۱۸ مدل طرز تهیه انواع ترشی میوه تابستانی، پاییزی و زمستانی

۱۸ مدل طرز تهیه انواع ترشی میوه تابستانی، پاییزی و زمستانی


1 مهر 1403 . زمان مطالعه: 30 دقیقه

خیلی بد »»»»»»»»»»»»»» خیلی خوب
18 مدل طرز تهیه انواع ترشی میوه

با انواع میوه چه ترشی‌هایی درست کنیم؟ درست کردن انواع ترشی میوه پاییز و زمستانی و تابستانی با میوه‌های مختلف از زمان‌های دور مرسوم بوده است. درواقع درست کردن ترشی با میوه یکی از جذاب‌ترین و خوش‌طعم‌ترین انواع ترشی است که برای تهیه آن می‌توانید از میوه‌های مختلف استفاده کنید. اگر دوست دارید روش تهیه ترشی با انواع میوه‌ها را یاد بگیرید و ترشی‌هایی متفاوت با میوه‌های فصل درست کنید، بهتر است در این مقاله از سرویس آشپزی در مجله کوروش با ما همراه باشید.

 

طرز تهیه انواع ترشی میوه جات تابستانی، پاییزی و زمستانی

با طرز تهیه انواع ترشی میوه آشنا شوید

یکی از ساده‌ترین روش‌های طرز تهیه انواع ترشی میوه خانگی استفاده از میوه‌های متنوع فصل است. شما می‌توانید با استفاده از انواع میوه‌های ترش و شیرین، ترشی‌های متنوع و خوشمزه‌ای در خانه درست کنید. معمولا در طرز تهیه انواع ترشی میوه می‌توانید از ادویه‌های متنوع استفاده کنید و یا اجازه دهید عطر و بوی میوه در ترشی بپیچد و این ترشی را بدون هیچ ادویه اضافه‌ای آماده کنید.

یکی از محبوب‌ترین انواع ترشی میوه، «ترشی میوه مخلوط» است. در طرز تهیه ترشی میوه مخلوط معمولا از ترکیب انواع میوه‌های خرد شده یا میوه‌های میکس شده استفاده می‌شود. برای تهیه «ترشی لیته میوه» بهتر است از مقداری ادویه و طعم‌دهنده نیز استفاده کنید.

در طرز تهیه ترشی با میوه جات در فصول مختلف معمولا علاوه بر میوه دلخواه از سبزیجات خشک شده، انواع سرکه، ادویه جات مختلف مثل زردچوبه، نمک و فلفل سیاه و فلفل قرمز استفاده می‌شود. برخی نیز به ترشی میوه مقداری ادویه ترشی اضافه می‌کنند.

در صورت تمایل می‌توانید انواع سرکه، ادویه جات مختلف مثل زردچوبه، نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، رب انار، تمر هندی، روغن زیتون، رب گوجه، سبزیجات خشک، ادویه ترکیبی و همچنین انواع ترشی به صورت آماده را به روش‌های حضوری و اینترنتی از فروشگاه‌های همواره تخفیف افق کوروش تهیه کنید.

در این مقاله می‌توانید طرز تهیه انواع ترشی میوه از جمله ترشی لیته میوه، ترشی میوه مخلوط، ترشی میوه با میوه های تابستانی، ترشی با میوه جات زمستانی، ترشی به میوه های پاییزی و … را مطالعه کنید.

۱- ترشی لیته میوه

ترشی لیته میوه | طرز تهیه انواع ترشی میوه

در لیست طرز تهیه انواع ترشی میوه، «ترشی لیته میوه» یکی از محبوب‌ترین و خوشمزه‌ترین گزینه‌هاست است که می‌توانید آن را هم با میوه‌های تابستانی و هم با میوه‌ جات پاییزی و زمستانی آماده کنید. روش تهیه ترشی لیته با میوه‌های مختلف بسیار ساده است. شما برای تهیه این ترشی لیته می‌توانید از میوه‌ها و سبزیجات مختلف یا از ترکیب هر دو با هم استفاده کنید.

برای تهیه ترشی لیته میوه، ابتدا تمام میوه‌ها را به خوبی بشویید و خشک کنید یا اجازه دهید خودشان خشک شوند و آب اضافی‌شان را از دست بدهند. سپس پوست میوه‌ها را بگیرید و آن‌ها را به قطعات کوچک‌تر خرد کنید. سرکه را به همراه میوه‌های خرد شده در مخلوط‌‌کن یا غذاساز بریزید و چند دقیقه به هم بزنید.

مواد داخل مخلوط‌کن را تا جایی بزنید که همه مواد با هم به صورت یکدست، خرد یا پوره شوند. سپس میوه‌ها را در یک کاسه یا ظرف دیگر بریزید و بقیه مواد از جمله سبزی ترشی، گلپر، ادویه و نمک مخلوط کنید. سیرها را می‌توانید بعد از پوست گرفتن یا با میوه‌ها پوره کنید و یا به صورت درسته به مواد لیته میوه اضافه کنید. پوره میوه و ادویه‌ها را با هم ترکیب کنید تا کاملا با هم مخلوط شوند.

برای خواندن مراحل و جزییات طرز تهیه ترشی لیته میوه به چند روش مختلف می‌توانید روی لینک مقاله طرز تهیه ترشی لیته میوه کلیک کنید.

