

آیا مصرف زنجبیل برای زنان باردار خطرناک است؟

مصرف ریشه زنجبیل تازه در دوران بارداری خطری ندارد اما ریشه زنجبیل خشک را نباید در دوران بارداری مصرف کرد. چون در ریشه خشک زنجبیل، دوز‌های بالاتری از دو ترکیب شیمیایی فعال «شوگاول و جینجرول» وجود دارد. این میزان حدود ۳ برابر بیشتر از زنجبیل تازه است. توصیه می‌شود خانم‌های باردار، فقط زنجبیل خام را در حد اعتدال مصرف کنند.

میزان مجاز مصرف زنجبیل در بارداری چقدر است؟

بر اساس نتایج تحقیقات، خانم‌های باردار می‌توانند ۱ گرم (۱۰۰۰ میلی گرم) زنجبیل تازه در روز مصرف کنند. این دوز برای مادران باردار و کودک در حال رشد بی‌خطر است. این میزان زنجبیل، معادل حدود ۱ قاشق چای‌خوری زنجبیل تازه رنده شده یا خرد شده است که می‌توانید بین ۲ تا ۴ دوز تقسیم کنید.

 

محصولات مرتبط