۲- ترشی انار

ترشی انار | طرز تهیه انواع ترشی میوه

یکی دیگر از خاص‌ترین و خوش‌ رنگ و لعاب دارترین انواع ترشی خانگی در لیست طرز تهیه انواع ترشی میوه، «ترشی انار» است. برای تهیه این ترشی معمولا از روش‌های متفاوتی استفاده می‌شود. مثلا ترکیب «ترشی انار با لبو» یکی از خوشمزه‌ترین انواع ترشی با میوه است که پیشنهاد می‌شود حتما امتحان کنید. در برخی رسپی‌ها به ترشی انار مقداری رب انار خانگی نیز اضافه می‌کنند و همین موضوع موجب می‌شود تا بافت و مزه ترشی بسیار خاص و لذیذ شود.

برای تهیه ترشی انار با سرکه باید در یک قابلمه آب انار را با سرکه ترکیب کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید. حدود ۳۰ دقیقه صبر کنید تا آب انار و سرکه با هم بجوشند.

بعد از نیم ساعت که سرکه و آب انار جوشیدند، می‌توانید دانه‌های انار را همراه با نمک به قابلمه اضافه کنید. در صورتی که دوست دارید ترشی انار شما طعم ملس و شیرین‌تری داشته باشید، در این مرحله می‌توانید مقداری شکر بنا به سلیقه خود نیز به مواد ترشی انار اضافه کنید.

برای خواندن ادامه مراحل طرز تهیه ترشی انار به چند روش مختلف می‌توانید روی لینک مطلب طرز تهیه ترشی انار کلیک کنید.

۳- ترشی کیوی

ترشی کیوی | طرز تهیه انواع ترشی میوه

یکی دیگر از انواع ترشی میوه خانگی، «ترشی کیوی» است که درست کردن آن بسیار ساده است و در مدت زمانی کوتاه آماده می‌شود. برای تهیه ترشی کیوی می‌توانید کیوی‌ها را به هر شکلی که دوست دارید خرد کنید و یا از کیوی درسته در ترشی استفاده کنید.

از آنجایی که کیوی بافت نرمی دارد، معمولا ۴ تا ۵ روز بعد از اینکه ترشی را درست کردید، آماده می‌شود. ترکیب ترشی کیوی با سایر میوه‌ها نیز ایده فوق‌العاده‌ای است که موجب جذاب‌تر شدن طعم ترشی شما می‌شود.

برای تهیه ترشی کیوی خانگی ساده و فوری، ابتدا میوه کیوی را شسته و آن را به صورت ورق ورق برش بزنید. شما می‌توانید در روش آماده کردن ترشی کیوی به جای ورق کردن و درست کردن ترشی کیوی حلقه‌ای آن‌ها را درسته در سرکه بیندازید.

سپس پودر تخم گشنیز، سیاه‌ دانه، نمک و فلفل و پوست سبز یا زرد رنگ لیموترش رنده شده را بر روی کیوی‌ها بپاشید. حالا سرکه را هم به مواد داخل شیشه اضافه کنید و محتویات شیشه را خوب هم بزنید تا میوه کیوی با مواد به خوبی ترکیب شوند.

برای خواندن ادامه مراحل طرز تهیه ترشی کیوی به چند روش مختلف به صورت لیته و حلقه‌ای می‌توانید روی لینک مقاله طرز تهیه ترشی کیوی کلیک کنید.

۴- ترشی زالزالک

طرز تهیه انواع ترشی میوه | ترشی زالزالک

وقتی صحبت از طرز تهیه انواع ترشی میوه به میان می‌آید، بی‌تردید «ترشی زالزالک» یکی از متفاوت‌ترین انواع ترشی با میوه جات پاییزی است که به خاطر مزه ترش و شیرینی که دارد بسیار محبوب است.

ترشی زالزالک که در لیست خاص‌ترین انواع ترشی میوه قرار دارد، برای بدن هم بسیار مفید است و اتفاقا در مدت زمانی کوتاه آماده می‌شود. می‌توانید ترشی زالزالک در کنار انواع غذا میل کنید یا آن را برای تزیین انواع خوراک و دورچین غذا استفاده کنید.

یکی از نکات مهمی که باید در مورد طرز تهیه ترشی زالزالک به صورت درسته بدانید این است که برای تهیه این ترشی معمولا از هیچ ادویه خاصی استفاده نمی‌شود. برای درست کردن ترشی لیته زالزالک می‌توانید از مقداری سیر، شکر، فلفل سیاه و نمک استفاده کنید.

برای تهیه ترشی زالزالک باید زالزالک‌ها به خوبی بشویید. برای این کار باید آن‌ها را در ظرف آب سرد بریزید و کمی نمک به آن اضافه کنید. حدود ۱۰ دقیقه صبر کنید و بعد زالزالک‌ها را چند دور آبکشی کنید تا کاملا تمیز شوند.

بعد از این که زالزالک‌ها را شستید، یک پارچه پهن کنید و آن‌ها را روی پارچه بریزید تا آب اضافه آن‌ها گرفته شود. در این مرحله زالزالک‌ها باید کاملا خشک شوند. خیس بودن زالزالک ممکن است موجب کاهش ماندگاری و کپک زدن زودهنگام ترشی شود.

بعد از این که زالزالک‌ها خشک شدند، باید آن‌ها را با کمک چاقو نصف کنید و هسته زالزالک‌ها را جدا کنید. سپس گوشت زالزالک را همراه با آب و سرکه در یک قابلمه بریزید و بجوشانید. اجازه دهید زالزالک‌ها برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بجوشند و نرم شوند.

در ادامه، شکر را به زالزالک‌ها اضافه کنید و مواد را روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس شعله گاز را خاموش کنید. در این مرحله می‌توانید سیر خرد شده یا رنده شده را به ترشی اضافه کنید.

برای خواندن ادامه مراحل طرز تهیه ترشی زالزالک به چند روش مختلف به صورت ساده و لیته می‌توانید روی لینک مقاله طرز تهیه ترشی زالزالک کلیک کنید.

۵- ترشی ازگیل (ترشی کونوس)

ترشی ازگیل | طرز تهیه انواع ترشی میوه

«ازگیل» که گیلانی‌ها به آن «کونوس» و مازندرانی‌ها به آن «کندس» می‌گویند، یک میوه خاص و مفید است که می‌توانید از آن برای تهیه «ترشی ازگیل» استفاده کنید. معمولا برای مزه‌دار شدن ترشی ازگیل از تمر هندی استفاده می‌شود، اما شما می‌توانید این ترشی را تنها با ترکیب آب و سرکه نیز تهیه کنید. این ترشی بیشتر در شمال کشور تهیه می‌شود مزه بسیار متفاوتی با سایر ترشی‌ها دارد.

برای تهیه ترشی ازگیل باید ازگیل‌های تازه و باکیفیت را انتخاب کنید. سپس آن‌ها را با آب فراوان به خوبی بشویید و داخل یک دستمال قرار دهید تا کاملاً خشک شوند.

بعد از شستن ازگیل‌ها و خشک کردن آن‌ها، باید مقداری سرکه داخل قابلمه بریزید. سپس قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. در این فاصله هسته‌های تمر هندی را با دقت جدا کنید. سپس تمر هندی را به سرکه در حال جوش اضافه کنید و خوب هم بزنید تا تمر هندی داخل سرکه حل شود.

بعد از اینکه تمر هندی و سرکه خوب با هم ترکیب شدند و کمی جوشیدند، باید شعله گاز را خاموش کنید. سپس اجازه دهید این ترکیب کمی خنک شود و بعد آن را از صافی رد کنید. این کار موجب می‌شود تا تکه‌های سفت و پوست تمر هندی از آن جدا شود.

حالا، ترکیب سرکه و تمر هندی را دوباره داخل قابلمه بریزید. سپس ازگیل‌ها را اضافه کنید. شعله گاز را با حرارت ملایم روشن کنید و اجازه دهید این ترکیب برای چند دقیقه بجوشد و به غلظت مناسب برسد.

برای خواندن ادامه مراحل طرز تهیه ترشی ازگیل به چند روش مختلف و همچنین آموزش طرز تهیه شور ازگیل می‌توانید روی لینک مقاله طرز تهیه ترشی ازگیل کلیک کنید.

۶- ترشی آلبالو

ترشی آلبالو | طرز تهیه انواع ترشی میوه

حالا که درباره طرز تهیه انواع ترشی میوه حرف می‌زنیم، لازم است از «ترشی آلبالو» هم یاد کنیم که یکی از پرفروش‌ترین ترشی های میوه بازاری است. برای تهیه ترشی آلبالو در خانه که جزو ترشی‌های تابستانی بسیار پرفروش هم محسوب می‌شود، معمولا از سرکه یا رب انار برای طعم دادن به ترشی استفاده می‌کنند.

حتما بخوانید  طرز تهیه دلمه گوجه فرنگی خوشمزه و مجلسی به ۳ روش

معمولا ترشی آلبالو یک هفته پس از آماده شدن، قابل مصرف است. پیشنهاد می‌شود در ترشی آلبالو حتما از مقداری شکر نیز استفاده کنید تا طعم ترشی شما ملس شود. ترشی آلبالو را هم با رب انار و هم با سرکه می‌توانید درست کنید.

برای تهیه ترشی آلبالو با آب انار، ابتدا باید آلبالوها را بشویید. در آبکش بریزید و اجازه بدهید کاملا خشک شوند و آب‌شان گرفته شود. حالا، در یک ظرف متوسط روغن زیتون را بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس پیاز، زنجبیل و سیر را به آن اضافه کرده و برای ۵ دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا نرم شود.

می‌توانید پیازها را خلالی خرد کنید و سیر را هم له کنید. دارچین را به مواد اضافه کنید و به مدت ۲۰ ثانیه آن‌ها را تفت دهید. در ادامه، آلبالوها را اضافه کرده و آب انار و شکر را داخل قابلمه بریزید و صبر کنید تا به جوش آید.

برای مطالعه آموزش ادامه مراحل طرز تهیه ترشی آلبالو به چند روش مختلف با سرکه و رب انار می‌توانید روی لینک مقاله طرز تهیه ترشی آلبالو کلیک کنید.

۷- ترشی گیلاس

طرز تهیه انواع ترشی میوه | ترشی گیلاس

«ترشی گیلاس» یکی از مفیدترین و محبوب‌ترین انواع ترشی میوه و یک چاشنی عالی در کنار غذاهای مختلف نونی و برنجی است. ترشی گیلاس برای آماده شدن به حدود ۱۵ تا ۲۰ روز زمان نیاز دارد. ترکیب این ترشی با فلفل سبز نیز بسیار لذیذ می‌شود. ترشی گیلاس را به چند روش می‌توانید درست کنید.

برای تهیه ترشی گیلاس ساده، ابتدا باید گیلاس‌های تازه را بشویید و چوب و شاخه آن‌ها را جدا کنید. گیلاس‌ها را آبکش کنید و بعد از اینکه آب اضافی‌شان خشک شد، آن‌ها را روی یک پارچه نخی تمیز بریزید تا هیچ گونه آبی روی گیلاس‌ها نماند. نیازی نیست که هسته گیلاس‌ها را بیرون بیاورید.

سپس یک بطری شیشه‌ای خشک و تمیز را بردارید و گیلاس‌ها را در آن بریزید. حتما بطری باید استریل و بدون هر گونه آلودگی باشد. یک لایه گیلاس و یک لایه رزماری و ترخون در بطری بچینید. دوباره این لایه‌ها را تکرار کنید تا موادتان تمام شود.

در آخر، روی گیلاس‌ها مقداری فلفل سیاه بپاشید. آب و شکر را هم در یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید و دانه‌های شکر حل شوند. صبر کنید تا ترکیب آب و شکر کمی قوام پیدا کنند.

برای خواندن ادامه مراحل طرز تهیه ترشی گیلاس به چند روش مختلف می‌توانید روی لینک مقاله طرز تهیه ترشی گیلاس کلیک کنید.

۸- ترشی آلو

طرز تهیه انواع ترشی میوه | ترشی آلو

یکی دیگر از خوش عطرترین ترشی‌ها در لیست طرز تهیه انواع ترشی میوه، «ترشی آلو» است. طرز تهیه ترشی آلو قرمز با طرز تهیه ترشی آلو سبز و آلو جنگلی کمی متفاوت است و از همین رو آشنایی با فوت و فن‌های طرز تهیه ترشی با انواع آلو به شما کمک می‌کند تا یک ترشی بی‌نظیر و بدون نقص آماده کنید. برای درست کردن ترشی آلو هم می‌توانید از آلوی درسته و هم آلوی خرد شده استفاده کنید.

برای درست کردن ترشی آلو قرمز باید ابتدا آلوها را بشویید. سپس آن‌ها را به هر اندازه‌ای که دوست دارید خرد یا از وسط نصف کنید و هسته آلوها را جدا کنید. خشک کردن آلوها در این روش لازم نیست چون قرار است آلوها را در سرکه بجوشانیم.

سپس، در یک قابلمه کوچک یا یک ماهیتابه سرکه، شکر، فلفل دلمه‌ای، میخک، زنجبیل و دارچین را بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا این ترکیب به جوش بیاید. بعد از این که مواد ترشی به جوش آمد، می‌توانید آلوهای خرد شده را اضافه کنید. اجازه دهید آلوها برای چند دقیقه در سرکه بجوشند تا نرم شوند. می‌توانید نرم شدن آلوها را با خلال دندان تست کنید.

حالا، آلوهای نرم شده را از داخل مواد ترشی بردارید و در شیشه‌های استریل شده بریزید. بعد از خارج کردن آلوها از ترکیب سرکه و شکر و ادویه‌ها، باید مواد را دوباره روی حرارت ملایم قرار دهید تا برای ۵ دقیقه بجوشند. غلظت سرکه و شکر باید درست مثل شهد مربا غلیظ شود.

برای خواندن ادامه طرز تهیه ترشی آلو به چند روش مختلف می‌توانید روی لینک مقاله طرز تهیه ترشی آلو کلیک کنید.

۹- ترشی گوجه سبز

ترشی گوجه سبز | طرز تهیه انواع ترشی میوه

«ترشی گوجه سبز» یکی از محبوب‌ترین ترشی‌های تابستانی است که برای تهیه آن بهتر است از مقداری ادویه ترشی، سبزی معطر و سیر نیز استفاده کنید تا عطر و طعم ترشی بهتر شود. پیشنهاد می‌شود این ترشی را کمی تند و تیز درست کنید تا خوشمزه‌تر شود. اگر دوست دارید طعم ترشی گوجه سبز شما ملس باشد، می‌توانید چند قاشق شکر هم به آن اضافه کنید.

برای تهیه ترشی گوجه سبز، ابتدا باید گوجه سبزها را بشویید و کاملا خشک کنید. آب گوجه سبز برای ترشی باید کاملا خشک شود تا ترشی کپک نزند. ظرف ترشی هم باید کاملا خشک و بدون رطوبت و بدون هر گونه بو باشد. بهتر است این ترشی را لایه لایه درست کنید، یعنی مواد را لایه لایه در دبه بریزید تا تمام مواد طعم بگیرند و به طور یکسان به ادویه‌جات آغشته شوند.

حالا، مقداری از گوجه سبزها را در دبه ترشی بریزید و کمی غوره، ۱ شاخه ترخون، ۲ حبه سیر، مقداری پودر موسیر و مقداری هم ادویه ترشی و یک عدد فلفل قرمز را هم روی آن بریزید. به همین ترتیب گوجه سبزها و غوره و ادویه و ترخون و فلفل و سیر را در دبه بچینید تا همه مواد تمام شوند. لایه آخر ترشی باید سیر، ترخون و فلفل و ادویه‌جات باشند.

برای خواندن ادامه مراحل طرز تهیه ترشی گوجه سبز مجلسی به روش بازاری می‌توانید روی لینک مقاله طرز تهیه ترشی گوجه سبز کلیک کنید.

۱۰- ترشی هلو

ترشی هلو | طرز تهیه انواع ترشی میوه

«ترشی هلو» به خاطر طعم ملس و بافت نرمی که دارد، بسیار خوشمزه است. برای تهیه این ترشی هم می‌توانید از هلوی بدون پوست و هم هلوی با پوست استفاده کنید. اضافه کردن مقداری چوب دارچین، شکر و سیاه دانه هم طعم بی‌نظیری به ترشی هلو می‌بخشد.

در طرز تهیه ترشی هلو با تمر هندی، ابتدا باید سرکه و تمر هندی را در یک کاسه بریزید تا تمر هندی در سرکه حل شود. ۱۲ ساعت صبر کنید تا هسته‌ها و پوسته، جدا و با سرکه حل شوند. سپس مخلوط را از یک صافی رد کنید تا هسته‌ها و پوسته‌های درشت از مخلوط جدا شود.

مخلوطی را که از صافی عبور دادید، روی حرارت قرار دهید. شکر را به آن اضافه کنید و اجازه دهید دانه‌های شکر حل و محلول کمی غلظت پیدا کند. سپس حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید ترشی سرد شود. در این فاصله که مخلوط سرکه و تمر هندی در حال خنک شدن است، هلوها را بشویید و خرد کنید. سپس، آن‌ها را در مکان مناسبی بگذارید تا کاملا خشک شوند و در نهایت ترشی کپک نزند.

برای خواندن ادامه مراحل درست کردن ترشی هلو می‌توانید روی لینک مقاله طرز تهیه ترشی هلو کلیک کنید.

۱۱- ترشی زغال اخته

ترشی زغال اخته | طرز تهیه انواع ترشی میوه

اگر عاشق طعم ترشی‌های خاص و منحصر به فرد هستید، بهتر است «ترشی زغال اخته» را امتحان کنید. برای تهیه ترشی زغال اخته معمولا از زغال اخته‌های سفت و نارس استفاده می‌شود. معمولا این ترشی بعد از ۱۰ روز آماده می‌شود و درست کردن آن بسیار ساده است.

در اولین مرحله از طرز تهیه ترشی زغال اخته، ساقه و برگ زغال اخته‌ها را جدا و تمیز کنید. سپس آن‌ها را کاملا بشویید و روی یک پارچه نخی تمیز بریزید تا کاملا آب خود را از دست بدهند و خشک شوند.

بطری‌های شیشه‌ای خشک، تمیز و کوچک را انتخاب کنید. مقداری از زغال اخته را در آن‌ها بریزید و لا به لای زغال اخته‌ها مقداری نمک بپاشید. همه زغال اخته‌ها را در بطری شیشه‌ای بریزید و نمک را به آن ها اضافه کنید. روی زغال اخته ها هم مقداری تخم گشنیز و گلپر بپاشید.

برای خواندن ادامه مراحل طرز تهیه ترشی زغال اخته به چند روش مختلف و فوت و فن‌های خوشمزه شدن آن می‌توانید روی لینک مقاله طرز تهیه ترشی زغال اخته کلیک کنید.

۱۲- ترشی چغاله بادام

طرز تهیه انواع ترشی میوه | ترشی چغاله بادام

اگر از امتحان کردن ترشی‌های جدید لذت می‌برید، «ترشی چغاله بادام» یکی از بهترین انواع ترشی میوه برای تجربه یک طعم جدید از ترشی است. برای خوشمزه‌تر شدن این ترشی میوه بهاری بهتر است از مقداری فلفل هالوپینو و سبزی معطر خشک استفاده کنید. معمولا چغاله بادام‌هایی که اندازه کوچکی دارند، برای تهیه ترشی انداختن مناسب‌تر هستند.

در طرز تهیه ترشی چغاله بادام هم می‌توانید از چغاله خرد شده و هم چاقاله به صورت درسته استفاده کنید. برای تهیه ترشی چغاله بادام، بعد از اینکه چغاله‌ها را تمیز کرده و شاخ و برگ آن‌ها را جدا کردید، آن‌ها را در مقداری آب نمک بخیسانید. پرزهای چاغاله‌ها را تا حد ممکن بگیرید. رنگ سبز اصلی چاغاله بادام باعث زیبایی بیشتر ترشی خواهد شد.

بعد از شستن چغاله‌ها را آبکش کنید و روی دستمال بریزید و کاملا خشک کنید. سعی کنید طوری چاقاله‌ها را خشک کنید که اصلا آب و رطوبتی در آن‌ها باقی نماند. بهتر است به مدت یک شب تا صبح چغاله‌ها روی در دمای محیط بگذارید تا از خشک شدن آن‌ها اطمینان حاصل کنید و ترشی کپک نزند.

آب، سرکه و نمک را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. مقدار نمک نباید به حدی باشد که طعم این ترکیب زننده باشد. اجازه دهید مواد داخل قابلمه جوش بیایند. زردچوبه را در همین مرحله و وقتی در حال جوشیدن است، اضافه کنید تا در آخر ته‌نشین نشود.

اگر چغاله‌ها درشت و سفت هستند و نمی‌خواهید آن‌ها را خرد کنید، بهتر است چاقاله‌ها را کمی بجوشانید. در حدی که یک جوش بخورد. زیادی چغاله‌ها را نجوشانید تا خیلی هم نرم نشوند.

برای خواندن ادامه مراحل طرز تهیه ترشی چغاله بادام به چند روش مختلف می‌توانید روی لینک مقاله طرز تهیه ترشی چغاله بادام کلیک کنید.

۱۳- ترشی انبه

طرز تهیه انواع ترشی میوه | ترشی انبه بندری

اگر طعم «ترشی انبه» را چشیده باشید، می‌دانید که این ترشی یکی از خوشمزه‌ترین و گرانقیمت‌ترین انواع ترشی میوه با اصالت جنوبی است که مزه شگفت‌انگیز آن با هیچ ترشی دیگری قابل مقایسه نیست. برای تهیه این ترشی جنوبی باید از ترکیب ادویه‌های مختلف و همچنین روغن زیتون و فلفل تند استفاده کنید.

معمولا جنوبی‌ها ترشی انبه را کمی تند درست می‌کنند. برخی نیز برای تهیه این ترشی از تمر هندی و رب انار استفاده می‌کنند. برای تهیه ترشی انبه هم می‌توانید از انبه رسیده و هم انبه خام و سبز استفاده کنید.

برای درست کردن ترشی انبه بندرعباسی، ابتدا پوست انبه‌ها را بگیرید و به صورت خلالی برش بزنید و خرد کنید. انبه‌ها را در یک ظرف مناسب بریزید و روی آن‌ها به مقدار دلخواه نمک بپاشید. ابتدا کمی نمک بپاشید و مزه کنید که شور نشود، اگر نمکش کم بود کمی دیگر اضافه کنید. سایر ادویه‌ها و فلفل‌ها به جز شکر و سیاه دانه‌ها را هم اضافه کنید.

انبه‌های مزه‌دار شده را به مدت نیم ساعت در آفتاب بگذارید تا حسابی شیره انبه بیرون بیاید. در این فاصله سرکه و روغن زیتون را در قابلمه بریزید و روی شعله متوسط گاز بگذارید تا به دمای جوش برسد. انبه‌های مزه‌دار شده را به همراه سیر له شده در یک قابلمه جداگانه بریزید و شکر را هم به آن‌ها اضافه کنید.

حتما بخوانید  طرز تهیه آش سبزی شیرازی کشدار (آش صبحانه) با گوشت و بدون گوشت

برای خواندن ادامه مراحل طرز تهیه ترشی انبه به چند روش مختلف و همچنین آموزش ترکیب ادویه ترشی انبه می‌توانید روی لینک مقاله طرز تهیه ترشی انبه کلیک کنید.

۱۴- ترشی انجیر

ترشی انجیر | طرز تهیه انواع ترشی میوه

«ترشی انجیر» یکی از متفاوت‌ترین و خوش‌طعم‌ترین ترشی‌های میوه تابستانی است که معمولا هم با استفاده از انجیر خشک و هم انجیر تازه درست می‌شود. به طور معمول در طرز تهیه ترشی انجیر شما باید از ترکیب سرکه، آب و انجیر استفاده کنید اما اضافه کردن برخی طعم دهنده‌ها و ادویه‌ها به این ترشی موجب می‌شود تا طعم آن به طرز شگفت‌انگیزی لذیذتر شود.

در اولین مرحله از طرز تهیه ترشی انجیر خانگی با شکر باید انجیرها را یکی یکی با دقت بشویید تا آلودگی‌های روی پوست انجیر تمیز شود. سپس آن‌ها را در آبکش یا روی یک پارچه تمیز پهن کنید و کمی صبر کنید تا آب اضافی انجیرها گرفته شود.

بعد از این که انجیرها خشک شدند، باید آن‌ها را کنار بگذارید. ابتدا شکر، آب، سرکه و دارچین در قابلمه بریزید. سپس قابلمه را با حرارت ملایم روی شعله گاز قرار دهید و بعد انجیرهای شسته شده را نیز به آن اضافه کنید. اجازه دهید مواد ترشی چند قل بخورند و شکر کاملاً در آب حل شود. سپس شعله گاز را خاموش کنید.

بعد از این که مواد ترشی انجیر آماده شد، باید آن را برای ۲۴ ساعت به حال خود بگذارید. سپس دوباره ترشی را بجوشانید و دوباره ۲۴ ساعت به آن دست نزنید. این کار را تا ۳ بار انجام دهید.

برای مطالعه ادامه مراحل طرز تهیه ترشی انجیر به چند روش مختلف با انجیر تازه، خشک و کال می‌توانید روی لینک مقاله طرز تهیه ترشی انجیر کلیک کنید.

بیشتر بخوانید: از کجا بدانیم ترشی رسیده است؟

۱۵- ترشی گردو

ترشی گردو | طرز تهیه انواع ترشی میوه
«ترشی گردو» یکی از اصیل‌ترین ترشی‌های میوه‌ با اصالت همدانی است که معمولاً با استفاده از گردوی تازه که هنوز مغزی ندارد درست می‌شود. این ترشی خواص بی‌نظیری برای سلامتی دارد و مزه آن هم بسیار لذیذ و خوشمزه است. از آن جایی که پوست گردو طعم تلخی دارد، در این روش ابتدا باید تلخی گردو را بگیرید و بعد آن را برای تهیه ترشی استفاده کنید.

برای تهیه ترشی گردو با پوست باید یک قابلمه آب روی گاز قرار دهید تا به جوش بیاید. بعد از این که آب شروع به جوشیدن کرد، گردوهای شسته شده و تمیز شده را در آب بیندازید و اجازه دهید برای ۵ دقیقه بجوشند. سپس آن‌ها را آبکش کنید و این کار را ۳ بار تکرار کنید تا تلخی پوست گردو گرفته شود.

سپس، گردوها را در یک ظرف آب سرد بریزید و برای ۲ روز آن‌ها را در آب بگذارید. در این مدت باید چند بار آب گردوها را عوض کنید تا کاملاً برای تهیه ترشی آماده شوند.

بعد از آماده شدن گردوها، باید سرکه و نمک را در قابلمه‌ای بزرگ بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. حالا گردوها را به سرکه در حال جوش اضافه کنید و صبر کنید تا گردوها برای ۳ دقیقه بجوشند، سپس آن‌ها را خارج کنید.

یک روش دیگر برای تهیه ترشی گردو استفاده از مغز گردو است که در این روش باید از مغز گردوی تازه برای تهیه ترشی استفاده کنید.

برای خواندن مراحل طرز تهیه ترشی گردو به چند روش مختلف می‌توانید روی لینک مقاله طرز تهیه ترشی گردو کلیک کنید.

۱۶- ترشی به

ترشی به | طرز تهیه انواع ترشی میوه

«ترشی به» در میان انواع ترشی میوه یکی از خوشمزه‌ترین‌ها است. ترشی به، به صورت ساده، یا به شکل «ترشی به لیته» و همچنین ترشی به با رب انار و … تهیه می‌شود. با کمک گرفتن از سلیقه و در نظر گرفتن ذائقه خودتان هم می‌توانید این ترشی را خوشمزه‌تر درست کنید.

برای تهیه ترشی به فوری، ابتدا باید میوه‌های به را بشویید و کرک‌های روی میوه را با یک اسکاچ نرم پاک کنید. در صورت دلخواه، می‌توانید ترشی به را با پوست یا بدون پوست درست کنید. اگر ترشی به، بدون پوست می‌خواهید، پوست به را هم بگیرید. سپس به‌ها را از وسط نصف کرده و هسته و قسمت سفت وسط به را خارج کنید.

به‌‌ها را به اندازه و شکل دلخواه برش بزنید. می‌توانید برای ظاهر زیباتر به‌ها، آنها را قالب بزنید. به‌های خرد شده یا قالب زده شده را روی یک پارچه نخی بریزید و به مدت ۱ ساعت صبر کنید تا در دمای محیط بمانند و رطوبت آنها گرفته شود تا ترشی کپک نزند.

سپس، در یک قابلمه سرکه، دانه‌‌های فلفل سیاه، برگ بو و شکر را بریزید و روی حرارت قرار دهید تا این ترکیب شروع به جوشیدن کند. به‌ها را به قابلمه اضافه کرده و حرارت را کم کنید. اجازه‌ دهید به‌ها به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه با سرکه بجوشند و نرم شوند. اگر حجم سرکه خیلی کم شد، دوباره کمی آب و سرکه به قابلمه اضافه کنید.

برای مطالعه ادامه مراحل درست کردن ترشی میوه با به، روی لینک مقاله طرز تهیه ترشی به کلیک کنید.

۱۷- ترشی چند میوه (ترشی هفت میوه)

ترشی چند میوه | طرز تهیه انواع ترشی میوه مجلسی و خوشمزه

«ترشی چند میوه» یا «ترشی هفت میوه» از آن دسته ترشی‌های میوه مجلسی است که با خوردن آن با یک تیر، چند نشان می‌زنید. هر چند اسم این ترشی، ترشی هفت میوه است ولی می‌توانید تعداد میوه‌ها را کمتر یا بیشتر در نظر بگیرید. در طرز تهیه ترشی چند میوه با میوه خشک از میوه‌های خشک مثل قیسی، برگه زردآلو، آلبالو و … می‌توان استفاده کرد یا میوه‌های تازه تابستانی یا پاییزی مثل به، سیب، گیلاس و … می‌توانید در آن به کار ببرید.

برای درست کردن ترشی هفت میوه پاییزی، ابتدا همه میوه‌ها را کاملا بشویید و با دستمال نخی تمیز، خشک کنید. میوه‌ها هیچ رطوبتی نباید داشته باشند. می‌توانید به مدت ۱ ساعت میوه‌ها را در محیط و با فاصله روی پارچه نخی بگذارید تا نم آنها گرفته شود. سپس آنها را خرد کنید.

شما می‌توانید برخی میوه‌ها مثل گلابی، سیب و کیوی را با پوست خرد کنید یا پوست آنها را بگیرید. این میوه‌ها را خرد کنید. ازگیل‌ها را نصف کنید و هسته آنها را بیرون بیاورید و در یک ظرف بریزید.

انار را هم پوست بگیرید و دانه کنید. انگورهای سیاه یا سفید را دانه کنید. پرتقال را پوست بگیرید و هر پر پرتقال را خرد کنید. همه میوه‌ها را به همین شکل آماده کرده و با هم به آرامی مخلوط کنید تا له نشوند.

برای مطالعه ادامه مراحل طرز تهیه ترشی چند میوه به چند روش با میوه‌های تازه و خشک روی لینک مطلب آن کلیک کنید.

۱۸- ترشی غوره

ترشی غوره | طرز تهیه انواع ترشی میوه

«ترشی غوره»، «غوره شور» یا «غوره غوره» از ترشی‌های میوه خوشمزه و پرطرفدار تابستانی است که به روش ساده‌ای می‌توان آن را به راحتی در خانه تهیه کرد. ترشی غوره با مواد مختلفی تهیه می‌شود و شما می‌توانید بر اساس مواد در دسترس و امکاناتی که دارید و همچنین بنا بر ذائقه خود، به درست کردن آن اقدام کنید.

برای تهیه ترشی غوره با آب غوره، غوره‌ها را از ساقه و شاخه جدا و دانه کنید. سپس آنها را به خوبی بشویید و در آبکش بریزید تا خشک شوند. بعد از اینکه غوره‌ها کاملا رطوبت خود را از دست دادند، آنها را در شیشه‌ تمیز و خشک و درب‌دار مناسب ترشی بریزید.

برای اطمینان از کپک نزدن غوره، بهتر است آبغوره را به مدت ۵ دقیقه، روی حرارت بگذارید تا بجوشد. بعد از سرد شدن آبغوره و بعد از اینکه شیشه را پر از غوره کردید، آبغوره جوشیده و سرد شده را روی غوره‌ها بریزید تا حدی که روی آنها را بپوشاند. اگر طعم آبغوره‌تان شور است، نیازی به اضافه کردن نمک بیشتر نیست، در غیر این صورت، بنا به ذائقه خود، مقداری نمک اضافه کنید.

برای مطالعه ادامه مراحل طرز تهیه ترشی غوره روی لینک مطلب آن کلیک کنید.

سوالات متداول درباره طرز تهیه انواع ترشی میوه

فوت و فن‌‌های طرز تهیه انواع ترشی میوه

برای تهیه ترشی تابستانی با انواع میوه‌ از چه میوه‌هایی استفاده کنیم؟

در طرز تهیه انواع ترشی میوه تابستانی می‌توانید از آلبالو، گیلاس، گوجه سبز، هلو، سیب، زردآلو و شلیل استفاده کنید.

برای طعم دادن به ترشی میوه از چه ادویه‌هایی استفاده می‌شود؟

برای طعم دادن به انواع ترشی میوه معمولا از سیر، سیاه دانه، دارچین، ادویه ترشی، فلفل سیاه و گلپر استفاده می‌شود.

چکار کنیم ترشی میوه کپک نزند؟

برای پیشگیری از کپک زدن انواع ترشی از جمله ترشی میوه ابتدا باید دلایل کپک زدن انواع ترشی را بدانید. پیشنهاد می‌کنیم برای رسیدن به پاسخ این سوال روی لینک مطلب روش‌های جلوگیری از کپک زدن ترشی کلیک کنید.

چکار کنیم طعم ترشی میوه تغییر نکند؟

برای این‌که طعم ترشی میوه تغییر نکند باید درب ظرف ترشی را محکم ببندید. همچنین بهترین ظرف برای نگهداری انواع ترشی از جمله ترشی میوه ظروف شیشه‌ای است. برای نگهداری ترشی از دبه‌های پلاستیکی استفاده نکنید چون روی طعم ترشی تاثیر منفی می‌گذارد. همچنین برای این‌که طعم ترشی عوض نشود آن را در جای خشک و خنک و تاریک و ترجیحا در یخچال نگهداری کنید.

میزان اسیدیته سرکه برای ترشی میوه چقدر باید باشد؟

در طرز تهیه انواع ترشی میوه، برای اطمینان از اینکه ترشی‌ها به درستی نگهداری می‌شوند، باید مطمئن شوید که اسیدیته سرکه‌ای که استفاده می‌کنید، حداقل ۵ درصد یا بیشتر باشد. اسیدیته ۵ درصد به این معنی است که برای حجم مشخصی از سرکه، ۵ درصد از آن حجم را اسید استیک تشکیل می‌دهد. در این میزان اسیدیته، pH به اندازه کافی پایین است و میوه‌هایی که با آنها ترشی درست می‌کنید، در انواع ترشی میوه بافت و ترد خود را حفظ می‌کنند.

 

 

محصولات مرتبط